Lämärit valttia Helsingin illassa - Lankinen pysäytti Kerhon

Lankinen nollasi HPK:n.
HIFK palasi voittokantaan HPK:n kustannuksella. Kevin Lankinen pelasi kauden kolmannen nollapelinsä, ja Daniel Grillfors iski kauden ensimmäisen maalinsa. Puolustuspelaaminen näytteli ottelussa isoa osaa.

Pelin ensiminuutit todistivat, että Nordiksen tiistaista ei uupuisi vauhtia. Tilanteet vuorottelivat mukavalla sykkeellä molemmissa päissä. Kovin montaa pelikatkoakaan ei ottelussa lopulta nähty.

− Työnteko näkyi tänään hyvin. Toisen erän alku oli haasteellinen, ja lähdimme yrittämään hieman yksinkertaisemmin, ja onnistumiset oikeassa paikassa ruokkivat luonnollisesti yrittämään enemmän, HIFK-luotsi Antti Törmänen perkasi ottelua.

Lauantaina Lahdessa nöyryytetty HIFK sai heti tilaisuuden ryhtiliikkeeseen, kun Juuso Salmelle tuomittiin ottelun ensimmäinen rangaistus. Kotijoukkue puolusti hyvin, ja Roope Hintz oli päästä iskemään alivoimalla läpiajosta.

Tapettu rangaistus ruokki punanuttujen tekemistä, ja Juuso Puustinen kävi lähellä avausosumaa. Kiekko kuitenkin pomppasi yli maalin. Ottelun edetessä yleisö syttyi huutamaan omilleen, kun miestä naulattiin pleksiin. Tuomarikin sai kokea päälle tulevan kamppailuparin voiman.

Lopulta HPK meni kovuudessaan liian pitkälle ja Teemu Turunen sai kahden minuutin rangaistuksen maalinedustilanteesta. Kotijoukkueen ylivoimaviisikolla oli suuria vaikeuksia päästä hyökkäysalueelle, eikä valmista tullut. Avausmaali nähtiin vasta aivan ensimmäisen erän lopussa, kun Puustinen pääsi yllättävän helposti yllättämään HPK-maalilla vahtivuorossa olleen Antti Karjalaisen.

Daniel Grillfors ja kauden ensimmäinen häkki

Toisessa erässä miekkailu kiekosta jatkui ja HPK haki vimmatusti tasoitusta. Oula Palvella oli tilaisuus lyödä kiekko tyhjään pesään, mutta Miro Heiskanen onnistui nipin napin häiriköimään suoritusta. Läpi kauden syöttöpisteitä kerännyt, mutta maaleitta pelannut HIFK-puolustaja Daniel Grillfors ilahdutti kotiyleisöä komealla 2-0-osumalla. Joonas Rask ja Mikael Johansson petasivat paikan komealla syöttelykuviolla.

− Näin Raskin ja Johanssonin menevän hyökkäysalueelle ja lähdin tukemaan hyökkäystä. Raskin syöttö oli loistava, ja onneksi laukaukseni yllätti vastustajan, kertoi ruotsalaispakki.

Juhamatti Aaltosella oli mahdollisuus vakiinnuttaa paikkaansa joukkueen kultakypärän kantajana, mutta varmalta näyttänyt ylivoimaosuma ei kantanut yritystä pidemmälle. Laukaukset olivat 11-19 kotijoukkueen hyväksi kolmanteen erään lähdettäessä.

− Olimme todella aktiivisia tänään. Pidimme energiaa yllä yrittämällä koko ajan enemmän ja enemmän. Murskatappio Lahdessa herätti meidät; tämä oli jälleen parasta osaamistamme. Pisteet Kevin Lankiselle, joka pelasi tänään todella hyvin, jatkoi Grillfors.

Kotijoukkue tuplasi maalimäärän kolmannessa

Kolmanteen erään Kerho tuli jälleen tempolla, jota vain takaa-ajoasemassa oleva joukkue voi esittää. Laukauksia sateli Lankisen maalille, ja HIFK ei oikeastaan alussa saanut aikaan mitään. Erän lähestyessä puoltaväliä sitten tapahtui. Hämeenlinnalaisten ahdinko syveni entisestään, kun Joonas Rask pääsi pahantekoon. HIFK-hyökkääjä paahtoi vauhdilla oikeata kaistaa ja pyssytti kovaa kiekon maaliverkkoon.

Lunta tuli tupaan lisää Aaltosen oivallettua Oliver Kasken olevan oivallisessa maalintekopaikassa. Kova laukaus saatteli kotijoukkueen jo 4-0-johtoon, ja aika HPK:n tiimalasissa hupeni kovaa vauhtia. Erän lopussa nähtiin vielä vierasjäähy, kun Petteri Nikkilä komennettiin syntiaskiin. Enempää osumia ei kuitenkaan enää nähty ja HIFK voitti 4-0. Lankinen sai tililleen kauden kolmannen nollapelinsä.

− Käsittelimme lauantain murskatappion joukkueen kanssa perumalla sunnuntaivapaat ja pitämällä ylimääräiset treenit. Yksi lauantain kaltainen peli mahtuu kauteen, ja nyt se tuli tähän rakoon. Se toimii hyvänä herätyksenä, Törmänen informoi.