HPK voittoon jatkoajalla: "Ylivoimalla pääsimme jo tolppaan asti"

LIIGA / Raportti
Niclas Almarin ensimmäistä Liigaosumaa ja ottelun tasoitusta juhlittiin villisti.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Jukurit tuli HPK:n kotihalliin vauhdikkaasti ja oli näyttämässä kotijoukkueelle jo perävaloja. HPK tuli kuitenkin kahdella nopealla osumalla rinnalle ja lopulta ohi.

Jukurit oo ottanut tällä kaudella enemmän kolmen pisteen voittoja kuin HPK. Tälläkin kertaa joukkue näytti jo menevän menojaan, mutta kotijoukkue vei ottelun jälleen jatkoajalle ja otti lopulta kaksi pistettä.

Jukurit näytti heti ottelun alussa, että millä eväillä se oli ottanut aikaisemmat voittonsa. Joukkue vyörytti hyökkäyksiä HPK:n kenttäpäätyyn, eikä antanut kotijoukkueelle mahdollisuutta totuttuun alkurynnistykseen.

HPK yritti ottaa Jukureilta suurinta intoa pois kovilla taklauksilla, joissa parhaiten ansioituivat Juho Keränen ja Petteri Nikkilä. Vierasjoukkueelta mainitsemisen arvoisen pommin antoi ainakin Nestori Lähde.

Keränen ja Nikkilä ottivat myös ottelun ensimmäiset rangaistukset ja jälkimmäisen aikana vierasjoukkue rankaisi maalin muodossa.

Teemu Tallberg sai kunnian lyödä ottelun ensimmäisen osuman Henrik Koiviston ja Topi Nättisen esityön jälkeen.

Hetkeä myöhemmin lähes sama trio vei Jukurit jo kahden maalin johtoon. Tällä kertaa Koivisto laukoi kiekon verkkoon Tallbergin ja Antti Jaatisen saalistaessa syöttöpisteet.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ei ollut luonnollisesti tyytyväinen ottelun alkuun.

− Vastustajalta vahvaa pelaamista etenkin ottelun alussa. Tulimme vähän viiveellä otteluun ja näytti jo siltä, että tästä tulee todella pitkä ilta. Joukkue on ollut normaalisti hyvä valmistautumaan, mutta tänään ei ollut ihan jokaisella pelaajalla lamppu päällä ottelun alussa, Pennanen torui.

Aggressiivisesti karvannut vierasjoukkue sai ajoittain HPK:n puolustuksen pulaan, mutta kotijoukkue näytti saman tien vaarallisuutensa nopeissa vastahyökkäyksissä.

Maalivahdit saivat olla jatkuvasti tarkkana, kun joukkueet loivat nopeaan tahtiin maalintekotilanteita.

HPK teki salamatasoituksen ja vei ottelun jatkoajalle

Kotijoukkue sai ottelun hallinnan ja oli toisessa erässä selvästi niskan päällä. Mika Norja torjui varman tuntuisesti Jukurien maalilla, mutta joutui lopulta antautumaan.

HPK sai kavennuksen aikaiseksi, kun Joonas Lehtivuori hiipi maalille ja sai lyötyä torjunnasta pudonneen kiekon maaliin.

Maalin alustuksessa mukana ollut Teemu Suhonen muisteli osumaa ottelun jälkeen.

− Janne Lahti heitti minulle kulmasta kiekon viivaan, josta toimitin sen eteenpäin. Taisi olla aika hankala kiekko maalivahdille, kun se pomppi ja hyppi. Lehtivuori pääsi sitten lyömään paluukiekon maaliin. Todella hyvään paikkaan saimme maalin ja pääsimme siitä otteluun kiinni, Suhonen kommentoi.

− Ottelun alku oli huono ja siinä tuli joitakin henkilökohtaisia virheitä. Niitä ei pitäisi tehdä huomenna Ilvestä vastaan. Pitkässä juoksussa käy huonosti, jos aloitamme jokaisen ottelun noin heikosti kuin tänään, Suhonen jatkoi.

Ottelun tasoitus tuli ainoastaan 21 sekuntia myöhemmin Niclas Almarin toimesta. Osuma oli Almarille ensimmäinen Liiga-peleissä.

− Toinen erä oli meiltä vahva ja saimme loppuun isot maalit, jotka aina muuttavat ottelun luonnetta. Se on ihan positiivista, että ylivoimalla päästiin jo tolppaan asti, oli Pennasen ajatukset kotijoukkueen kiristä.

HPK sai pelin lopussa mahdollisuuden ylivoimaan, joka ei ole ollut joukkueen vahvuus tällä kaudella. Ylivoimaosuman teko jäi tälläkin kertaa haaveeksi, jonka lisäksi jäähyltä päässyt Jesper Piitulainen oli karata maalin tekoon. Emil Larmi hoiti kuitenkin tilanteen patjatorjunnalla kotijoukkueen maalilla.

Jatkoaika ehti tuskin alkaa kun HPK onnistui ratkaisemaan ottelun Sakari Mannisen osumalla.

Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva näki omiensa tekemisessä paljon hyvää, mutta myös kehitettävää.

− Hyvä peli meiltä. Jäi hieman harmittamaan, ettemme ehtineet yhtään kilpailemaan jatkoajalla voitosta. Meillä on paljon pelaajia, joilla on vähän kokemusta Liiga-peleistä ja se aina välillä näkyy pelipokerin pettämisenä.

− Peli oli tänään hyvää, mutta emme ansainneet lopulta yhtä pistettä enempää. Vähän helposti se kahden maalin johto suli, mutta kun kiekko menee maaliin, niin numerot vaihtuvat, Dufva totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo