Hämeenlinnassa hyväksyttiin vain Lassilan kauhomiset − Leijonat-luotsi tarkkaili pelaajia

Tapparan maalilla riitti liikennettä.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Kuudennen tappion seitsemässä viime ottelussa kärsinyt HPK onnistui taas hallitsemaan ottelua, mutta taipui vastustajalleen maalinteon hakatessa päätään seinään. Tappara vei pisteet Hämeenlinnasta lukemin 2-1.

Ensimmäistä erää kiekollisesti hallinnut kotijoukkue HPK kärsi tiistaina kuudennen tappionsa seitsemässä viime ottelussa. Vastustajana ollut Tappara nojasi tiiviseen trap-pelaamiseensa ja nosti kiekollista pelaamistaan näkyvästi vain ottelun toisessa erässä, jossa se nipisti voittomaalin pelatessaan ylivoimalla.

HPK pääsi kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla heti ottelun alkupuolella. Maalittoman ylivoiman päälle hallinta säilyi kotijoukkueella. Lopulta yksi hyökkäyksistä päättyi siihen, että kiekko kimposi päädystä Teemu Lassilan "väärälle puolelle", eikä maalivahti nähnyt kiekkoa maalinsa edustalla. Teemu Turunen oli tilanteessa tarkkana ja siirsi kotijoukkueen ansaittuun johtoon.

Iloa ei kestänyt kauan, sillä Tappara pääsi tasoittamaan kuin varkain. Trap-puolustamiseen keskittynyt joukkue pääsi nopealla hyökkäyksellä ensimmäiseen kunnon tekopaikkaansa ja tasoitti ottelun. HPK:n puolustusviisikko aukesi Tapparan nopealla ja pitkällä avauksella painottomalle kentän puolikkaalle.
Toinen erä oli huomattavasti enemmän Tapparan hallinnassa. Se lisäsi kiekollisen pelin aktiivisuuttaan ja sai peliä HPK:n päätyyn. Ylivoimalla joukkue myös pääsi 2-1-johtoon, kun Liigan kärkiteholla myllyttävä viisikko kiekotteli vapaan paikan keskelle Veli-Matti Savinaiselle.

Pennanen tyrmistyi maalin hylkäämisestä

Pelin hallinta pysyi tasaisena myös kolmannessa erässä. Tappara pelasi trapia kärsivällisesti, mutta aika ajoin HPK pääsi tilanteisiin myös parhaalle maalintekosektorille. Sitkeä taistelu näytti tuottavan tasoituksen, kun seitsemän ja puoli minuuttia ennen loppua Kerho iski kiekon maaliin lähietäisyydeltä. Maali hylättiin kuitenkin käsisyötön takia. Yleisö ja HPK protestoivat päätöstä turhaan.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli tilanteesta eri mieltä kuin tuomarit.

− Meidän pelaaja kyllä työntää kädellä kiekkoa, mutta se osuu välissä Tapparan pelaajaan, ja vasta sen jälkeen meidän pelaaja ampuu kiekon maaliin. Käsisyöttöä ei tilanteessa ole, koska kiekko osuu matkalla vastustajaan. Nämä ovat niin isoja ja kalliita virheitä, joita tuntuu nyt tulevan joka pelissä, Pennanen sauhusi.

Lopussa HPK pääsi vielä pari kertaa kokeilemaan tasoitusta ylivoimalla. Kiekko kävi lähellä maalia, mutta pisimmän korren veti hienon ottelun pelannut Lassila. Lassila oli pommituksessa etenkin ottelun erässä, kun hän venyi kiekon eteen 15 kertaa.

Ottelua oli seuraamassa myös maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki. Marraskuun alussa pelatun Karjala-turnauksen pelaajissa olivat tämän illan sankareista Aleksi Elorinne sekä Savinainen.