HPK:lle kolme pistettä − iltaan sisältyi maali, konttausta ja mökötystä

Pelicans kärsi niukan tappion Emil Larmin pidettyä vieraat nollissa.
HPK nappasi kolme pistettä ja tyylipisteet yhdellä, voittoon riittäneellä maalilla sekä Eetu Tuulolan yleisöä sytyttäneellä taklauksella. Hämeen herruus keskinäisistä otteluista meni HPK:n voitosta huolimatta Pelicansille.

Yksi maali riitti HPK:n voittoon Hämeenlinnassa, kun kotijoukkue Kerho nipisti kolme pistettä Pelicansilta lukemin 1-0 (0-0, 1-0, 0-0). Illan suurin kohokohta oli Eetu Tuulolan taklaus, joka lennätti Pelicans-puolustaja Stefan Lassenin pää edellä laidan yli kolmannen erän loppupuolella. Voittomaalin teki toisessa erässä Oula Palve.

Ottelun alku oli vauhdikas – kirjaimellisesti; sillä pelikello pyöri peräti 4.25 ennen ensimmäistä pelikatkoa. HPK sai parhaat paikat käännettyään hyökkäyksiä onnistuneesti kohti Pelicansin maalia. Vieraiden pelinrakentelu oli varsin takkuista, ja päätyyn pyrittiin lähinnä keskikentän vippauksilla ja päätyyn heitetyillä kiekoilla.

Pelicans-painetta alkoi syntyä vasta erän loppupuolella, joskin alkupuolella nähtiin yksi akrobatianäyte Emil Larmilta. Tilanteessa HPK:n maalivahti kaatui törmättyään omaan puolustajaan, mutta onnistui puoliksi tuurilla venyttämään vaaka-asennosta patjansa kaukaa tulleen lämärin eteen.

Myös tunteet pääsivät kuumenemaan. Maalinedustatilanteessa Larmin päälle kaatunut tai kaadettu Taavi Vartiainen kävi tapauksesta sekä yleisön että HPK:n hermoille. Tilanteesta ei vihelletty jäähyjä kummallekaan, joten ainoaksi selvittelyksi tuli seuraavassa vaihdossa nähty Miro Karjalaisen poikittainen maila Vartiaiseen.

Ottelun avausmaali nähtiin toisen erän puolivälissä. Läpi ottelun joukkueensa selkärankana torjunut Janne Juvonen lipsautti Oula Palven vaarattoman näköisen rannelaukauksen räpylänsä kautta maaliin. Syöttöpisteen maaliin sai Larmi.

Kolmas erä oli Pelicansin myllytystä. Tasoitusmaali roikkui pitkään ilmassa, sillä HPK ei saanut purettua painetta kuin hetkittäin. Yhdeksän minuuttia ennen loppua HPK sai rangaistuksen, mutta Pelicansin ylivoima ei saanut luotua vaarallisia paikkoja.

Tuulola herätti

Ottelun suurimmat suosionosoitukset maalinteon ohella keräsi Tuulola. Nuorukainen taklasi kolmannen erän loppupuolella Lassenin pää edellä kaukalon laidan yli. Lassen konttasi omaan vaihtoaitioonsa, mutta palasi kaukaloon paria minuutti myöhemmin.

Ratkaisun makua nähtiin ajassa 58.35. Takaa-ajossa ollut Pelicans otti rangaistuksen ja menetti täten mahdollisuutensa kuudella viittä vastaan pelaamiseen. Loppu meni silti jännäksi, kun Pelicans onnistui purkamaan paineen ja veti maalivahtinsa pois. Aloitus saatiin vielä HPK:n päätyyn, mutta loppusekunneilla hyvin kiekon laitaan jäädyttänyt Niklas Friman pelasti kotijoukkueen takaiskulta.

Hämeen herruuden eli keskinäisten otteluiden kokonaissaldon vei tällä kaudella Pelicans pistein 6-5. Joukkue kuittasi pärjäämisestä 5000 euroa juniorityölleen. Ottelun hävinneille Pelicans-pelaajille pokaalin saaminen ei tappion takia aiheuttanut suuria ilon tunteita, joten voittokuvissa nähtiin lähinnä mököttäviä pelaajia.

Pelicansilta sivussa kokoonpanossa oli joukkueen ehdoton kiekollinen ykköspelaaja Mikko Kousa. Poissaolo vaikutti heikentävästi joukkueen kiekolliseen peliin.