Ilvekselle harvinaista herkkua HPK:n kustannuksella - Pennanen ihmetteli ottelun alkua

Ilves oli piirun verran parempi.
Liigan heikoin vierasjoukkue Ilves nappasi täyden pistepotin vastatuulessa seilanneelta HPK:lta Hämeenlinnassa.

Ottelun alun perusteella ei olisi voinut uskoa, että Ilves oli ennen ottelua sarjan heikoin vierasjoukkue. Se oli ennen keskiviikon HPK-ottelua napannut ainoastaan kerran täydet kolme pistettä vieraskaukalosta.

Tamperelaiset karvasivat kovaa ja loivat tukun maalipaikkoja. HPK ei päässyt pois poterostaan ennen kuin vasta erän puolivälissä. Hieman isäntien ensimmäisten maalipaikkojen jälkeen iski Ilves. Sami Sandell pääsi kuittaamaan HPK:n pahan nukahduksen tyylikkäällä läpiajomaalilla.

− Ihan alusta asti homma toimi meidän mittareilla. Saimme jäällä näkymään sitä, mitä olemme hakeneet. Viimeiset kuusi peliä on ovat olleet hyvällä mallilla, vaikka Sport-peli meni ohi, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi totesi tyytyväisenä.

− Todella huono lähtö meiltä ja Ilves oli todella vahva. Sitä hieman ihmettelin, kun ei sille pitänyt olla mitään syytä. Kaikki piti olla ihan kunnossa, Antti Pennanen ihmetteli.

Toisessa erässä osat kääntyivät. HPK pääsi toistuvasti keskialueen yli hyvillä syöttöketjuilla. Isännät saivat aktiivisella pelillä ylivoimamahdollisuuksia ja puolustaja Petteri Nikkilä täräytti isännät tasoihin komealla laukauksella.

− Se on selvää, että kun on tasainen peli, niin se vastustajakin jossain kohtaa vyöryy, Kivi totesi.

Lopulta HPK:n herääminen peliin ei riittänyt. Ilves sai koottua rivinsä ja vei voiton Otto Koivulan maalilla lukemin 2-1.

− Vähitellen saimme omia hetkiämme, mutta tänään emme ansainneet voittoa. Meidän pitää löytää siihen keinoja. Sitä ottelun alkua pitää pelaajien kanssa työstää. Se ei ole kollektiivinen vaiva. Osa aloitti hyvin, mutta osalla oli häikkää, Pennanen päätti.