HPK lisäpisteelle kolmen maalin takamatkalta − Harri Kainulaiselle ensimmäinen Liiga-maali

LIIGA / Raportti
Ottelussa torjui peräti neljä maalivahtia.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK:n ja Pelicansin kohtaamisen jälkeen oli takki tyhjä varmasti monella ottelun osapuolella. HPK antoi kolme maalia eteen ja tasoitti ottelun muutamassa minuutissa. Lisäpistekin meni lopulta kotijoukkueelle.

HPK ja Pelicans ei montaa minuuttia tarvinnut lämmittelyyn, kunnes luistin saatiin kunnolla liikkeelle Hämeenlinnan illassa. Kotijoukkue pääsi yllättäen yrittämään ottelun avausosumaa Sakari Mannisen läpiajosta, mutta vikkelän hyökkääjän laukaus ohjautui maalin ohi.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi ottelua pelin jälkeen:

− Aamusta asti näkyi, että joukkueella on kova kunnioitus Pelicansia kohtaan. Alussa olimme vahvoja ja meillä oli läpiajoja ja kaksi vastaan yksi -tilanteita. Tämä oli taas joukkueelle hyvää oppia, että mitä on kamppailupelaaminen ja miten maalille tulee mennä. Joukkue näytti kovan luonteensa tulemalla kolmen maalin takamatkalta tasoihin. Kolme antamaamme maalia ottaa päähän sen lisäksi, että lopussa piti alkaa leikkimään ja antaa ylivoima jatkoajalla. Kova peli ja saamme olla tyytyväisiä saamiimme pisteisiin, kertoi tyytyväinen Pennanen.

Pelicans meni ottelussa johtoon HPK:n maalivahti Emil Larmin virheen seurauksena. Nuori maalivahti avasi kiekon suoraan vierasjoukkueen Aleksi Rekosen lapaan. Rekonen kiitti Larmia tarjotusta mahdollisuudesta ja leipoi kiekon verkkoon.

Pelicans oli mennä ottelussa kahden maalin johtoon joukkueen pelatessa alivoimalla ensimmäisessä erässä. HPK:n puolustuksen tekemät karkeat virheet omassa kenttäpäädyssä eivät kuitenkaan kostautuneet vielä tässä tilanteessa.

Pelicans onnistui käyttämään seuraavan alivoimamahdollisuutensa hyväkseen. Joukkueen kultakypärä Vili Sopanen pääsi karkaamaan läpiajoon eikä tuhlannut mahdollisuuttaan.

Pelicans  teki kolmannen maalinsa ylivoimalla, kun maalin eteen unohdettu Juhani Tyrväinen laittoi verkot soimaan. HPK:n pelaajista lähimpänä suoritusta seurasivat Juho Keränen ja Oskari Manninen.

Pennanen vaihtoi maalin jälkeen maalin suulle Antti Karjalaisen Larmin tilalle.

Joona Voutilainen teki ottelussa Pelicansin maalilla kaikkensa ja venyi kerta toisensa jälkeen kiekon eteen. Mathias Porselandin laukauksen Voutilainen torjui kypärällään, joten kaikki aseet oli pakattu vierasreissuun mukaan.

Voutilainen piti Pelicansia pystyssä myös Teemu Turusen yrittäessä osumaa rangaistuslaukauksesta. Voutilainen ei lähtenyt Turusen hassutteluun mukaan ja venytti lopulta patjan kiekon eteen.

Hetken kuluttua kaikki oli kuitenkin toisin.

HPK avaa maalihanat – Tasoitus reilussa neljässä minuutissa

HPK kavensi ottelun 2-3:een hieman ennen ottelun kolmannen erän puoliväliä. Ensin Niklas Hagman iski kiekon Pelicansin verkkoon Mannisen ja Joonas Lehtivuoren poimiessa syöttöpisteen mieheen.

Hetken kuluttua myös kotijoukkue onnistui ylivoimapelissään ja seuraavan osuman sai tililleen Harri Kainulainen. Maali oli Kainulaiselle ensimmäinen Liigassa, joten osuma tuli nuorelle pelaajalle maukkaaseen paikkaan.

Pelikello ei ehtinyt juosta kuin minuutin edellisestä osumasta, kun kotijoukkue tuli jo tasoihin Hagmanin illan toisella osumalla.

Pelicansin valmennusjohto herätteli joukkuettaan vaihtamalla veräjänvartijaksi Janne Juvosen.

Vauhdikkaan jatkoajan huipennukseksi HPK:n Oula Palve otti rangaistuksen paikatakseen omaa virhettään hyökkäykseen lähdössä. Pelicans ei maalia kuitenkaan saanut aikaiseksi, joten ratkaisua mentiin hakemaan voittomaalikilpailusta.

HPK otti lopulta lisäpisteen Lehtivuoren osumalla.

Pelicans-luotsi Petri Matikainen oli pisteeseen tyytyväinen, mutta johtoaseman menetys luonnollisesti kismitti.

− Mitenhän tämän nyt sitten analysoisi. Kaikenlaista sattui ja virheitä tuli tasaisesti molemmille joukkueille. Johdimme kolmella maalilla ja sitten tuli taas musta hetki ja päästimme ottelun tasalukemiin. HPK luistelee kovaa ja selvästi huomaa, että joukkueella on kova itseluottamus kotikaukalossa. Pelaamisen tasoon en ole tyytyväinen, mutta pisteeseen olen. Tämä on kuitenkin tulosurheilua pitkässä juoksussa, Matikainen lopetti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo