HPK:lle kolme pistettä viimeisen sekunnin maalilla: "Karu tapa hävitä"

LIIGA / Raportti
Halli hyppäsi kattoon viime hetken ratkaisun myötä.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK:n ja Jukurien välinen kohtaaminen ei jättänyt varmasti ketään kylmäksi. Jukurit meni ottelussa kaksi kertaa johtoon, mutta HPK tuli aina sitkeästi tasoihin, ja lopulta viimeisellä sekunnilla ohi.

HPK ei vielä saanut Philippe Cornet'a paikkaamaan tullutta Niklas Hagmania kentälle, ja konkareiden vähyys näkyi kotijoukkueen tekemisessä. Kotijoukkueen takalinjoille odotettu Shane O'Brien oli myös vielä toistaiseksi jätetty pois kokoonpanosta.

Seitsemäntenä puolustajana pelannut Jimi Jalonen oli hetkittäin helisemässä vastustajan vyöryessä hyökkäykseen. Ottelun mittaan tuli kuitenkin selväksi, että pippurisessa puolustajassa oli potentiaalia liimata vastustaja tarvittaessa laitaan kiinni.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen nuoriin vastuuta ottaviin pelaajiin.

Joel Olkkonen ja Jalonen menevät hyvin muiden mukana. Tietysti on ihan inhimillistä, että tekevälle sattuu, mutta he tekevät kentällä sen, mitä heiltä on odotettukin, Pennanen antoi ansaitut kehut.

Vierasjoukkueesta näkyvimmin kentällä viiletti pisteiden makuun päässeiden pelaajien lisäksi Topi Nättinen. Liukkaasti luisteleva keskushyökkääjä kiersi hyökkäysaluetta parhaimmillaan pariinkin kertaan, ennen kuin laittoi kiekon vinhasti maalia kohti.

− Kova ottelu, jossa vastustaja oli varsinkin ensimmäisen kymmenminuuttisen todella hyvä. Saimme maalista hieman uutta uskoa ja pääsimme sen myötä hyvin mukaan. Toinen erä oli meiltä parempaa tekemistä, mutta Jukurit puolusti hyvin ja meidän oli vaikea päästä ihan pelin ytimeen. Kolmannessa erässä sitten hieno ylivoimamaali, Emil Larmin torjuma pilkku ja sen lisäksi vielä onnekas pomppu, Pennanen kertasi ottelun kulkua.

Vaikka taistelua käytiinkin lähes tasaisesti kentän molemmissa päissä, pääsi Jukurit ottelun alussa paremmille paikoille tehdä ottelun avausosuma.

Jukurit hyödynsikin lopulta terävän aloituksensa, kun HPK:n Olkkonen istui rangaistusta kiinnipitämisestä. Miika Roine ohjasi Turo Asplundin laukoman kiekon Larmin patjojen välistä verkon perälle.

HPK iski ottelun lukemat tasoihin vain vajaan minuutin kuluttua avausosumasta. Niclas Almari laukoi kiekon vierasjoukkueen maalilla torjuntatyötä tehneen Mika Norjan selän taakse.

HPK hallitsi ottelun toista erää lähes sen puoliväliin saakka. Larmi sai seistä maalillaan lähes työttömänä, kunnes Jukurit onnistuivat puhkaisemaan kotijoukkueen puolustuksen Olli Sipiläisen osumalla.

Jukurit-luotsi Risto Dufva ei ollut ottelun jälkeen luonnollisesti tyytyväisemmästä päästä valmentajien asteikolla.

− Hävitä voi monella tavalla ja tämä on varmasti niitä karumpia tyylejä. Lopputulos ei saa kuitenkaan peittää meidän kohtuullisen hyvää vierasotteluamme. Ottelun ensimmäinen erä oli erittäin hyvä meiltä, ja pystyimme pitämään pelin aloitteellisuuden itsellämme. Toisessa erässä peli alkoi aaltoilla, ja jouduimme siinä ajoittain alakynteen. Kolmannessa erässä taistelimme tasakentällisin ihan tasapäin vastustajan kanssa, Dufva kommentoi.

HPK:lla oli toisessa erässä lukuisia paikkoja tehdä oma osumansa, jotta joukkue pääsisi jälleen rinnalle ja jahtaamaan sen myötä johtoasemaa. Norja kuitenkin torjui maalillaan varmasti eikä pudotellut kiekkoja torjunnoista maalin eteen.

Kolmas erä oli kotijoukkueen näytöstä viimeistä sekuntia myöten

Kolmannessa erässä kotijoukkueen yritys kuitenkin palkittiin. HPK:n kapteeni Niko Kapanen näytti joukkueelleen esimerkkiä ja leipoi kiekon maaliin HPK:n pelatessa ylivoimaa.

Jukureiden Joonas Kalliola pääsi yrittämään johto-osumaa rangaistuslaukauksesta, mutta Larmi sai patjansa ajoissa kiekon eteen.

HPK sai kolmannen erän lopussa vielä mahdollisuuden ylivoimalla, kun vierasjoukkueen Antti Jaatinen taklasi Sakari Mannisen selästä laitaan ja poistui kaukalosta suihkun puolelle.

HPK ei jättänyt tilaisuuttaan hyödyntämättä ja tälläsi kiekon maaliin Joonas Lehtivuoren johdolla, kun pelikello veteli viimeisiä sekunteja. Tuomarit tarkastelivat maalin syntyaikaa vielä videolta ennen maalin vahvistamista ja kolmen pisteen jakoa.

Teemu Suhonen siirtyi lainasopimuksella Jukureihin ja on saanut nauttia voitto-otteluista mikkeliläisten kanssa. Ottelu HPK:ta vastaan jätti päiväunet lyhyiksi.

− Kyllä nämä tuntuvat olevan yhden maalin pelejä illasta toiseen. Tuli nyt nähtyä ensimmäisen kerran tuollainen ratkaisu ottelulle, ja olihan se harmittava tulos. Olisimme tarvinneet jokaisen pisteen, mitä ottelussa oli jaossa. Jukureissa on pirteä meininki ja paljon eteenpäin suuntaavia nuoria lupaavia pelaajia, Suhonen jutteli.

− Eihän tämä ihan peli muiden joukossa ollut. Perhosia oli vatsassa ja päiväunet jäivät lyhyiksi, mutta ottelun aikana sitä ei ehtinyt enää miettiä. Mukava oli tulla tänne pelaamaan, Suhonen lopetti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo