HPK nollasi Sportin: "Lumipallo vierii väärään suuntaan"

LIIGA / Raportti
Emil Larmilla oli jälleen ystäviä ottelun jälkeen.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK sai otteluun onnistuneen alun, kun joukkue kohtasi Sportin Hämeenlinnassa. Sport rakensi maalipaikkoja kerta toisensa perään, mutta edellisten otteluiden epäonnistumiset näkyivät joukkueen tekemisessä. HPK vei lopulta ottelun voiton Emil Larmin nollapelin myötä.

HPK näytti heti ottelun alussa, ettei sen aikomus ole päästää Sportia helpolla pisteiden syrjään kiinni. Sport joutui ottamaan jäähyn kotijoukkueen painostuksen alla ensimmäisen erän alussa ja kotijoukkue rokotti välittömästi.

Kotijoukkueen puolustuspään onnistujiin lukeutuva Oskari Manninen antoi positiivista palautetta koko joukkueelle.

− Meillä on tiivis porukka, joka tiivistyy entisestään kevättä kohti. Tämä oli hyvä esimerkki, mihin tulokseen kovalla taistelulla voidaan päästä. Meillä on neljä toimivaa kentällistä ja seitsemän puolustajaa, jotka pystyvät tarvittaessa maalintekoon.

− Emil Larmi meidän maalissa nollasi taas hyvin vastustajan monessa pahassa tilanteessa, Manninen kehui.

HPK:n tilaisuuden ylivoimalla käytti hyväksi Juho Keränen, joka hoiteli kiekon verkkoon reilun 30 sekunnin kuluttua pillin vihellyksestä. Osumaa käytiin tarkastelemassa vielä videolta, ennen kuin kiekko vietiin keskipisteelle aloituksen merkiksi.

HPK:n toinen osuma oli ottelussa loistavasti pelanneen Janne Lahden näytöstä. Röyhkeästi vastustajan maalille noussut laitahyökkääjä nosti kiekon näyttävästi maalin kattoon.

Kotijoukkueen kolmas osuma näki päivänvalon kolmannessa erässä, kun Mannisen laukoma kiekko löysi tiensä maaliin maskin takaa.

− Sain kiekon viivaan ja yritin vaan toimittaa sen maalille. Tällä kertaa sattui sitten menemään sisään, Manninen kertasi tilannetta.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen huokui tyytyväisyyttä ottelun jälkeen.

− Kova lähtö otteluun. Peli oli meidän hallussa ensimmäiseen maaliin saakka. Sen jälkeen vastustaja tuli todella kovaa päälle ja tulos olisi voinut olla toisenkin näköinen. Saamme kiittää Larmia siitä, että taulussa on nolla vastustajan maalien kohdalla. Lahden tahtomaali toisessa erässä oli todella iso osuma meidän näkökulmasta.

− Kestimme hyvin mukana kovassa kamppailupelissä, vaikka hetkittäin menimme aika rajoilla ottelun kuluessa, Pennanen kommentoi.

Sport näytti taistelutahtonsa - Tunteet kuumenivat ottelun aikana

Sportin taistelusta kuitenkin näki, että joukkue on päättänyt jatkaa kauttansa vielä runkosarjan jälkeenkin.

Vierasjoukkue sai oman mahdollisuutensa ylivoimalla, kun Petteri Nikkilä passitettiin jäähylle mailasta kiinnipitämisestä. Tulos jäi kuitenkin erikoistilanteessa laihaksi.

Sport toimitti kiekkoa HPK:n maalille innokkaasti, mutta epäonnistumisen tuska näkyi joukkueen viimeistelyssä.

Ottelussa nähtiin lukuisia tulisia taisteluja maalien edessä. Kotijoukkueen maalilla sähäkimmin jälkipeliä pelasi tuttuun tapaan Nikkilä ja vierailijoista Erik Riska.

Sportin Tommi Tikalla oli jostain syystä muita enemmän tarinaa kerrottavana HPK:n maalivahdille ottelun pelikatkoilla.

Sport-luotsi Tomek Valtonen tuskaili joukkueensa tapaan illan tapahtumia.

− Tulimme hyvällä liikkeellä ja taistelutahdolla otteluun. Meillä on nyt maalintekopaikoissa negatiivinen kierre menossa. Kaikkihan tietävät, että maalit tuovat joukkueelle energiaa mukanaan. Ensimmäisessä erässä oli monta paikka tehdä maali, mutta emme onnistuneet niissä.

− Nykyisessä henkisessä tilassa lumipallo lähtee sitten vierimään väärään suuntaan. Olemme pelanneet yli 200 minuuttia ilman maalia, eikä ylivoimapelikään tunnu tällä hetkellä toimivan, oli Valtosen aatokset illan pelistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo