Ilves voittoon paremman viimeistelyn turvin

Philippe Cornetin maali ei auttanut HPK:ta voittoon asti.
Kuva © C More
HPK:n ja Ilveksen lauantainen kohtaaminen oli lähes toisinto torstain ottelusta. Molemmissa otteluissa kotijoukkue hallitsi kentän tapahtumia. Ilves otti voiton paremman viimeistelyn ja loistavasti pelanneen maalivahti Antti Lehtosen turvin.

Ilves vei numerollisesti tasaiset harjoitusottelut voitoin 2-0 ja molemmat yhden maalin erolla. Lauantain kohtaamisessa HPK oli terävällä pelituulella, mutta joukkueen laukomista kiekoista meni maalin ohi lähes puolet.

Kotijoukkue HPK sai ensimmäisessä erässä pelin pyörimään useaan otteeseen Ilveksen kenttäpäädyssä. Antti Lehtonen vierasjoukkueen maalilla pysäytti kuitenkin maalintekoyritykset varmoin ottein.

Vaikka HPK hallitsikin kiekkoa, niin samanlaista pyöritystä ei kentällä nähty, mitä Ilves esitti edellisen kohtaamisen alussa kotonaan.

Parhaat paikat HPK sai luotua, kun Ilveksen Matias Sointu passitettiin kärsimään rangaistusta huitomisesta. Nathan Lawson ei HPK:n maalinsuulla joutunut paiskimaan töitä harvalukuisten laukausten vuoksi.

Ottelun ensimmäinen osuma tuli kuitenkin lopulta vierasjoukkueen toimesta. Kiekko pyöri pitkään pelaajien jaloissa HPK:n maalilla ja Ville Meskanen onnistui lopulta lyömään kiekon maalin perukoille. Lawson olisi tilanteessa tarvinnut joukkueensa puolustuksen tukea.

Kotijoukkueen terävintä hyökkäyspeliä esitteli Oula Palveen hyökkäysketju. Kerran pelaajien hanskat nousivat jo ilmaan tuuletuksen merkiksi röyhkeän maalille menon jälkeen, mutta Lehtonen oli vierasjoukkueen maalilla jälleen terävämpi.

Toisessa erässä kentällinen onnistui lopulta maalinteossa ja ottelun tasoituksessa. Osuman viimeisteli pitkän hyökkäyspään pyörityksen päätteeksi Philippe Cornet. Pirteästi pelanneella laitahyökkääjällä oli avopaikka lyödä myös toinen osuma, mutta kiekko lipui maalin editse kaukalon kulmaan.

Joukkueet raottelevat maalihanojaan

Ilves pääsi kokeilemaan terävyyttään ylivoimapelissä, mutta joukkue ei päässyt kunnolla viimeistelemään hyökkäyspään pyörityksistä.

HPK:n antaessa uuden mahdollisuuden Janne Lahden jäähyn myötä, pääsi Eemeli Suomi viemään Ilveksen ottelussa johtoon suoraviivaisen hyökkäyksen päätteeksi.

HPK:n pelissä silmiinpistävää oli lukuisat ohi ammutut laukaukset. Joukkue onnistui tasoittamaan ottelun kolmannen erän viimeisillä minuuteilla ylivoimapelin aikana.

Palven lyömä tasoitusmaali jäi kuitenkin vain lyhytaikaiseksi iloksi, kun Ilveksen Teemu Rautiainen vei Ilveksen jälleen ottelussa johtoon vain reilun 20 sekunttia myöhemmin.