HPK takamatkalta voittoon: "Ei tullut hevosen paskaakaan"

LIIGA / Raportti
Emil Larmi poisti Erik Riskan tylysti maalivahdin alueelta.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Hämeenlinnassa nähtiin tulinen taistelu pisteistä, kun Sport ja HPK ottivat yhteen. Sport oli lähteä ottelussa karkumatkalle, mutta HPK oli asiasta toista mieltä. Jatkoajan ratkaisu oli vierasjoukkueelle tyly johtoaseman menetyksen jälkeen.

Yleisö näki lauantai-illan kohtaamisessa kaksi vauhdikkaasti hyökkäävää joukkuetta. Tolpista kimpoilleet kiekot ja maalivahtien näyttävät torjunnat saivat Oktoberfest-teemaa viettäneen yleisön elämään tunteella mukana ottelussa.

Sport sai otteluun vauhdikkaan lähdön Janne Lahden heti ottelun alussa ottaman jäähyn myötä. Joukkue olikin todella lähellä onnistumista, mutta Emil Larmi onnistui viime tingassa venyttämään räpylän kiekon eteen.

Tilannetta käytiin vielä tarkastelemassa videolta, mutta ottelun ensimmäinen maali jäi vielä odottamaan itseään.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kiitteli joukkueensa sitkeyttä.

− Ottelun alusta asti oli aistittavissa, että illan ottelusta tulee hyvä. Sport aloitti hyvin ja oli ottelun alussa hyvin pelin päällä. Pääsimme kuitenkin otteluun mukaan ja pysyimme mukana ensimmäiseen maaliin asti, Pennanen analysoi.

− Kolmannessa erässä joukkue soitti luonteensa ja sitkeytensä. Sportin kaltaista hyvin puolustavaa ja taistelevaa joukkuetta vastaan tulimme kahden maalin takaa tasoihin ja lopulta ohi, kiitteli Pennanen.

Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen oli pettynyt taistelun päätyttyä.

− Vauhdikas ja hyvä jääkiekko-ottelu. Ainoa asia mikä harmittaa oli se, että saimme ainoastaan yhden pisteen kotiin viemisiksi. Siitä voi olla montaa mieltä, että olisimmeko ansainneet enemmän, Valtonen harmitteli

− HPK loi hyvin maalintekopaikkoja, mutta me onnistuimme hyvin puolustuspelaamisessa. Kolmas erä oli meiltä selviytymistaistelua ja HPK onnistui lopulta tulemaan tasoihin. Väärän vaihdon seurauksena jouduimme alivoimalla jatkoajalle ja sen seurauksena sitten tuli ratkaisumaali.

− Maalivahdin alueella oli vastustajan pelaaja, mutta minun on vaikea sanoa häirittiinkö siinä maalivahtia. Kahden maalin johdon menetys harmittaa eniten, Valtonen lopetteli.

HPK otti tasaisen ensimmäisen erän jälkeen tahtipuikon lähes täysin omaan käyttöönsä. Peliväline pyöri tilanteesta toiseen Sportin puolustusalueella ja vierasjoukkueen saadessa kiekon tuloksena oli useimmiten pitkä kiekko.

Mika Järvinen kesti kuitenkin maalillaan kotijoukkueen rynnistyksen, eikä HPK päässyt hyödyntämään vahvaa hetkeään.

Larmin hermostuminen kostautuu – Ottelun maalihanat aukeavat

Sportin neloskentällinen ajoi ottelussa röyhkeästi kotijoukkueen maalille. Larmi sai tästä toisessa erässä tarpeekseen ja antoi Erik Riskan maistaa räpylää jäähyn arvoisesti.

Tuomas Vänttinen kommentoi ottelun jälkeen Larmin hermostumiseen johtanutta tilannetta.

− Meitä oli jo etukäteen varoiteltu, että älkää menkö maalivahdin alueelle, kun se poika hyppii siellä ja säntäilee pää edellä tilanteisiin. Melko erikoista, oli Vänttisen mielipide Larmin toiminnasta.

Jäähy kostautui lopulta kotijoukkueelle, kun ylivoimapyörityksessä Tomi Körkkö pysäytettiin rangaistulaukauksen arvoisesti. Körkkö onnistui upottamaan rangaistuslaukauksen Larmin selän taakse.

Sport teki reilun minuutin päästä jo ottelun toisen osuman Markus Nenosen toimesta. Körkkö oli alustamassa osumaa yhdessä Ville Viitaluoman kanssa.

Kotijoukkueen kavennusosuman teki Niko Kapanen kolmannen erän alkuminuuteilla. Severi Sillanpää tasoitti ottelun lukemat muutaman minuutin kuluttua kavennuksesta, kun Järvinen haparoi torjunnassaan ja kiekko putosi maalin eteen kuin tarjottimelle.

Vänttinen oli silmin nähden tuskastunut johtoaseman menetykseen ottelussa.

− Ottelussa oli tyly loppu taas jälleen kerran. Ensin onnistuimme menettämään johtoaseman ja sen jälkeen vielä vastustaja voittaa ottelun. Jotain eväitä pitäisi löytää johtoasemassa pelaamiseen, ettei peli menisi ihan hätiköinniksi, Vänttinen manasi.

− Enemmän pitäisi löytää viileyttä omassa päädyssä pelaamiseen, vaikka vastustaja saisikin sinne pelin pyörimään. Jos jotain positiivista haetaan, niin se on yksi saamamme piste, Vänttinen jatkoi.

Ratkaisua jouduttiin hakemaan lopulta varsinaisen peliajan jälkeen. Jatkoajalla käytiin jälleen tarkastelemassa videoita HPK:n ylivoimapyörityksen päätteeksi. Tuomio oli lopulta kotijoukkueelle suosiollinen ja HPK otti ottelusta kaksi pistettä Oula Palven osumalla.

− Ylivoimalla meillä olisi pitänyt tänään olla enemmän tappamisen meininkiä, mutta siitä ei tullut tänään kyllä hevosen paskaakaan, oli vielä Vänttisen tiivistelmä ottelun ratkaisupaikoista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo