Nollapelin hinta Helsingissä: verta, loukkaantuneita ja ulosajo

Kotijoukkueella oli aihetta juhlaan Helsingissä.
Vähämaalisessa ottelussa Nordenskiöldinkadulla ei suunsoitolta ja käsimerkeiltä vältytty. Pelaajia loukkaantui ottelun aikana puolin ja toisin. Ottelun sankarit olivat pelin päättyttyä kauden ensimmäisen nollapelin pelannut Niklas Bäckström ja kotijoukkueen ainokaisen iskenyt Miro Heiskanen.

Ottelu sai vauhdikkaan alun kiekon liikkuessa mallikkaasti päästä päähän. Ensimmäisen kunnon maalintekopaikan sai Roope Hintz, kun HIFK-hyökkääjä pääsi kasvokkain Pelicansin maalilla torjuneen Janne Juvosen kanssa. Lahtelaisvieras osoitti vaarallisuutensa pian tämän jälkeen Aleksi Rekosen raivattua tiensä maalinedustalle. Niklas Bäckström oli tilanteessa hereillä.

Erän ollessa puolessa HIFK:n hyökkäyspäässä sattui ja tapahtui. Miestä meni nurin kovan taklailun seurauksena, Joe Finley oli jo valmiina tansseihin ja tuomarin käsi pystyssä. Pelicansin Henri Heinolle vihelletyn väkivaltaisuusrangaistuksen kärsi Artturi Toivola. Heino poistui tilanteessa loukkaantuneena pukukopin suojiin.

Kotijoukkue tarjottiin noin minuutti kahden miehen ylivoimaa, kun Stefan Lassen hölmöili itsensä Toivolan vieruskaveriksi. Erikoistilanne oli surullista katseltavaa. Numerot säilyivät samoina aina viimeiselle viisiminuuttiselle, jolloin Miro Heiskanen sivalsi kiekon Juvosen selän taakse. Syötttöpisteet osumaan saivat Jasse Ikonen ja Micke-Max Åsten.

Pelicans lisäsi kaasua

Pelicans ei takaiskusta lamaantunut. Erätauon tuoman latautumishetken helpotus siivitti lahtelaiset uuteen lentoon. HIFK:llä oli vaikeuksia päästä omista pois toisen erän alkupuolella ja ennen pitkää kotijoukkueen ensimmäinen rangaistus oli tosiasia. Erikoistilanteen aikana yleisön suurimmat suosionosoitukset keräsi yllättäen Corey Elkins-Åsten kaksikko, joka pääsi juonimaan maalia siinä kuitenkaan onnistumatta.

Joukkueiden tultua tasalukuisiksi, erä kääntyi punanutuille. Kotijoukkue sai ruutia laukauksiin, mutta Juvonen oli ohittamaton. Viimeisellä minuutilla Finley aiheutti pahennusta ja tarjosi epäurheilijamaisesta käytöksestään ottamalla viiden minuutin rangaisuksella vieraalle mainion tilaisuuden tasoittaa peli. Lahtelaisten avausosumaa ei silti vielä toisessa erässä nähty ja tilanne oli kolmanteen lähdettäessä tiukka 1–0.

− Vallitsevien sääntöjen puitteissa se ulosajo tuli. Ei pidä koskaan provosoitua käsimerkkien näyttelystä tai huutelusta. Toisaalta erinäisten merkkien näyttelyä voisi hieman miettiä puolin ja toisin. Käydään miehen kanssa tämä läpi, kommentoi Antti Törmänen Finleyn tapausta.

Haaskattuja erikoistilanteita ja rangaistuslaukaus

Kotijoukkue pelasi kolmannen erän alun viisaasti eikä vieraan ylivoima ottanut kunnolla kulkeakseen. HIFK voitti juhlaottelunsa 1-0, sillä läpi ottelun loistanut Hintz ei käynyt tolppaa lähempänä. Elkins pääsi lopussa kokeilemaan rangaistuslaukausta, mutta pikkumusta lensi plekseille. Faneilla riitti jännitettävää aina summerin soittoon, kun viimeisellä minuutilla Saku Salmela jäähyili. Bäckströmillä oli aihetta juhlaan, kun kauden ensimmäinen nollapeli tuli maukkaaseen saumaan. Aivan erän lopussa nähtiin ikävä sattuma kiekon lennettyä Janne Hämäläistä naamaan. Hyökkääjä jätti naama verillä leikin kesken.

− Taistelupeli ja kova; jää oli heikko hevosten jäljiltä. Kaiken lisäksi miehiä tippui puolin ja toisin pitkin matkaa. Oli toisaalta hienoa saada junnuja mukaan. Lääkäri Heleniuskin totesi, että tämä on niitä pelejä, joita hän ei ehtinyt seuraamaan ollenkaan, summasi Törmänen.