HPK kaatui voittomaalikilpailussa: "HIFK olisi ansainnut kolme pistettä"

LIIGA / Raportti
Roope Hintz teki ottelun tasoitusmaalin kolmannessa erässä.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HIFK lähti hakemaan pisteitä Hämeenlinnasta nöyrällä asenteella. HPK:n vahvat otteet kotonaan ovat jo tulleet tutuiksi vierasjoukkueille. HIFK vei lopulta kaksi pistettä voittomaalikilpailusta, mutta kolme pistettäkään ei olisi ollut vääryys.

Ensimmäistä erää oli pelattu lähes puolet, kun Emil Larmi kotijoukkueen maalilla torjui ensimmäisen kerran. Ottelussa oli kuitenkin jo ehditty nähdä siihen asti muun muassa Micke-Max Åstenin läpiajo

Larmin maine kiekkojen pysäyttäjänä sai HIFK:n pelaajat hakemaan kiekon mentävää rakoa maalin yläkulmista.

Vähitellen myös vierasjoukkue alkoi saada vedot lähtemään maalia kohti. HIFK sai hyvän mahdollisuuden avata illan maalihanat, kun Niko Kapanen lähti istumaan rangaistusta koukkaamisesta.

Tommi Taimen maila osui kuitenkin hetken päästä Henrik Forsbergiä kasvoihin ja korkeasta mailasta tuomittu jäähy pilasi joukkueen suunnitelmat.

HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen jakoi ajatuksiaan valmentajahaastattelussa.

− Tiesimme etukäteen, että tämä tulee olemaan paha paikka, koska HPK on ollut kovassa iskussa. Lähdimme parantamaan eilisestä ottelusta ja saimmekin pelin paremmin pyörimään.

− Saimme hyvän otteen viimeiseen erään ja lopulta onnistuimme myös maalin tekemisessä. HPK otti vielä ohjat käsiinsä, mutta me pystyimme taistelemaan lisäpisteen ottelusta, kuului Törmäsen kehut joukkueelle.

Juuso Puustinen esitteli osaamistaan harhauttamalla puolustuksen näyttävällä pyörähdyksellä, mutta tästäkään tilanteesta ei kiekkoa maalin verkkoon saatu veivattua.

Kotijoukkueen Juho Keränen oli lähellä onnistua aivan ensimmäisen erän viimeisillä sekunneilla. Niklas Bäckström HIFK:n maalilla veti tilanteessa kuitenkin pidemmän korren.

HIFK aloitti toisen erän terävästi ja loi hyviä maalipaikkoja, mutta ottelun ensimmäisen osuman teki kotijoukkue Sakari Mannisen toimesta. HPK sai maalista lisää virtaa ja otti ottelun hallinnan hetkeksi itselleen.

HPK-luotsi Antti Pennanen ei ollut tyytyväinen joukkueensa tekemiseen illan ottelussa.

− Meidän iltamme ei ollut kovin onnistunut. Ottelusta jäi sellainen kuva, että HIFK oli aika paljon meitä edellä. Vastustaja oli vahva kaksinkamppailuissa ja vei ottelua niiden myötä. Aloitimme kyllä kohtalaisesti mutta jäähyn jälkeen ote kääntyi vastustajalle pitkäksi aikaa. Tekemämme maali antoi meille vielä hetkeksi voimaa, mutta sen jälkeen HIFK jälleen hallitsi ottelua, Pennanen kommentoi.

− Kolmas erä oli meiltä paras ja siinä olimme hyvin mukana ottelussa. HIFK oli tänään todella hyvä ja ansaitsi vähintään saamansa kaksi pistettä, mutta olisi ansainnut mielestäni kaikki kolme pistettä, Pennanen jatkoi.

Leinolle epäonnistuminen - Hintz tasoittaa ottelun

HIFK sai rangaistuslaukauksen, kun Robert Leinon läpiajo katkaistiin rangaistuksen arvoisesti. Kiekko löytyi lopulta Larmin räpylästä Leinon hyvästä viimeistely-yrityksestä huolimatta.

HIFK:n tasoitusosumasta vastasi vasta toista otteluaan tällä kaudella pelannut Roope Hintz. Nuori keskushyökkääjä käytti nopeuttaan hyväksi ja kävi nostamassa kiekon HPK:n verkkoon.

Hintz oli tyytyväinen ottelun lopputulokseen.

− Tärkeintä oli, ettei tullut toista maalitonta ottelua putkeen. Nyt saimme hyviä pitkiä hyökkäyksiä ja pidettyä kiekkoa vastustajan kenttäpäädyssä. Pitkän pyöritykset ovat tärkeitä, koska niillä saadaan vastustajalta puhtia pois.

− Peli peliltä se alkaa taas tuntua paremmalta. Kivempaa se aina on tuolla kentällä olla, kuin katsomossa, Hintz kommentoi taistelun päätyttyä.

Molemmat joukkueet puolustivat hyvin ja suurin osa hyökkäyksistä ohjattiin kulmiin, joista ei ratkaisua päästy yrittämään.

Ottelussa jouduttiin hakemaan voittajaa voittomaalikilpailusta saakka ja Bäckströmin vartioima maali pysyi tällä kertaa tyhjempänä. Mika Partanen merkittiin lopulta HIFK:lle lisäpisteen tuoneen maalin tekijäksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo