Tyrväinen siellä, Tyrväinen täällä − Pelicans-hyökkääjän rajut virheet ratkaisivat ottelun

HPK juhli kotonaan kaikkea muuta paitsi Lehtivuoren loukkaantumista.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com

Pelicansin orastava kiri taipui selkeäksi vierastappioksi HPK:ta vastaan henkilökohtaisten virheiden seurauksena. Puoliväliin ottelua tasaisena edennyt peli kääntyi Antti Tyrväisen rajun törkytaklauksen seurauksena häviöksi lukemin 6-2.

HPK meni ottelussa nopeasti johtoon. Pelin viidennellä minuutilla Joonas Lehtivuori otti tyhjät pois ja nosti kiekon hyökkäysalueelle. Edellisessä ottelussa avausmaalinsa Kerho-paidassa tehnyt Juho Keränen kiersi maalin vauhdilla ja ujutti kiekon helponnäköisesti etukulmasta ohi Janne Juvosen.

Pelicans pelasi paljon viivelähtöjä ja tiputti viisikkonsa toistuvasti varsin nopeasti omalle siniselle. Avausmaalissa Kerho pääsi luikertelemaan sumpusta läpi, mutta muuten peli kääntyi myös HPK:n päätyyn.

HPK:n toinen maali syntyi karkean harhasyötön seurauksena. Antti Tyrväinen nosti kiekkoa oman päädyn kulmasta, mutta yrittäessään syöttöä joukkuekaveria lahjoitti sen suoraan HPK:n Severi Sillanpäälle. Maalin iski lopulta Jaakko Turtiainen.

Tyrväinen oli uudestaan vielä negatiivisemmin pääosassa ottelun toisessa erässä. Pelicans kavensi ottelun Antti Erkinjuntin maalilla, mutta joukkueen hakiessa takaa-ajoa Tyrväinen päätti vaikeuttaa joukkueensa tekemistä uudelleen. Tyrväinen taklasi kiekon ränniin lyönyttä Lehtivuorta rajusti maalin takana ylävartaloon.
Lehtivuori luhistui jäähän ja jäi makaamaan tiedottoman oloisena.

Petteri Nikkilä lähti tilanteessa kurinpalautukseen ja haastoi Tyrväisen tappeluun. Seurauksena Pelicans-hyökkääjälle tuomittiin tilanteesta 5+20-pelirangaistus ryntäyksestä sekä kymmenen minuutin käytösrangaistus tappelusta. Myös Nikkilä sai käytösrangaistuksen. Lehtivuori talutettiin verta vuotavana jäältä tovi myöhemmin.

Tyrväisen töppäys kostautui. Orastava kiri kääntyi HPK:n kolmeksi maaliksi ja 5-1-tilanteeksi. Kolmannessa erässä tempo laski, ja vaikka molemmat joukkueet vaikuttiviat pelaavansa tosissaan, oli peli käytännössä jo ratkaistu. Pelicans hallitsi lievästi kaukalon tapahtumia, muttei saanut kunnon kiriä aikaiseksi. Molemmat tekivät kolmoserässä yhden maalin. Loppulukemiksi kirjattiin täten 6−2.