Ilves kampesi tahdolla voittoon - Junan tuomat eivät säväyttäneet

LIIGA / Raportti
HIFK:n puolella oli juhlat vähissä sekä ottelun aikana että sen jälkeen.
Taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista kovenee ja pisteet käyvät arvokkaiksi. Sitä oli vaikea huomata HIFK:n pelistä tänään Ilvestä vastaan. Vierailijat pelasivat vahvan vierasottelun, mutta petopaidat olivat pääsääntöisesti unessa.

HIFK pelasi keskimmäistä erää lukuun ottamatta haluttoman, löysän ja heikon ottelun. Pelaajien eleet kielivät kiinnostuksen puutteesta ja otteet kaukalossa olivat ajoittain karmeita.

Helsinkiläisten puolustajat avasivat läpi ottelun todella hankalilla syötöillä. Pitkiä kiekkoja nähtiin puolen tusinaa jo avauserässä. Pelissä ei tuntunut löytyvän punaista lankaa millään.

− Ei ihan saatu ekassa erässä omaa peliä käyntiin. Oliko jännitystä vai mitä lie, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen mietti ottelun jälkeen.

− Toinen erä oli meidän ja tuntui siltä, että mennään oikeaan suuntaan.

Siltä se näyttikin. Juhamatti Aaltonen viimeisteli hienosti 1−1-maalin, mutta tamperelaiset siirtyivät johtoon, kun lähestyttiin toisen erän loppua. Otto Koivulan osuma oli täysin kovaan paikkaan laitetun HIFK-vahti Niilo Halosen maali.

Halosen piikkiin meni myös kotijoukkueen selkärangan katkaissut 3−1-maali. Koivula sai lyödä kiekon tyhjiin Halosen seikkaillessa maalin takana.

− Toinen maalivahti on telakalla ja toinen oksennustaudissa. Sen takia Halonen oli maalissa. Totta kai ikävä ja kova paikka hänelle.

Kolme KooKoosta hankittua pelaajaa, Ryan O'ConnorJarkko Malinen ja Kai Kantola, eivät olleet parhaimmillaan. Muutamia yksittäisiä hyviä suorituksia lukuun ottamatta esitys oli kullakin vaatimaton.

− Ei se helppoa ole tulla, mutta hyvä startti heiltä, Törmänen puolusteli.

Maalivahtitilanteen olisi HIFK:n kannalta paras muuttua parempaan nopeasti. Pudotuspeliviivaan on matkaa enää viisi pistettä, kun kymmenen peliä on jäljellä.

Ilveksen viimeinen murahdus

Jos oli HIFK-pelaajilla päät painuksissa lopputuloksen suhteen, saivat Ilveksen miehet pelaajista huoltomiehiin olla tyytyväisiä. Esitys oli kurinalainen ja täynnä himoa voittaa. Muutenkin läpi kauden hyvin vieraissa esiintyneet tamperelaiset olivat pelin päällä lähes koko pelin.

Tästä innostui Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi. Esitys oli erityisen hyvä viime viikon otteluihin peilaten, joista irtosi ainoastaan yksi sarjapiste.

− Viime viikko meni jotenkin ihan vihkoon. Varmaan vaisuin viikko koko vuonna. Sen takia oli tärkeää, että saatiin näin hyvä päivä, Kivi myhäili.

− Kyllä tämä tärkeä oli henkisesti. Nimenomaan, että saatiin pelillinen esitys viime viikon jälkeen paremmalle tolalle.

Samalla Ilves ilmoittautui mukaan taisteluun viimeisistä pudotuspelipaikoista. Paljon myöhäisempään ei sitä olisi voinutkaan enää jättää. 

Kiven johtamissa harjoituksissa oltiin perjantaisen esityksen jälkeen opittu jotain. Sen verran merkittävä muutos nähtiin Kiven suojattien pelissä.

− Meillä meni muutama päivä valmistautumiseen. Käytiin taktisia asioita läpi huolella ja se auttoi selvästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo