Tiivis tunnelma Helsingissä - HIFK ratkaisi voittomaalikilpailussa

Juuso Puustinen onnistui ensimmäisenä maalin teossa.
Ottelu HIFK:n ja Sportin välillä oli tasainen. Ratkaisua haettiin lopulta voittomaalikilpailusta, jossa illan sankarit olivat Juuso Puustinen ja Joonas Rask.

Ottelun ensimmäinen erä pelattiin tasaisissa merkeissä kummankaan pääsemättä niskan päälle. HIFK sai ensiminuuteilla luotua häslinkiä Mika Järvisen vartioimalle maalille, ja Otto Karvinen koukki itsensä jäähyaitioon.

Kotijoukkue yritti luoda tilannetta, mutta avausmaali jäi vielä odottelemaan itseään. Sport oli lähellä päästä karkaamaan kahdella yhtä vastaan, mutta tilanne kuivui kasaan. Pian Sport sai jälleen mahdollisuuden siirtyä johtoon ylivoimalla, kun Arttu Luttinen komennettiin lusimaan. Rikosnimike oli sama kuin Karvisella.

HIFK:n maalilla torjunut Kevin Lankinen oli hänkin ohittamaton ensimmäisessä erässä. Kumpikaan joukkueista ei antanut yhtään ylimääräistä tilaa, vaan miestä liimattiin ryminällä plekseihin.

Tehoton ylivoima turhautti myös yleisön

Toinen erä toisti edellistä. HIFK sai luotua pyörityksiä Sportin hyökkäysalueelle, mutta laukaukset kilpistyivät kerta toisensa jälkeen edessä seisovaan Sport-pelaajaan. Vieras ei jäänyt jälkeen: Sport pisti kovaa kampoihin, puolusti tiiviisti ja onnistui luomaan muutamia oivia paikkoja.

Kilpirinnat saivat toisen mahdollisuuden siirtyä johtoon ylivoimalla, kun Markus Kankaanperä toheloi itsensä syntikoppiin. Tilanteessa myös HIFK-puolustaja Joe Finley kävi muistuttamassa vastustajaa läsnäolostaan. Tehoton erikoistilannepelaaminen sai yleisön purnaamaan. Turhautumista ruokki varmasti myös Sport-hyökkääjä Lassi Kokkalan pääsy läpiajoon.

Punanutuille tarjottiin vielä toistamiseen tilaisuutta rakentaa maalipaikkoja erikoistilanteesta, kun Joel Kiviranta töytäisi jäähynarvoisesti Daniel Grillforsin jäänpintaan. Toisen erän päätteeksi taululla loisti edelleen tiukka tasatilanne.

Pitkän kaavan kautta kotivoittoon

Kolmannessa erässä ottelunkuva ei muuttunut. Pikkujoulujen ainut tanssipari oli Lennart Petrell Olavi Vauhkonen -kaksikko. Nahistelu ei johtanut jatkotoimenpiteisiin. Tomi Tuomistollakin riitti virtaa. HIFK-hyökkääjä painoi omista syvälle vastustajan puolustusalueelle Sport-pelaajien estelyistä huolimatta, mutta ei onnistunut toimittamaan kiekkoa häkkiin.

Juhamatti Aaltonen pääsi erän lopussa nokikkain Järvisen kanssa, mutta laihoin tuloksin. Jatkamaan oli päästä Luttinen, mutta HIFK-kapteeni ei ollut täysin tilanteen tasalla. Juuri ennen summeria kuultiin vielä korvia vihlova vihellyskonsertti, ja Corey Elkins käytti kiekon tolpassa. Tuomari kävi tarkastamassa tilanteen videolta mutta levitti kätensä.

− Sport oli juuri sellainen kuin odotimmekin. He puolustivat uhrautuvasti ja blokkasivat laukauksia. Mielestäni meidänkin pelimme kulki hyvin. Maalit tehdään toki maalin edestä ja sinne emme tuppaa pääsemään, kertasi Juuso Puustinen.

Jatkoajalla Aaltonen kokeili ratkaisua vanhanaikaisella, ja Tuomisto onnistui pääsemään nokikkain Sport-maalivahdin kanssa, mutta viimeiset tahdit taputeltiin voittomaalikilpailussa. Puustinen ja Joonas Rask namuttelivat osumillaan kotivoiton 1-0.

− Mika Järvinen on minulle entuudestaan tuttu. Hieman siinä tuumin, millä lailla hänet yllättää, ja vedinkin sitten pitemmän korren, kuittasi Puustinen.