HPK otti juhlaottelusta kolme pistettä - Aho manasi omiaan ja tuomareita

LIIGA / Raportti
Kristian Vesalainen teki ensimmäisen osumansa hyvää paikkaan.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Ässät jaksoi roikkua HPK:n mukana kaksi ensimmäistä erää. Kolmannessa erässä HPK karkasi tavoittamattomiin. Ässien päävalmentaja Jyrki Ahon mukaan tuomareillakin oli lusikkansa mukana sopassa.

HPK sai 87-vuotisjuhlaotteluunsa juhlallisen alun, kun kotijoukkue avasi illan maalihanat jo ottelun ensimmäisillä minuuteilla.

Ässien maalivahti Andreas Bernard ei onnistunut pitämään hyppysissään Jaakko Turtiaisen laukomaa kiekkoa. Severi Sillanpää napautti paluukiekon verkon perälle maalin edestä.

Runsaslukuinen kotiyleisö kohahti seuraavan kerran, kun Sakari Manninen kolisutteli maalin ylärimaa. Kiekko kimposi kuitenkin maalikehikosta päätyverkkoihin.

Ässät teki jo ottelun alusta asti kuitenkin selväksi, ettei se ala katselemaan vierestä vastustajan juhlintaa. Joukkue hyökkäsi terävästi ja sai lopulta palkinnon yrityksestään.

Vierasjoukkue tasoitti ottelun joukkueiden tullessa juuri tasakentällisiksi. HPK:n Joni Tuulola tuskin ehti poistumaan jäähyaitiosta, kun Charles Bertrand iski ottelun tasalukemiin.

Ässät oli jo lähellä mennä ottelussa johtoonkin, mutta HPK-puolustus auttoi uhrautuvasti jo mailansa torjuntatyössä kadottanutta Antti Karjalaista.

Ässien päävalmentaja Jyrki Aho oli selvästi pettynyt illan otteluun.

− Meillä on vielä paljon joukkueen kanssa tekemistä. Ensimmäinen erä oli tasainen ja roikuimme siinä hyvin mukana. Selvisimme hyvin huonoista hetkistä ja tasoitimme ottelun ylivoiman päätyttyä. Toisen erän alku oli meidän hallintaa ja siinä meidän olisi pitänyt onnistua maalinteossa, Aho kommentoi.

− Harmittaa se tyyli, jolla vastustaja sai maalinsa aikaiseksi. Kolme maalia menee meidän piikkiin ja yksi sitten tuomareiden piikkiin. Neljännessä maalissa oli selvä estäminen ja totta kai tuollaiset jutut ottavat päähän. HPK oli kolmannessa erässä terävämpi ja ansaitsi sen myötä kolme pistettä. Tekisi mieli sanoa ruma sana, mutta lopetan kuitenkin tähän, pettynyt Aho manasi.

HPK karkaa Ässiltä – Vesalainen ja Innala tehokkaina

Seuraavan osuman ottelussa löi kotijoukkue Ässien puolustuksen virheestä. Teemu Turunen sai syötönkatkon myötä avopaikan Ässien puolustusalueella ja vei kiekon maaliin pienten harhautusten saattelemana.

HPK:n kaksi seuraavaa maalia oli nuorten pelaajien näytöstä. Ensin Kristian Vesalainen viimeisteli ensimmäisen maalinsa HPK:n nutussa laukomalla kiekon yläputken alle.

− Aivan loistavat tunnelmat ottelun jälkeen. Hyvä, että se osuma tuli nyt tässä pelissä, ettei jäänyt tekemättä kokonaan. Pääsin kiekollisena vastustajan alueelle ja ajattelin, että pidetään sitä nyt vähän aikaa hallussa ja katsotaan mitä sen kanssa pystytään tekemään. Sieltä se maali lopulta sitten tuli, Vesalainen jutteli tyytyväisenä.

Vajaa kaksi minuuttia myöhemmin Jere Innala avasi maalihanansa ja vei kotijoukkueen jo 4−1 johtoon ottelussa.

HPK oli ottelussa jatkuvasti muutaman potkun terävämpi kiekollisena joukkueena. Ässiltä ei puuttunut vauhtia ja yritystä, mutta joukkueella oli vaikeuksia päästä kontrolloidusti HPK:n maalille yrittämään viimeistelyä.

Juho Keränen löi lopulta viimeisen naulan Ässien arkkuun laittamalla kiekon tyhjään maaliin.

HPK-luotsi Antti Pennanen oli luonnollisesti tyytyväinen juhlaottelun lopputulokseen.

− Meillä oli hyvä lähtö otteluun ja olimme ottelun alussa hitusen niskan päällä. Toisessa erässä Ässät oli vahva ja aiheutti meille hankaluuksia. Toinen maali syntyi vähän tyhjästä, mutta se tuli todella hyvään kohtaan. Kolmas erä meni selvästi meille ja olimme viimeistelyssä tehokkaampia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo