HIFK pysyy HPK:n mörkönä − Keräsen ulosajo aiheutti kuohuntaa

Juho Keränen sai suihkukomennuksen avauserässä.
Lauantai-illan kunniaksi Hämeenlinnassa kohtasivat HPK ja HIFK. Ottelusta muodostui tasainen vääntö pisteistä, jonka HIFK voitti päätöserän maaleilla lukemin 3−1.

Ottelun puhutuin tilanne nähtiin avauserän lopussa, kun Juho Keränen taklasi ilman kiekkoa ollutta Juhani Tyrväistä. Tilanteesta kävi kuumana niin yleisö kuin HPK:n pelaajatkin.

Ottelun alku oli varsin samantapainen kuin reilu kuukausi sitten joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa. HPK piti kiekkoa enemmän ensimmäisen viiden minuutin ajan ja pystyi luomaan muutaman maalipaikan.

HIFK pääsi kuitenkin omaan kiekolliseen pelaamiseensa kiinni näiden tilanteiden jälkeen. Vierasjoukkue pääsi kiekollisena hyökkäysalueelle varsin helposti HPK:n viisikon vetäytyessä kohtalaisen paljon kohti omaa maaliaan.

Helsinkiläisjoukkue pystyi tämän myötä luomaan muutaman laadukkaan maalipaikan suorista hyökkäyksistä. HIFK:n kova paineistus myös tuotti hyökkäysalueen riistoja, joista se pystyi luomaan maalipaikkoja. Kovan paineistuksen myötä HPK:n avauspelaaminen oli ajoittain hankalaa, ja helpotkin avaussyötöt menivät ohi hyökkääjien lapojen.

HPK kuitenkin ajoittain pääsi HIFK:n trapin läpi, kun vierasjoukkueen hyökkääjät ottivat molemmat laidat korostuneesti kiinni, jolloin keskikaistalle jäi varsin paljon tilaa. Näistä hyökkäyksistä kotijoukkue ei kuitenkaan maalipaikkoja pystynyt luomaan.

Toisessa erässä molemmille maalit, kolmannessa HIFK meni menojaan

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti, kun HIFK:n Oliwer Kaski vei vierasjoukkueen 1—0-johtoon. Maalista meni pari minuuttia, kun nähtiin mielenkiintoinen tilanne. HPK:n Mathias Porseland heitti punaviivalta pomppukiekon kohti Atte Engreniä, joka melkein haparoi kiekon maaliin.

Tämän tilanteen jälkeen HPK sai otteen pelistä. Kotijoukkue nosti karvauspelaamistaan napsun ylöspäin ja oli kiekollisessa pelaajassa herhiläisenä kiinni. Tämä sai HIFK:n avauspelaamisen hankalaksi, minkä myötä vierasjoukkue sortui jäähyilyyn ja HIFK:n oma hyökkäyspelaaminen loisti poissaolollaan.

HPK:n ylivoima takkusi pahasti, mutta lopulta Otto Paajanen onnistui tuomaan kotijoukkueen tasoihin. Erän lopulla HIFK pääsi jälleen hieman otteluun kiinni ja sai pidennettyä omia hyökkäyksiään ja luotua muutamia maalipaikkoja.

Kolmannen erän alku oli vierasjoukkueen hallintaa. Se sai riistoja hyökkäysalueella ja puolusti tiiviisti sekä keski- että puolustusalueella. HPK ei päässyt erän aikana kovin usein kiekollisena ja organisoidusti hyökkäysalueelle.

HIFK meni 2—1-johtoon, kun Jarkko Malinen yllätti HPK:n maalilla torjuneen Antti Karjalaisen. Maalin jälkeen HPK yritti aloittaa kirinsä, mutta hyökkäyspelaaminen oli varsin vaisua, eikä se pystynyt luomaan maalipaikkoja.

Erik Thorell teki loppulukemiksi 3—1 HPK:n harhasyötön jälkeen. Tämä maali kuvasti varsin hyvin kotijoukkueen ongelmia kiekollisessa pelaamisessa. Näin ollen HIFK otti neljännen voittonsa HPK:sta neljästä kohtaamisesta.