TPS rökitti HIFK:n Tampere Cupin avausottelussa − nuoret hyökkääjät kunnostautuivat maalinteossa

LIIGA / Raportti
Elias Karvonen laukoi ottelun voittomaalin.
Kuva © Jarno Hietanen
Perinteinen Tampere Cup käynnistyi HIFK:n ja TPS:n kohtaamisella. Alkuillan ottelussa ei nähty kiekollisia hienouksia, mutta molempien joukkueiden nuoret pelaajat ottivat isoa roolia.

Tampere Cupin avausottelu HIFK-TPS tarjosi harvoille katsojille sekavaa ja kontrolloimatonta kiekkoa. Ottelun ratkaisi TPS:n aktiivinen karvauspeli sekä terävyys maalipaikoissa. Turkulaiset tekivät maalinsa lähietäisyydeltä ja HIFK:n virheiden seurauksena. Ottelu päättyi lopulta TPS:n voittoon lukemin 5-2.

Yksilöistä nousivat parhaiten esille HIFK:n hyökkäysketju Roope Hintz-Joonas Rask-Juhamatti Aaltonen. Kolmannessa erässä HIFK-valmennus kuitenkin sekoitti kokoonpanoja. Esimerkiksi Thomas Nykopp otti Hintzin paikan. Myös Lennart Petrellin ketjukaverit vaihtelivat ottelun aikana.

Ainoastaan Robert Leinon ketju laidoilla Jasse Ikonen ja Miro-Pekka Saarelainen pysyi samana koko ottelun ajan. Kyseinen kolmikko pelasikin hyvän ottelun, ja Saarelainen viimeisteli ottelun avausmaalin.

TPS:stä ei yksikään hyökkäysketju noussut muita selvemmin esille. Ruotsalaishyökkääjä Erik Thorell runnoi tasoituksen maalinedusruuhkasta, mutta oli muuten ykkösketjun hyökkääjäksi varsin näkymätön.

Yksilöinä TPS-miehistöstä parhaiten erottuivat toisen polven kiekkoilija Patrik Virta ja kokenut nelossentteri Jonne Virtanen, joka ohjasi maalin edestä yhden osuman ja oli monta kertaa vastaavasta paikasta lähellä onnistumista.

HIFK oli kiekollisesti hallitsevampi joukkue ja pystyi lähes jokaisella ketjullaan luomaan painostusjaksoja TPS-päätyyn. Turkulaiset olivat kuitenkin huomattavasti suoraviivaisempia ja aktiivisempia laukomaan. Erityisesti edellä mainitut Rask ja Aaltonen sortuivat kikkailuun ja kiekon hautomiseen.

Turkulaiset olivatkin liikkeellä varsin nuorella kokoonpanolla. Puolustus oli Henrik Tallinderia ja Jani Forsströmiä lukuun ottamatta 90-luvulla syntynyttä. Hyökkääjistä ennen 90-lukua syntyneitä olivat ainoastaan Tomi Kallio, Jerry Ahtola ja Virtanen.

Nuoret hyökkääjät kuitenkin iskivät neljä TPS:n viidestä maalista. Kertaalleen osuneen Taavitsaisen lisäksi TPS:n nuorista maalinteossa onnistuivat nuori ruotsalainen Thorell ja Elias Karvonen.

Myös HIFK:n nuoriso-osasto pelasi vahvasti. Helsinkiläisten maaleista vastasivat nuoret Saarelainen ja Henri Tamminen. Lisäksi vasta 17-vuotias puolustaja Miro Heiskanen syötti molemmat HIFK:n maalit ja erottui kokeneen Daniel Grillforsin parina muutenkin edukseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle