HIFK löi päätään Jukurien puolustusseinään: "Kukaan ei löytänyt väylää maalille"

Thomas Nykopp teki kotijoukkueen ainoan maalin.
Perjantai-iltana Helsingissä HIFK ja Jukurit ottivat yhteen. Ottelusta muodostui tasainen, jossa maaleja ei nähty kuin vasta toisessa erässä. Jukurit otti lopulta voiton lukemin 3-2.

Ottelun avauserä oli tasainen. Heti alusta lähtien oli havaittavissa, että molemmat joukkueet puolustivat keskialuetta ja oman puolustusalueen keskustaa tiiviisti.

Jukurien karvauspelaaminen oli aktiivisempaa kuin kotijoukkueen. Mikkeliläisten kaksi pelaajaa oli parhaimmillaan paineistamassa HIFK:n kiekollista puolustajaa. Erän edetessä tähän tuli hienoinen muutos, kun mikkeliläiset laittoivat keskialuen tukkoon, jonka johdosta HIFK joutui viljelemään päätykiekkoja paljon.

HIFK otti kiekon haltuunsa erän edetessä ja sai muutamia pyörityksiä aikaan. Hyökkäysalueella kuitenkin hyökkäykset pyörivät enimmäkseen laidoilla tai kulmissa. Maalin eteen HIFK:lla ei ollut asiaa, Jukurit puolusti sen todella tiiviisti. Avauserässä ei maaleja nähty.

Toinen erä alkoi samankaltaisissa merkeissä kuin ensimmäinenkin. Jukurien keskialueen puolustupelaaminen oli myrkkyä HIFK:n hyökkäyspelaamiselle, eikä helsinkiläisseura päässyt kiekollisena siniviivan yli kuin muutamia kertoja.

− Peli rönsyilee heti, kun pelissä tulee vastoinkäymisiä, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin harmitteli ottelun jälkeen.

Jukurit ottikin ottelun hienoiseen hallintaansa erän edetessä. Palkinto mikkeliläisille tulikin, kun Jesper Piitulainen vei vierasjoukkueen 1—0-johtoon. Maalin jälkeen ottelu pysyi tasaisena. HIFK:n hyökkäykset pyörivät edelleen kulmissa ja laitojen lähellä.

Erän loppua kohti otteluun tuli hieman tunnetta lisää, kun tunteet kuumenivat välillä tilanteiden jälkeen. Jukurit meni vielä erän lopussa kahden maalin johtoon, kun Teemu Tallberg pääsi tasavajaalla yksin läpi, eikä erehtynyt.

Kolmannen erän kiri ei riittänyt

Kolmanteen erään kotijoukkue tuli ihan uudella ilmeellä. HIFK nosti karvauspelaamistaan, jolla sai Jukurien avauspelaamisen sakkaamaan. HIFK tulikin heti erän alussa maalin päähän, kun Thomas Nykopp ohitti vieraiden maalilla debytoineen Juhana Ahon

Ilo ei ollut kuitenkaan pitkäaikainen helsinkiläisten kannalta, kun maalin jälkeisen vaihdon aikana HIFK joutui alivoimalle. Jukurit käytti mahdollisuutensa tehokkaasti, kun Tallberg vei vierailijat kahden maalin johtoon illan toisella maalillaan.

HIFK jatkoi paineistamistaan läpi erän, mutta se ei pystynyt läpäisemään Jukurien tiivistä puolustuspakkaa. Hyökkäykset pyörivät edelleen enimmäkseen laitojen lähellä, eikä siniviivasta tulleet laukaukset mennyt maalille asti.

Kotijoukkue tuli kuitenkin vielä maalin päähän erän lopussa ylivoimalla, kun kaukaloon palannut Juha-Pekka Haataja onnistui maalinteossa. Tämä ei kuitenkaan riittänyt ja Jukurit otti vierasvoiton lukemin 3—2.

− Mentaalipuolen kanssa painitaan, se on meidän suurin askel mikä meidän pitää ottaa. Jukurit olivat erinomainen tänään. Taistelivat todella kovaa, eikä maalille kukaan ei löytänyt väylää, Selin päätti.