Erik Thorell aloitti Jukureita vastaan maalinteon.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

HIFK mätti Jukurien verkkoon peräti kahdeksan maalia: "Hyvä suoritus joukkueelta"

Torstai-iltana HIFK ja Jukurit ottivat yhteen Helsingissä. Kotijoukkue hallitsi pääsääntöisesti ottelua ja se näkyi taululla ottelun loputtua. Loppulukemiksi merkattiin 8-0.

Ottelun kuva oli alusta selkeä, HIFK paineisti korkealta, sai riistoja, ja loi tukuttain maalipaikkoja. Kotijoukkue hallitsikin ottelua välillä mielin määrin ja otti selvänumeroisen voiton lukemin 8−0.

− Hyvä suoritus joukkueelta. Tuli paljon onnistumisia, niin vanhoissa, nuorissa, kuin pitkissä ja pätkissä, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kehui ottelun jälkeen.

Ensimmäisen erän alku oli HIFK:n hallintaa. Se pystyi häiritsemään vieraiden avauspelaamista korkealla paineistuksella, jonka ansiosta HIFK myös sai tukun kiekonriistoja.

Näin ollen se pystyi pysymään kiekossa hyökkäysalueella, ja luomaan laadukkaita maalipaikkoja. Vieraiden maalilla torjunut Juhana Aho pääsikin heti ottelun alusta lähtien ottamaan tärkeitä torjuntoja.

Jukurit ei päässyt hyökkäysalueelle kovin montaa kertaa kiekollisena, ja päätykiekkoihin se meni huonossa rytmissä. Tämän takia HIFK:lla oli varsinkin ottelun alussa helppo työ rakentaa hyökkäyksiä. Erän puolivälin jälkeen vierailla oli kuitenkin pieni otsikkoaika ja omat maalipaikkansa mennä johtoon, kun muun muassa Ilmari Pitkänen pääsi puolittaiseen läpiajoon ja Janne Ritamäki laukoi kiekon maalirautoihin.

Muutenkin erän loppua kohti Jukurit pääsi päätykiekkoihin paremmassa rytmissä ja pystyi pysymään kiekossa hyökkäysalueella. HIFK oli kuitenkin joukkueista se, joka onnistui ensimmäisenä maalinteossa. Erik Thorell viimeisteli vastahyökkäyksestä 1−0-osuman. 

− Ensimmäinen maalin ensimmäisen erän loppuun varmaan antoi suuntaa siihen toiseen erään, Selin mietti.

Maaleja, maaleja ja maaleja

Toinen erä oli myös HIFK:n hallintaa. Se rytmitti peliä, pääsi Jukurien keskialueen trapin läpi ja hyökkäysalueelle HIFK pääsi kolmen pelaajan rintamassa.

Jukurit oli omalla puolustusalueellaan vaikeuksissa, sillä se hävisi lähes järjestäen kaksinkamppailuja. Jukureille myös tuli paljon virheitä omalla puolustusalueellaan kotijoukkueen kovan painestuksen takia. Ei aikaakaan, kun HIFK teki ottelun toisen maalin. Vili Sopanen vei kotijoukkueen kahden maalin johtoon ylivoimalla, Jukurit-pelaajan heikon purkuyrityksen seurauksena.

Tästä ei mennyt kuin muutama minuutti, kun Janne Hämäläinen pääsi tekemään liigauran avausmaalinsa kaukaloihin palanneen Teemu Erosen hienosta syötöstä. Erän puolivälin jälkeen Joonas Rask lisäsi HIFK:n johtoa jo neljään maaliin.

Kuvaavaa HIFK:n hallinnasta oli se, että Jukurit sai toisen erän ensimmäsen laukauksen maalia kohti vasta 15 pelatun minuutin jälkeen. Jukurit sai vielä hienoista painetta erän loppuvaiheilla HIFK:n puolustusalueelle, mutta maalipaikkoja se ei pystynyt luomaan.

Kolmannen erän alkuun Jukurit pyrki vielä luomaan painetta HIFK:n puolustusalueelle. Se loi muutaman maalipaikan, mutta HIFK:n maalilla torjunut Atte Engren torjui nämä yritykset.

Alun hetken jälkeen HIFK laittoi lopullisesti päätöksen ottelulle. Ensin Teemu Eronen muutti lukemiksi 5−0, sitten minuutin päästä Miihkali Teppo lisäsi johdon jo kuuteen maaliin. Vielä ottelun viimeisen viiden minuutin aikana HIFK osui kahdesti, Hämäläisen ja Saku Salmelan toimesta. 

− Erittäin hyvä lataus peliin. Se oli se mikä kantoi tänään, Selin päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Kommentit

Avaintapahtumat

  • • HIFK:n karvauspelaaminen
    HIFK paineisti varsinkin kaksi ensimmäistä erää korkealta, eikä antanut Jukureille mahdollisuutta pysähtyä kiekon kanssa maalin taakse. Paineistus sai Jukurit-pelaajat tekemään virheitä ja HIFK saikin paljon riistoja hyökkäysalueella, joista se pystyi luomaan maalipaikkoja maalin läheltä. Tämä toimi myös puolustussuuntaan, Jukurien hyökkäykset olivat vaisuja ja alivoimaisia, jotka HIFK:n oli helppo puolustaa pois.
  • • Jukurien virheet
    Jukurien puolustajat olivat pakotettuja tekemään avaustilanteissa virheitä, koska HIFK paineisti korkealta. Vieraiden kiekollinen taito eikä pelin rakenteet olleet riittävällä tasolla vastaamaan HIFK:n tarjoamaan haasteeseen. Näin ollen Jukurien hyökkäykset olivat varsin vaisuja, eikä se kovinkaan montaa kertaa päässyt organisoidusti hyökkäysalueelle.