Partanen vei HIFK:n jatkoajalla välieriin − Selinin projekti Turussa päättyi

LIIGA / Raportti
Helsingin IFK eteni KalPan seuraksi neljän parhaan joukkoon.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Mika Partasesta tuli helsinkiläisten suuri sankari. Jatkoaikaa oli pelattu vain puolitoista minuuttia, kun HIFK:n hyökkääjä sivalsi punaiset aivan TPS:n maalin edestä välieriin. HIFK voitti ottelun 3−2 ja puolivälieräsarjan voitoin 4−2. HIFK:n pääluotsi Antti Törmänen hehkutti voittoa pelin päätteeksi.

− Välieräpelit ja pääsemme pelaamaan mitaleista, loistojuttu! Meillä oli Turussa hankaluuksia, ja näimme siellä TPS:n vaarallisuuden. Ei tämä helppoa ollut, vaan todella hankalaa. He pelasivat elämästä ja kuolemasta, ja se näkyi heidän pelaamisessaan, kehui Törmänen vierasjoukkuetta.

HIFK onnistui tällä kertaa myös ylivoimalla. Joukkueen pudotuspelikevään ensimmäinen maali syntyi ottelun avauserässä, kun Teemu Eronen laukoi kiekon viivalta maaliin Jarkko Malisen aloitusvoiton jälkeen. Illan kotijoukkue oli pelannut ennen erikoistilannemaalia peräti yli kahden erän verran pudotuspeliylivoimaa maaleitta.

Avauserä oli HIFK:n heiniä, mutta TPS otti ohjat käsiinsä toisessa erässä. Kamppailun puolenvälin jälkeen turkulaiset vyöryttivät, ja lopulta yritys palkittiin Patrik Virran kevään viidennellä osumalla. Maalin alustanut Tomi Kallio oli mustavalkoisten selvästi kuormitetuin hyökkääjä yli 21 minuutin peliajallaan.

Kolmannen erän alussa HIFK:n Kai Kantola painoi taistelumaalin TPS:n maalivahdin Oskari Setäsen selän taakse. Maalista ehti kulua kuitenkin vain 24 sekuntia, kun ottelun parhaisiin pelaajiin lukeutunut TPS:n ruotsalaispakki Henrik Tallinder siirsi pelin tasoihin.

Selinin aikakausi Turussa päättyi

Kaksi ensimmäistä erää olivat huomattavasti kolmatta tasaisempia. Palloseura painoi päätöserässä päälle hyökyaallon lailla, mutta erinomaisesti pelannut HIFK:n torjuja Kevin Lankinen pysäytti kolmannessa erässä peräti 17 laukausta Setäsen selvitessä neljällä kopilla.

Partasen pikaisen jatkoaikaratkaisun myötä HIFK eteni ensi viikolla alkaviin välieriin. TPS:n runkosarjamenestys ei kantanut, vaan toiseksi sijoittunut turkulaisryhmä lähti toisena keväänä perätysten kesäloman viettoon puolivälierävaiheessa. TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kiitteli kuitenkin joukkuettaan.

− Ihan loistava peli joukkueelta. Olen tosi ylpeä esityksestämme. Tämä päättyi nyt näin, ja joukkueen matka samalla. Nyt päättyi samaan vaiheeseen kuin viime keväänä, mutta positiivista oli tuo runkosarja.

Samalla päättyi Selinin kahden vuoden aikakausi TPS:n penkin takana.

− Olen ylpeä ja kiitollinen joukkueelle ja valmennustiimilleni tästä koko projektista. Nyt on pöytä katettu, tästä on eri jatkaa kuin silloin 2015, viittasi Selin kunnianpalautusprojektin alkamisajankohtaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle