Tuulta purjeisiin saanut ylivoima takasi kotivoiton Helsingissä

Roope Hintz onnistui maalinteossa veljensä joukkuetta vastaan.
Helsingissä pelatussa ottelussa tilanteet vaihtelivat molemmissa päissä. HIFK:n kauan takunnut ylivoimapelikin otti viimein toimiakseen. Joe Finley keräsi taas huomiota väärällä tavalla.

Tuomarit todistivat olevansa hereillä ottelun alusta lähtien, kun Ilveksen Arto Laatikaiselle osoitettiin jäähykopinovea kiinnipitämisestä. HIFK:n ylivoima oli aluksi ponnetonta yrittämistä vailla oivalluksia. Laukauksia kohti Hannu Toivosen vartioimaa maalia nähtiin vähemmän kuin yhden käden sormia.

Laatikaisen kärsittyä kakkunsa pääsi tamperelaisvieras heti peliin mukaan ja sai juonittua tilanteen Kevin Lankisen maalille. HIFK-maalivahti ei kuitenkaan ensimmäisessä erässä ollut yllätettävissä. Tämän jälkeen yleisölle tarjoiltiin viihdyttävää kiekkoa tilanteiden vaihdellessa molemmissa päissä.

Paras maalintekopaikka erän ensimmäisellä puolikkaalla tarjoutui Ilves-hyökkääjä Otto Koivulalle, joka kuitenkin sutaisi ohi kiekosta. Pian tämän jälkeen HIFK:n Mikael Johansson oli toimittamassa kiekkoa maalille, mutta ohjaajia ei ollut matkan varrella. Johansson ei erehtynyt toista kertaa ja punanuttujen erikoistilanne sai tuulta purjeisiin erän lopussa. Miiko Hintz ei kauan ehtinyt syntikopin penkkiä kuluttaa, kun ruotsalaishyökkääjä latasi maalinkulmalta ensimmäisen Liiga-maalinsa.

Erän lopussa nähtiin vielä ikävä tilanne, kun Tomi Tuomisto jäi joukkuetoverin jalkoihin. Suurikokoinen HIFK-puolustaja Joe Finley oli vauhdissa ja jarrutus auttamatta myöhässä. Tuomisto palasi peliin toisessa erässä, joten jo valmiiksi tilanpuutetta huutava sairastupa säästyi uusilta tulokkailta. Erätauolle lähdettiin 1-0 kotijohdossa.

Ensin onnistuu vieras ja lopulta myös isäntä

Ilves ei ensimmäisen erän takaiskusta lannistunut. Vierasorkesteri vaihtoi tahtia ja heilutti kapellimestarin sauvaa pitkälle toiseen erään. Kotijoukkueella oli suuria vaikeuksia saada aikaiseksi oikeastaan mitään keltapaitaisen vieraan vyöryttäessä miestä Lankisen tuntumaan.

Kotijoukkue kävi todella lähellä toista maalia Tommi Taimen naputellessa. Kiekko pomppi, mutta ei ylittänyt maaliviivaa. Pian tämän jälkeen helisi Ilveksen Aleksi Mustosen yllättäessä Lankisen. Syöttöpisteillä herkuttelivat Eemeli Suomi ja Markus Jokinen.

Erän lopussa onnistui myös kotijoukkue. Teemu Eronen ajoi röyhkeästi maalille ja survaisi kiekon ohi Toivosen. Syöttäjinä toimivat Roope Hintz ja edellisessä erässä kovia kokenut Tuomisto.

Peli ratkeaa erikoistilanteisiin

Kolmannen erän alussa vieraiden Matias Sointu hölmöili ja HIFK:n erikoistilannepelaaminenkin alkoi näyttää ylivoimalta. Ruletti pyöri ja miestä oli maalilla aiheuttamassa hämminkiä. Roope Hintz vei ylivoimalla kotijoukkueen 3-1 johtoon, minkä jälkeen Ilves-luotsi Karri Kivi päätti ottaa aikalisän.

Rikkeittä ottelusta ei selvinnyt myöskään kotijoukkue. Matt Generous ja Mika Partanen jäähyilivät yhtäaikaisesti. Tupsukorvalauma jaksoi jauhaa, mutta tulosta ei tullut. Ilves sai toisen mahdollisuuden, kun Micke-Max Åsten kärsi kakkosen kampituksesta.

Vierailija päätti yrittää ilman maalivahtia. Generous kävi lähellä kauden ensimmäistä maaliaan heittämällä pikkumustan tolppaan. Tapio Laakso otti erän lopussa vielä yhden rangaistuksen, mutta lisäosumia ei nähty. Ottelu päättyi kotivoittoon 3-1.

− Saimme tärkeät kolme pistettä ja se on pääasia. Ylivoimalla onnistuminen oli myös tärkeää ja Kevin Lankinen pelasi hyvin. Tyytyväinen tässä pitää olla. Toki lukuisat loukkaantumiset ja se fakta, että pelaajat eivät ole päässeet pelaamaan omalla tasollaan harmittavat. Arttu Luttinen ja Juhamatti Aaltonen ovat kuitenkin pian palaamassa peliin, tuumi HIFK-valmentaja Antti Törmänen.