HIFK kunnioitti Hagmania, SaiPa tylytti HIFK:ta

SaiPa juhli kauden ensimmäistä vierasvoittoaan.
Helsingin jäähallissa nähtiin torstai-iltana koskettava kunnianosoitus poismenneelle Matti Hagmanille. Itse ottelussa SaiPa kunnioitti legendaa yhden erän, kunnes karkasi toisen erän tarkalla viimeistelyllään kauden ensimmäiseen vierasvoittoonsa lukemin 3-1.

Ennen ottelua kunnioitettiin Matti Hagmanin muistoa legendan ansaitsemin menoin. Ennen halliin saapumista oli mahdollisuus käydä sytyttämässä kynttilä Hagmanin muistoksi, joukkueiden jo saavuttua jäälle nähtiin hiljaisen hetken lisäksi tribuuttivideo legendan elämästä.

HIFK sai käytettyä latauksen hyödykseen ottaen heti ottelun alussa kuskin paikan. Punapaidat määräsivät ottelun tahdin, vastaavasti SaiPalla oli suuria vaikeuksia saada kiekkoa kontrolloidusti hyökkäysalueelle edes ylivoimalla.

Ensimmäisen erän ainoan maalin iski HIFK, kun Corey Elkins löysi keskialueella syötöllään Mika Partasen, joka polkaisi täyteen vauhtiin ja siirsi helsinkiläiset napakalla rannelaukauksella johtoon. Vaikka HIFK hallitsi ensimmäistä erää, hallinta oli näennäistä eikä vaarallisia maalipaikkoja juuri nähty.

Erän lopussa Nordenskiöldinkadun jäähallin 6820-päinen yleisö tarjosi vielä oman kunnianosoituksensa Hagmanille taputtamalla seisaaltaan koko 20. peliminuutin. Erätauon jo alettua "Hakki"-huudot kaikuivat äänekkäänä.

HIFK:n lataus jäi koppiin

Toiseen erään SaiPa tuli selvästi valmiimpana, eikä tasoitusosumaan kulunut aikaa kuin reilu minuutti. HIFK:n ensimmäisen erän lopulla ottama jäähy kostautui, kun Matti Järvinen käytti HIFK:n löysän merkkaamisen hyväkseen ja tasoitti ottelun lukemiin 1-1.

SaiPa oli erässä paremmin pelissä, mutta HIFK oli osaltaan myös tarjoilemassa hallintaa Sputnikeille. Punapaidat olivat kääntäneet vauhtiruuvia liian pitkälle. Vauhti näkyi ylihyökkäämisenä ja kiekonmenetysten jälkeen SaiPa pääsi toistuvasti hyökkäämään huonosti organisoitua HIFK-puolustusta vastaan.

Siinä missä HIFK halusi ensimmäisessä erässä hallita kiekkoa hyökkäysalueella, SaiPa suuntasi suoraviivaisesti kohti Niklas Bäckströmin vartioimaa maalia.

Lappeenrantalaisten suoraviivaisuus yhdistettynä isäntien heikkoon merkkauspelaamiseen tuotti myös tulosta. Vuorollaan Tero Koskiranta sekä Curtis Hamilton käyttivät hyväkseen HIFK-puolustuksen sekoilut ja iskivät SaiPan 3-1-johtoon ennen toista erätaukoa.

SaiPan riveissä Liiga-debyyttinsä teki Brock Trotter. Tiistaina CHL:ssä Tapparaa vastaan pelannut kanadalaishyökkääjä opiskelee vielä suomalaista pelitapaa, mutta viitteitä taidoista nähtiin jo torstain otelussa. Parhaan paikkansa Trotter sai toisen erän alkupuoliskolla karattuaan HIFK-puolustaja Tommi Taimen pihdeistä. Taimi joutui rikkomaan ja Trotter pääsi yrittämään maalitilin avaamista rangaistulaukauksesta, mutta epäonnistui.

Kolmannessa erässä SaiPa keskittyi suojaamaan johtoasemaansa sekä ohjaamaan punapaitojen peliä ulos parhailta maalintekosektoreilta. Lopullisesti HIFK:n kiri katkesi ottelun loppuhetkien jäähyilyyn SaiPan marssiessa kauden ensimmäiseen vierasvoittoonsa lukemin 3-1.