Myttynen mykisti HPK:n kahdella maalilla - KalPa katkaisi tappioputkensa

LIIGA / Raportti
Illan teemana oli vauhdikkaat hyökkäykset ja maskipeli.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Hämeenlinnassa nähtiin vauhdikas takaa-ajokilpailu HPK:n ja KalPan välillä. HPK heilutteli tahtipuikkoa lähes koko illan. Himoitun lisäpisteen otti lopulta vierasjoukkue tiukan taistelun päätteeksi.

HPK ja KalPa ovat tulleet yleisölle tutuiksi vauhdikkaasta pelityylistä, eikä yleisö joutunut pettymään odotuksiinsa. Illan mittaan nähtiin lukuisia eri tyylejä murtautua vastustajan puolustuksen läpi maalintekoon.

KalPa aloitti ottelun isäntäjoukkue HPK:ta vastaan varmoin ottein. Vierasjoukkue vyörytti peliä HPK:n puolustusalueelle, eikä ottelun avausosumakaan ollut kaukana. Miikka Pitkäsen laukoma kiekko kimposi kuitenkin kilauksen saattelemana kaukalon kulmaan.

KalPan päävalmentaja Pekka Virta oli tyytyväinen päättyneen taiston jälkeen.

− Molemmat joukkueet olivat hyviä hyökkäyspäässä, mikä ei tietenkään tullut yllätyksenä kenellekään. Me aloitimme ottelun hyvin, mutta HPK onnistui alussa maalinteossa. Siinä kohtaa maaleja olisi voinut tulla enemmänkin. Selvisimme kuitenkin siitä rangaistuslaukauksen avulla, Virta kertasi ottelun alkua.

− Toisen erän alussa oli jälleen sitten kiekko omassa maalissa. Kun pääsimme tasoihin, niin vastustaja teki sitten kaksi maalia, joista onneksi ainoastaan toinen hyväksyttiin. Olemme tyytyväisiä kahteen pisteeseen kahden tappion jälkeen. Ei olisi ollut vääryys vaikka pisteet olisivat menneet toiseenkin suuntaan, oli Virran kehut vastustajalle.

Kotijoukkueen selvittyä KalPan alkurynnistyksestä alkoi tapahtua myös kaukalon toisessa kenttäpäädyssä. HPK:n Jaakko Turtiainen sai kunnian suorittaa kotiyleisön äänenavauksen tekemällä illan avausosuman aivan maalin edestä.

KalPa sai yllättäen paikan tasoitukseen, kun Juho Keräsen maila meni poikki hyökkäys-siniviivalla joukkueen pelatessa ylivoimalla. Matias Myttynen oli päästä tilanteesta läpiajoon ja Keränen kaatoi karkuun polkevan keskushyökkääjän. Tuomarit tuomitsivat tilanteesta ansaitun rangaistuslaukauksen.

Myttynen onnistui upottamaan rangaistuslaukauksessa kiekon Emil Larmin vartioiman maalin verkkoon ja KalPa tasoitti ottelun aivan ensimmäisen erän lopussa.

HPK-luotsi Antti Pennanen kiristeli hampaitaan ottelun päätyttyä, mutta valmentaja löysi tekemisestä myös positiivisia puolia.

− Molemmilla joukkueilla oli hyökkäysvauhti kovaa luokkaa. Ottelussa mentiin lujaa päädystä toiseen ja meillä oli hieman haasteita puolustuksen kanssa. Olen todella tyytyväinen joukkueen pelaamiseen illan ottelussa. Hyvä joukkue tekee maalit heikommistakin paikoista, mutta silti jäi vähän kismittämään KalPan toinen ja viimeinen maali. Hävisimme hyvälle joukkueelle ja tyydymme saamaamme pisteeseen, analysoi Pennanen.

Maaleja tehdään ja hylätään

HPK:n Eero Somervuori sai kiekon kipeästi kasvoihinsa ensimmäisen erän loppuminuuteilla, mutta se ei kokenutta laitahyökkääjää lannistanut. Somervuori tuli erätauon huoltotoimenpiteiden jälkeen kentälle kasvosuojuksella varustettuna ja vei HPK:n jälleen johtoon heti toisen erän alussa.

KalPa sai lopulta kolmannessa erässä maalitolpat puolelleen ja Eetu Luostarisen laukoma kiekko ohjautui pystyputken kautta maaliverkkoon.

Kotijoukkue pääsi myös tuulettamaan osumaa, mutta tuomarit pilasivat ilon hylkäämällä maalin korkealla mailalla tehtynä. Sisuuntunut kotijoukkue laittoi kiekon uudelleen maaliin Sakari Mannisen toimesta, kun edellisen tuomion kuulutus oli vasta saatu hallissa päätökseen.

KalPa tuli jälleen ottelussa tasoihin Myttysen toisen osuman turvin, kun joukkue pelasi ilman maalivahtia kolmannen erän lopussa.

Jatkoaikakaan ei tuonut otteluun ratkaisua ja ottelun voittajaa lähdettiin hakemaan voittomaalikilpailusta. KalPa oli lopulta terävämpi viimeistelyssä ja vei lisäpisteen mukanaan Kuopioon.

KalPan Arttu Ilomäki onnistui voittomaalikilpailussa ja antoi kommentit ottelun jälkeen.

− Paljon oli ottelussa paikkoja molempiin suuntiin ja aina tulimme takamatkalta tasoihin. Molemmilla joukkueilla oli hyvä tempo ottelussa ja kentällä nähtiin laadukasta jääkiekkoa. Kuopiossa on hyvä tekeminen päällä ja kaikki painaa täysillä hommia joukkueen eteen, Ilomäki jutteli.

Ilomäki tuli mukaan KalPan kokoonpanoon HPK:ta vastaan, eikä ollut mukana kahdessa edellisessä tappiollisessa ottelussa. Kunniaa voitosta ei laitahyökkääjä suostu kuitenkaan ottamaan.

− En todellakaan uskalla niin sanoa. 3−2 maali meni minun piikkiin, mutta onneksi tulimme sieltä vielä tasoihin ja ohitse, naureskeli tyytyväinen Ilomäki.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo