Hylättyjen maalien illassa Pelicans vei pisteet ja HIFK nyrkkitanssit

LIIGA / Raportti
Janne Juvonen ei mennyt tiistaina halpaan. (Arkistokuva)
Lahden Pelicans oli selvästi parempi joukkue Helsingissä tapaninpäivänä. Juha-Pekka Haatajan maali hylättiin kahdesti, ja HIFK kärsi kolmannen peräkkäisen tappion rumin lukemin 1−6.

Pelicans antoi erän alussa todellisen myrskyvaroituksen, kun pirteällä jalalla jäälle tullut vieras siirtyi johtoon jo kolmannella peliminuutilla. HIFK hukkasi kulmassa kiekon ja Aleksi Rekonen latoi maalin edustalta kiekon häkkiin Aleksi Mustosen ja Antti Tyrväisen syötöistä. Lahtelaiset puolustivat tiiviisti läpi ensimmäisen erän ja ajoivat HIFK:n ahtaalle aggressiivisella hyökkäyspelillä.

Pelicansin pitkät pyöritysjaksot poikivat monta maukasta maalipaikkaa ja pian vieras oli jälleen pahanteossa. Ensimmäisestä vierasmaalista ei ollut kulunut vielä kolmeakaan minuuttia, kun tuuliajolle ajautunut HIFK-viisikko päästi Antti Tyrväisen laukomaan pikkumustan HIFK-maalivahti Atte Engrenin selän taakse.

HIFK:n rohkeat avaussyötöt eivät millään ottaneet toimiakseen, ja lopulta HIFK-käskijä Ari-Pekka Selin näki parhaaksi ottaa aikalisän. Ensimmäisen erän jälkimmäisellä kymmenminuuttisella HIFK pääsi lopulta peliin mukaan, kun Miihkali Teppo nosti kiekon ylähyllylle maalinkulmalta. 1−2-kavennusosuman syöttäjinä toimivat Erik Thorell ja Juha-Pekka Haataja. Pelicansilla oli vielä erän lopussa mahdollisuus lisätä johtoa ylivoimalla, mutta väkevä pyöritys ei kantanut hedelmää.

Erikoistilanteista ei apua, tunteet kuumenivat toisessa erässä

HIFK tuli paremmin mukaan toiseen erään, eikä "lahtelaishurlumhei" ollut enää itsestäänselvyys. Erän alussa Thorell kävi todella lähellä osumaa kotijoukkueen pyörityksen päätteeksi. Vili Sopanen puolestaan pääsi nokikkain ilmiömäisiä torjuntoja ottaneen Janne Juvosen kanssa. Erän ensimmäisen maalin iski kuitenkin jälleen Pelicans. Taavi Vartiainen latasi kovaa siniviivasta kiekon verkkoon Janne Juvosen syötöstä.

Tämän jälkeen jäähykopin ovet rupesivat käymään tiuhempaan tahtiin, mutta kuinka ollakaan, kaksi Liigan kovimmista ylivoimajoukkueista pelasivat ottelun kiikaritehoilla erikoistilanteissa. Saku Salmela ja Haataja olivat lähellä onnistumista alivoimalla, kun kaksikko pääsi hyökkäämään. Juvonen jätti vastustajan kuitenkin kylmäksi.

Jäähyily kulminoitui lopulta nyrkkitappeluksi, kun HIFK-kapteeni Lennart Petrell sai noottia Vartiaiselta kovasta taklauksesta. Erän lopussa Thorell pelasi vielä Haatajalle yhden maalipaikan, mutta maali oli siirtynyt paikaltaan, joten osumaa ei hyväksytty.

Kolmannessa HIFK lannistui

Kolmannen erän alussa HIFK:lle tarjottiin kavennuspaikkaa, kun Miska Siikonen komennettiin jäähyaitioon koukkaamisesta. Kotijoukkue ei saanut tilannetta hyödynnettyä, ja pian tämän jälkeen taululla komeilivat jo 4−1-lukemat Jesse Saarisen sivallettua siniviivasta.

Lannistunut HIFK ei saanut enää tämän jälkeen oikein mistään kiinni, ja niinpä Mikko Kousa sekä Kimi Koivisto sinetöivät osumillaan lahtelaisten 6−1-voiton. Erän viimeisillä hetkillä Ryan O'Connorin laukaus kimposi Haatajan jalasta maaliverkkoon, mutta potkumaalina hylätty osuma ei enää tilannetta muuttanut.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo