HIFK:n pelillinen jänne kesti − KooKoolle seitsemäs tappio putkeen

Lennart Petrell teki joukkueensa avausmaalin. (Arkistokuva)
Lauantai-iltana vuoden viimeisessä ottelussa HIFK ja KooKoo kohtasivat Helsingissä. Kotijoukkue pelasi alusta lähtien laadukkaammin kuin KooKoo, vaikka toisessa erässä vierailijat pääsivät otteluun mukaan. Lopulta HIFK otti kuitenkin voiton lukemin 4-0.

Vaikka HIFK pelasikin edellisen ottelun perjantaina Jyväskylässä, tuli se silti illan otteluun vahvasti. Latautuminen oli mennyt nappiin ja helsinkiläsjoukkue ottikin ottelun heti alkuhetkistä lähtien haltuunsa. Lopulta pelillinen jänne kesti varsin hyvin 60 minuuttia.

− Silloin on tehty oikeita asioita, kun peli lähtee käyntiin niin kuin ensimmäinen erä oli. Se oli meiltä todella hyvä, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kehui joukkueensa avauserää.

− Plussat joukkueelle keskittymisestä ja fyysisestä valmistautumisesta.

Ensimmäinen erä oli kauttaltaan HIFK:n hallintaa. Helsinkiläisjoukkue rytmitti pelaamista, ja pääsi hyökkäysalueelle kiekon kanssa. Hyökkäysalueella kotijoukkue pystyi pitämään kiekkoa hallussaan ja luomaan pitkiä hyökkäyksiä.

KooKoo pyrki ajoittain paineistamaan korkealta, ja saikin erän alussa muutamia riistoja, joista se loi muutamat maalipaikat. Vierasjoukkue myös pyrki kiekon saadessaan heti lähtemään ylöspäin, vaikka peli olisi vaatinut rymittämistä. Näin ollen HIFK:lla oli ajoittain varsin helppoa puolustaa alivoimaiset hyökkäykset pois.

HIFK aloittikin maalinteon, kun joukkueen kapteeni Lennart Petrell vei maalin edestä kotijoukkueen 1—0- johtoon. Maali oli Petrellille liigauran 100.

Toisessa erässä KooKoo pyristeli, mutta ei saanut onnistumisia

Toinen erä oli tasaisempi kuin ensimmäinen. KooKoo pyrki heittämään kiekkoa HIFK:n selustaan, johon HIFK vastasi tiputtamalla trapissa toisen puolustajista ottamaan päätykiekon vastaan. Vierasjoukkue kuitenkin pääsi ajoittain päätykiekkoon ensimmäisenä kiinni.

Näistä KooKoo pystyi rakentamaan muutamia laadukkaita maalipaikkoja. KooKoo myös pääsi muutamia kertoja ylivoimahyökkäykseen, kun HIFK-puolustajat nousivat siniviivasta liikaa ja vastustajasta ohi. HIFK:n maalille palannut Kevin Lankinen kuitenkin torjui nämä yritykset.

Hyökkäysalueella vierasjoukkue pyöri kulmissa. HIFK puolusti tiivisti keskustaa, ja paikan tullessa iski kiekolliseen pelaajaan kiinni.

HIFK:n oma hyökkäyspelaaminen jatkui varsin samanlaisena kuin ensimmäisessäkin erässä. Se pääsi kiekon kanssa hyökkäysalueelle kolmea kaistaa pitkin, jolloin sen suorahyökkäämisessä oli uhka läsnä. Lopulta ihan erän loppuhetkillä Oliwer Kaski vei kotijoukkueen kahden maalin johtoon.

− Toisessa erässä vähän laiskistuimme. Etäisyydet kasvoivat ja KooKoo pääsi pelaamaan omaa hyökkäyspeliään, Selin harmitteli.

− 2-0- maali oli äärimmäisen tärkeä.

Kolmanteen erään HIFK tuli vahvasti, kun Patrik Carlsson muutti lukemiksi 3—0. Maalin jälkeen KooKoo pyrki aloittamaan kiriään, mutta vierasjoukkueen hyökkäykset edelleen pyörivät enimäkseen kulmissa.

HIFK puolusti kärsivällisesti, mutta ei kuitenkaan unohtanut hyökätä. Tällä tavoin se sai rikottua vierasjoukkueen rytmiä hyökkäämisestä. KooKoo loi muutaman maalipaikan, mutta Lankinen torjui nämäkin yritykset.

Lopulta Juhani Tyrväinen teki tyhjään maaliin loppulukemiksi 4—0.

- Hyvä päätös joukkueelta, emme jääty odottelemaan mitään, Selin kehui joukkueensa kolmatta erää.