Täydet pisteet Helsinkiin, neljättä kertaa ei menty jatkoille

Robin Jacobsson ja Jasse Ikonen kamppailivat kiekosta.
Ottelu HIFK:n ja KooKoon välillä oli tasainen Helsingissä. Vieras nousi kahteen otteeseen tasoihin, mutta oma koira puri, kun Ryan O`Connor onnistui yllättämään entisen seuransa. Kauden kaikki aiemmat kamppailut olivat edenneet jatkoille. Tällä erää ratkaisu saatiin varsinaisella peliajalla.

KooKoo aloitti vieraissa vahvasti. Oranssivalkopaitaista miestä vyöryi hyökkäysalueelle, eikä HIFK saanut ensimmäisen erän ensimmäisellä puoliskolla oikeastaan mitään aikaan. Terry Broadhurst oli siirtää joukkueensa johtoon, mutta laukaus kimposi tolpasta takaisin. Jatkamassa oli Josh Green, mutta hyökkääjä suti kiekosta ohi ja numerot taululla säilyivät nollassa.

Liigan ensimmäiselle mainoskatkolle tulttaessa KooKoon maalivahdilla Leland Irvingillä ei ollut tilillään vielä yhtäkään torjuntaa. HIFK:n harvat hyökkäykset kariutuivat torsoiksi jääneisiin syöttöihin. Joe Finley keräsi taklauksilla suosionosoituksia punapaitaisen yleisön taholta.

Ensimmäinen tilaisuus katkaisi pisteettömän putken

Joonas Rask oli lopulta mies paikallaan. Kotijoukkueen saatua ensimmäistä kertaa hallintaa hyökkäyspäässä, pomputteli HIFK-hyökkääjä kiekkoa ja laukoi lopulta maalinedustalta komean johtomaalin 1-0. Raskin neljän ottelun pisteetön putki katkesi. Juha-Pekka Haatajalla oli erän lopussa vielä oiva tilaisuus tuoda KooKoo tasoihin maalinkulmalta, mutta HIFK:n maalille palannut Niklas Bäckström piti maalinsa puhtaana. Juhamatti Aaltosella oli komealla yksilösuorituksella pian tämän jälkeen mahdollisuus kasvattaa HIFK:n etumatkaa, mutta laukaus nousi yli maalin. Torjunnat olivat vieraan hyväksi erätauolle lähdettäessä 11-4.

Mikäli ensimmäinen erä oli tilastollisesti köyhä, tarjoili keskimmäinen merkintöjä muodossa jos toisessa. Ensimmäisillä minuuteilla HIFK pääsi pelaamaan lähes kaksi minuuttia kahden miehen, kun Eero Savilahti kamppasi Roope Hintzin ja Mikko Jokela käytti mailansa Aaltosen kasvoissa.

Tulosta ei kotijoukkue onnistunut saanut aikaan. Ylivoima jäi parin laukauksen ja pyörittelyn asteelle. KooKoo pääsi metsästämään kauden kolmattakymmenettä ylivoimamaalia pian tämän jälkeen, kun Matt Generous hölmöili itsensä syntikoppiin. Myös vieraiden ylivoima jauhoi tyhjää, mutta tasoitusosuma syntyi heti joukkueiden tultua tasalukuisiksi. Jokela sivalsi numeroiksi 1-1.

Ottelun ylitettyä puolenvälin, kuittasi Generous lapsuksensa lyömällä joukkueensa uudelleen johtoon. Pitkän pyörityksen päätteeksi oivaltavan syötön halki kentän antoi toisessa erässä loistanut Saku Salmela. Teemu Eronen nappasi toisen syöttöpisteen. HIFK rupesi tämän jälkeen saavuttamaan otetta ja vihaiset pyöritykset tuottivat muutaman hyvän maalintekopaikan. Kotijoukkue pääsisi myös aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla, sillä Jokelalle osoitettiin toistamiseen jäähykopinovea erän viimeisellä minuutilla.

KooKoo nousi vielä peliin mukaan

Kolmannen erän alussa Savilahti pääsi sohimaan kiekon Bäckströmin selän taakse ja KooKoo nousi vielä tasoihin. Oma koira kuitenkin puraisi, kun vaihtorajan kynnyksellä Kouvolasta Helsinkiin siirtynyt Ryan O'Connor latasi kiekon häkkiin ja HIFK otti täydet kolme pistettä ensimmäistä kertaa vastustajaan kuluvalla kaudella. Ottelu päättyi 3-2.