HIFK pysäyttämätön viimeisellä kympillä NFL-tähtien illassa

Joonas Rask oli mukana illan kuumimmassa ketjussa
NFL-tähdet vierailivat Nordeskiöldinkadulla ja pääsivät todistamaan vierasjohdon muuttumista komeaksi kotivoitoksi. Roope Hintzin johtama vitja loisti läpi ottelun. Joe Finley esiintyi hyvässä ja pahassa.

Ensimmäisen erän alussa SaiPa onnistui nollaamaan HIFK:n maalintekoyritykset. Lappeenrantalaisvieras puolusti tiiviisti ja katkoi punapaitaisten syöttöyritykset. Erän edetessä HIFK rupesi kuitenkin saavuttamaan otetta pitempien pyöritysmomenttien muodossa ja sai kotiyleisön huokailemaan.

HIFK loi hämminkiä Frans Tuohimaan vartioimalle maalille, mutta varsinaiset maalintekopaikat olivat kummallakin joukkueella ensimmäisessä erässä hakusessa. Erän lopussa Matt Generous otti itselleen koukkausrangaistuksen ja SaiPalle tarjoutui aihio iskeä ylivoimalla. Kaikki kariutui kuitenkin Teemu Lämsän hätäiseen ratkaisuun pysäyttää Micke-Max Åstenin purkuyritys kamppaamalla. Kokonaisuutena ensimmäinen erä oli aikamoista roiskimista ilman ratkaisuja vähäisin katkoin.

- Ei siellä kovin paljon huippupaikkoja ollut vaikkalauoimme paljon ja pelasimme aktiivisesti, kertasi Åsten.

SaiPa ottaa johdon

Toisessa erässä Roope Hintzin johtama vitja jatkoi hyviä otteita. Joe Finleyn ottama rangaistus toi tosin vieraalle uuden sauman mennä johtoon erikoistilanteesta. Idän ihme toimitti kiekkoa aktiivisesti maalille, josta jatkaja löytyi joka kerta. Tomi Leivo, Lasse Lappalainen ja maalin tehnyt Valtteri Virkkunen saattelivat lopulta kiekon Kevin Lankisen selän taakse.

Keltamustat olivat päästä kasvattamaan johtoaan pian uudelleen, kun Generous katui syntejään. Tolppaa lähemmäs ei SaiPa kuitenkaan tällä erää päässyt. Erän lopussa mentiin kovaa ja Miihkali Teppo kolhi itsensä paikattavaksi. Häntä ei enää ottelussa nähty. Hintz pääsi nokikkain Tuohimaan kanssa ja Mika Partanen ajoi röyhkeästi maalille, mutta Tuohimaa nollasi kummankin yrityksen.

Kolmannen erän ensimmäisillä minuuteilla Juuso Puustinen onnistui ajamaan juuri oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Joonas Raskin syöttö kulmasta maalinedustalle tavoitti laitahyökkääjän lavan ja numerot valotaululla muuttuivat tilanteeksi 1-1.

- Jaksoimme painaa kärsivällisesti ja minusta tuntuu, että SaiPa rupesi lopussa uupumaan. Tasoitusmaali tuli tärkeään paikkaan, jatkoi Åsten.

Yleisö alkoi saada pikku hiljaa tuomaripelistä tarpeekseen, kun Kai Kantola sai rangaistuksen korkeasta mailasta. Tasoitusosumasta sisuuntunut HIFK onnistui nollaamaan vieraan ylivoiman ja pääsi kokeilemaan jopa kahdella yhtä vastaan alivoimaisena.

Kolmas kerta toden sanoo

Erän puolessa välissä mentiin tasavajailla ja Hintzin kentällisen tekeminen oli jälleen rautaa. Numerolla kymmenen pelaava hyökkääjä oli jo aiemmin missannut kaksi mainiota maalipaikkaa, mutta kolmatta kertaa hän ei erehtynyt. Hintz pääsi kiekkoon maalinedustalla ja pommitti tulisesti 2-1-johtomaalin. HIFK kasvatti johtoaan entisestään, kun Åsten päivysti maalinkulmalla ja pääsi lapioimaan pikkumustan jälleen verkkoon.

- Kaiketi tämä oli sitä lapioimista, Tuohimaa taisi tipauttaa kiekon, en ole ihan varma mistä se kiekko tuli, mutta tolpan vierestä sohaisin sen sisään. Voisihan noita paikkoja toki tulla useamminkin, päivitteli Åsten.

Syöttöpisteen saivat Kantola ja Teemu Eronen. Vajaa kaksi minuuttia tästä eteenpäin Finley pääsi kuittaamaan toisen erän hölmöilynsä komealla maalilla. Mikael Johansson paahtoi hyökkäysalueelle ja toimitti kiekon Juhamatti Aaltosen lavan kautta HIFK-puolustajalle siniviivalle. Tulinen laukaus teki selvää jälkeä ja kolme pistettä jäivät Helsinkiin numeroin 4-1.

- Taistelimme pari erää todella hyvin, mutta kaverin tasoitusmaali lamautti meidät. Viimeinen kymppi harmittaa todella paljon, kun omissa kolisi monasti. Puolustukseemme olen todella tyytyväinen. Taktiikkana oli alusta asti puolustaa keskustaa tiiviisti ja luulen, että onnistuimme hyvin, summasi puolestaan pettynyt Tuohimaa.