Hämeenlinnassa taistelivat joukkueet ja miehet: "Suomeksi sanottuna olimme kusessa"

LIIGA / Raportti
Jari Sailio ja Shane O'Brien ottivat yhteen toistuvasti ottelun aikana.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK antoi Kärpille kaksi maalia eteen ja lähti rajuun takaa-ajoon. Tunteet kuumenivat pelin aikana ja tapahtumia riitti läpi ottelun. Kärpät vei lopulta kolme pistettä maalin erolla.

Kärpät sai ottelun tasaisen alun jälkeen kunnian tehdä ottelun avausmaalin. Kiekko putosi HPK:n maalivahti Emil Larmilta maalin eteen vapaasti pelattavaksi ja Mikko Lehtonen onnistui viimeistelemään kiekon maalin perukoille.

Vierasjoukkue teki myös illan toisen osuman näyttävän hyökkäyskuvion päätteeksi. Sami Anttila ohjasi kiekon verkkoon aivan maalin edestä ja Larmi oli ohitettu jo toistamiseen ensimmäisen erän aikana.

Kärppäluotsi Kai Suikkanen kommentoi illan ottelua tyytyväisenä.

− Saimme makeat pisteet, varsinkin kun tiesimme HPK:n tarinan joukkueen viimeisistä otteluista. Saimme itse ensimmäiseen erään pari mallikasta hyökkäystä ja pari maaliakin samalla aikaiseksi.

− Toisessa erässä olimme suomeksi sanottuna hieman kusessa, mutta taistelimme upeasti isolla sydämellä.

− Koska peli ei ollut vielä tarpeeksi jännä, niin otimme viimeiseen minuuttiin väärän vaihdonkin. Saimme varmasti tapahtumilla ja tarinoilla yleisön tyytyväiseksi, päätti Suikkanen haastattelun.

HPK ei lannistunut takaiskuista, vaan teki kavennusosuman vain vajaan minuutin kuluttua Kärppien toisesta osumasta. Kotijoukkueen kavennus tuli Otto Paajasen mailasta läpiajon päätteeksi.

Hämeenlinnalaiset saivat kiekon maaliin aivan ensimmäisen erän viime hetkellä, ja osumaa tutkittiin myös videolta ennen hyväksymistä. Kotiyleisön pettymykseksi pelikello oli kuitenkin ehtinyt jo pysähtyä ennen kuin kiekko oli ylittänyt maaliviivan.

HPK oli toisessa erässä selvästi hallitsevampi osapuoli ja se näkyi myös maalivahtien työmäärissä. Jussi Rynnäs sai venyä useaan kertaan kiekon tielle, kun taas Larmi omalla maalillaan lähinnä keskittyi verryttelemään pelikatkojen aikana.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kehui joukkuettaan taistelun tauottua.

− Pelasimme tänään todella hyvin ja pystyimme luomaan maalipaikkoja enempäänkin kuin yhteen maaliin. Tolppia oli ainakin kolme kappaletta ja saimme kiekon vielä toistamiseen maaliinkin. Hylkäys oli toki ansaittu, koska aika oli jo loppunut.

− Olimme hieman liian innokkaita ja vastustaja pystyi sen myötä luomaan maalipaikkoja. Kärpät taisteli hyvin ja puolusti sitkeästi läpi ottelun, olivat Pennasen mietteet ottelun kulusta.

Kuumia tunteita ja vierasjoukkueen puolustustaistelua

Ottelun kuluessa nähtiin kentällä myös kuumia tunteita. Shane O'Brienin ja Jari Sailion välinen keskustelu meni tuomareiden mielestä liian fyysiselle tasolle ja molemmat passitettiin jäähylle väkivaltaisuudesta peräti kahdesti ottelun aikana.

Kotijoukkue yritti tasaisen kolmannen erän aikana saada tasoitusosuman aikaiseksi.

HPK sai vielä ylimääräisen mahdollisuuden joukkueen jo pelatessa ilman maalivahtia, kun Kärpille tuomittiin joukkuerangaistus liian monen pelaajan vuoksi.

HPK ei tasoitusosumaa saanut aikaiseksi ja Kärpät vei kolme pistettä mukanaan Ouluun.

Kärppien kultakypärä Mika Pyörälä oli luonnollisesti tyytyväinen ottelun lopputulokseen.

− Todella tärkeät pisteet, koska meillä on vielä pieni sauma kuuden joukkoon. Ehkä siinä haettiin myös jo hieman pudotuspelivauhtia, kun peli oli vääntämistä ja kääntämistä. Jäähyjäkin tuli aika reippaasti. Varmasti oli yleisölle mukava peli seurata.

− HPK oli todella hyvä tänään, ja me olimme aika mankelissa ottelun mittaan. Jouduimme puolustamaan aika paljon, kun vastustaja käänsi peliä nopeasti ja sai pitkiä hyökkäyksiä.

− Vähän onneakin tarvittiin, koska meillä oli tällä kertaa ylärimakin puolellamme, Pyörälä kiitteli kiekkojumalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo