Vehviläisen debyytti Sport-paidassa katkaisi tappiokierteen

Miro Heiskanen onnistui tyylikkäällä maalilla.
Sportin hyvä peli-ilme Tapparaa vastaan sai jatkoa Nordenskiöldinkadulla, kun vaasalaiset ryöstivät IFK:lta pisteet Vehviläisen ja Honkaheimon johdolla lukemin 1-3.

IFK aloitti ottelun niskan päällä, mutta Sportin puolustus ei antanut juurikaan tilaisuuksia luovuttaa kuskin paikkaa täysin kotijoukkueelle. Maalivahditkaan eivät kovalle koetukselle joutuneet ensimmäisen erän aikana, kun pääosin kiekko pyöri vain laidoissa.

Lukemat muuttuivat taululla vasta toisessa erässä, kun Sport karkasi kahden maalin karkumatkalle. Jesse Paukku petasi vetopaikan Aleksi Ainalille, joka antoi hirmuisen rannelaukauksensa puhua ohittamalla voimattoman Kevin Lankisen.

IFK sai maistaa karvasta kalkkia Henri Tammisen karmeasta syötöstä, jonka Ville Viitaluoma kuittasi nostamalla kiekon maalin kattoon.

Helsinkiläisisäntien pelikuviot alkoivat puremaan Sportin puolustukseen vasta päätöserässä. Saku Salmelan nerokas poikittaissyöttö läpäisi Sportin puolustuksen ja Miro Heiskanen onnistui peittoamaan Veini Vehviläisen ainoan kerran.

Pukka joutui silmätikuksi - IFK keräsi jäähyjä

Sportin ylivoima sai useita tilaisuuksia varmistaa kolmen pisteen matkaamista Vaasaan, mutta Viitaluoman tolppalaukausta lähemmäksi Sport ei päässyt.

Sport-puolustaja Mikko Pukka kärsi vaasalaisvieraiden jokaisen rangaistuksen, ja kotkalauma onnistui pitämään alivoimasaldonsa täydellisenä Vehviläisen ollessa viimeisenä lukkona. Lopulta Otto Honkaheimo varmisti tappioputken katkeamisen huitaisemalla kiekon tyhjiin.

IFK:n otteita latistivat monet rangaistukset. Viimeisessä erässä Roope Hintz joutui lopettamaan kamppailun etuajassa käytösrangaistuksen takia, ja Honkaheimon osuman jälkeen Teemu Eronenkin otti samanlaisen jäähyn. Kokonaisuudessaan ottelussa jaettiin 42 jäähyminuuttia, josta pääkaupungin isännät merkkauttivat jopa 36.