HIFK karisti rähmät silmistään ja voitti - NHL-veskarien taisto Bäckströmin nimiin

LIIGA / Raportti
Roope Hintz oli pelipäällä.
HIFK alkaa herätä, kun valon ja auringon määrä kasvaa. Sen verran mainion ottelun helsinkiläiset pelasivat, että pudotuspelien lähestymisen pystyi aistimaan muustakin kuin ottelun jälkeisistä nujakoista. Kauden parhaimmistoon kuulunut esitys ja kolme pistettä varmistuivat Pelicansia vastaan 4−1-lukemin.

Ottelu oli lukemiaan tasaisempi. Pelicansilla oli runsaasti paikkoja, mutta laukaukset suuntautuivat joko ohi tai ne pysähtyivät konkarivahti Niklas Bäckströmin varusteisiin.

Satojen NHL-pelien varmuudella työskennellyt Bäckström aiheutti päänvaivaa lahtelaisvieraille, ja Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen manasi omiensa tehottomuutta.

− Pitää olla tarkempi, kun saadaan paikkoja ja kiekko on uunissa. Siellä oli NHL-tason veskari maalissa, joka otti helpot pois ja vähän vaikeatkin, Matikainen tunnusti.

Kolmannen erän toisella puolikkaalla 39-vuotias veräjänvartija venyi huikeaan syöksytorjuntaan, joka käytännössä tappoi viimeisen liekin Pelicansin kiriltä.

− Kun NHL-maalivahti siellä on, se ei anna yhtään helppoa. Ottaa pari-kolme gamesaveria ja se on siinä. Pitää olla tarkempi. Tyhjä rysä kun on, se kiekko pitää laittaa sinne, Matikainen painotti.

− Ja nopeammin. Kuten ison valtameren takana tehdään.

Lopussa odoteltiin lähinnä, nähdäänkö ennen ottelun päätöstä maalien lisäksi myös tappelu. Sen verran suureksi jännite kasvoi ottelun aikana.

Peli kiehahti isosti Joe Finleyn suorittaman taklauksen johdosta, jolla hän pyrki estämään Pelicans-hyökkääjä Justin Hodgmanin nousun maalille. Uuden mantereen miesten törmäys päättyi siihen, että Hodgman talutettiin kaukalosta ulos ja Finley selvisi ilman rangaistusta.

Matikainen ei uskaltanut vetää jyrkkää linjaa tilanteeseen vaan jätti mahdollisuuden siihen, että tuomariston päätös olla antamatta jäähyä oli oikea.

− En osaa oikein ottaa kantaa. Näin sen niin nopeasti. Voi olla, että se oli ihan puhdas.

Nopeasti kävi selväksi, että Hodgmanin iltapuhde oli siinä. 

− Lääkäri sanoi, että ei saa jatkaa. Silloin hän ei jatka.

Pelicans pelasi maalintekoa ja paria huonosti pelattua oman pään tilannetta lukuun ottamatta hyvän pelin. Maalinteon tehokkuus on ollut lahtelaisten helmasynti viime aikoina, ja siihen ei tullut muutosta tänään.

− Kaksi erää pelattiin erinomaista kiekkoa, mutta oltiin tehottomia. Vähän tehottomia oltu viime viikkoina.

Ottelun lopulliseksi ratkaisuksi jäivät HIFK:n kolmannessa erässä tekemät kaksi maalia. Ensin Teemu Eronen nousi aivan liian helposti maalin eteen tuikkaamaan kiekon sisään ja ennen päätöserän puoliväliä Roope Hintz viimeisteli hienon sommitelman päätteeksi 4−1-lukemat.

− Aivan lapanen kolmannen erän alku. Kaksi helppoa maalia ja siihen peli ratkesi, Matikainen tiivisti ottelun jälkeiset tuntemuksensa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo