Pitsiturnaus 2016: Helppo maali siivitti TPS:n lohkovoittoon

LIIGA / Raportti
TPS ei päässyt ottelussa juuri hallitsemaan, mutta maalinteossa se oli vastustajaan parempi.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Turnauksen hyvin aloittanut HIFK joutui taipumaan TPS:lle helpon päästetyn maalin ja hyvän ottelun pelanneen Alexandr Georgijevin takia.

HIFK:n turnauksen ensimmäinen päästetty maali näki päivänvalon ensimmäisen erän puolenvälin tienoilla, kun TPS:n Martin Bergerin kaukaa ampuma helppo laukaus lipui jäätä pitkin HIFK-vahti Niilo Halosen mailan alta.

Avausmaalin jälkeen TPS sai aikaiseksi lisää tilanteita vastustajan päädyssä, mutta hyökkäykset olivat lähinnä spontaaneja yrityksiä vailla sen kummempia taktisia hienouksia. HIFK onnistui vastustajaansa paremmin huolellisesti rakennetuissa hyökkäyksissä, mutta ne eivät johtaneet tasoitusmaaliin ensimmäisessä erässä.

HIFK:n pyöritys ei tuottanut tulosta

Jälkimmäisen erän alkuminuuteilla HIFK sai aikaan pitkän pyörityksen siirretyn rangaistuksen aikana, mutta maalinteossa se ei vieläkään onnistunut. Erän puolessavälissä HIFK:n Miro Saarelaisella oli loistopaikka ujuttaa kiekko TPS-vahti Aleksandr Georgijevin ohi, mutta hänkään ei onnistunut tekemään tasoitusta.

Myös jälkimmäinen erä sujui hienoisessa HIFK:n hallinnassa tilanteesta huolimatta. TPS:n pelaajista lähimpänä maalintekoa oli Markus Nurmi, joka sai kelpo paikan Roope Hintzin menetettyä kiekon HIFK:n maalin edessä. Nurmen laukaus kohdistui kuitenkin maalin sijasta plekseihin.

Hyvästä pyörityksestä huolimatta HIFK ei onnistunut tasoittamaan jälkimmäisen erän loppuun mennessä. Nurmen onnistuminen voittolaukauskilpailussa sinetöi TPS:n voiton, sillä HIFK:n Saarelainen ei omalla vuorollaan onnistunut ohittamaan hyvän ottelun pelannutta Georgijevia.

Ei kummoista testiä nuorelle Haloselle

Varsinaisen peliajan ainoa maali pääsi sujahtamaan Halosen ohi luvattoman helposti, mutta tämän tilanteen ja voittolaukauskilpailun lisäksi HIFK:n uutta maalivahtihankintaa ei juurikaan koeteltu. Kiekko pyöri pitkälti TPS:n päädyssä, ja HIFK:n toimiva puolustus esti TPS:n yritykset tehokkaasti.

HIFK-nuttuun palannut Lennart Petrell näkyi parhaiten ylivoimalla, mutta Saku Salmela ei päässyt loistamaan avausottelussa nähdyllä tavalla.

HIFK:n tappiosta huolimatta molemmat joukkueet ovat jatkossa. HIFK pelaa A-lohkon voittajaa vastaan kello 17.00 ja TPS kohtaa A-lohkon kakkosen kello 18.15.

» Lähetä palautetta toimitukselle