HIFK nujersi HPK:n tiukassa ottelussa − Aaltonen näyttäytyi tarpeen vaatiessa

Ratkaisun hetkellä Aaltonen laukoi terävästi.
HIFK ja HPK kohtasivat tasaiseksi ennakoidussa kamppailussa. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuutensa voittaa peli itselleen, mutta lopulta voittoon tarvittiin vain Juhamatti Aaltonen.

HPK oli vahva erien aluissa ja HIFK erien loppupuolilla. Molemmat joukkueet saivat roppakaupalla tilaisuuksia ratkaista peli itselleen, mutta vasta Juhamatti Aaltosen jämäkkä nousu laidalta ja tulinen rannekuti maalin ylänurkkaan ratkaisivat pelin isännille maalein 3-2.

HIFK:n paidassa ensimmäisen ottelunsa pelannut maalivahti Jere Myllyniemi sai otteluun mahdollisimman huonon alun, kun Juho Keränen onnistui yllättämän kokeneen veräjänvartijan jo ensimmäisessä vaihdossa. Pelin edetessä Myllyniemi sai kuitenkin otteen peliin.

Vaikka HPK:n 2-0-maalista Myllyniemeä ei voi syyttääkään, ei ottelun alku ollut Myllyniemeltä millään tapaa onnistunut. Sakari Manninen tarjoili maalin kulmalle, jossa oli paikalla Philippe Cornet.

HIFK pääsi vähitellen peliin mukaan ja Roope Hintz sai kertaalleen kokeilla rangaistuslaukaustakin, mutta nuoren keskushyökkääjän yritys jäi luvalla sanoen ponnettomaksi.

Myöhemmin Corey Elkins näki maalin takaa, että Jasse Ikonen oli noussut Emil Larmin vartioiman maalin eteen, ja kotijoukkueen avausmaali oli valmis. HPK:n Teemu Turusella oli avauserän lopussa vielä paikka viedä joukkueensa kahden maalin karkumatkalle vanhanaikaisella, mutta kiekko ei löytänyt tietään verkkoon.

Aaltonen oli paikalla tarvittaessa

HPK oli vahva toisenkin erän alussa, mutta Myllyniemi ja HIFK-puolustus kestivät. HIFK tuomittiin melko kevyesti alivoimalle erän loppupuolella, mutta ritaripaidat eivät saaneet mustaa pussiin.

Alivoimasta selvittyään HIFK onnistui värkkäämään tasoituksen, kun Mika Partanen polki vahvasti maalille. Mikael Johansson oli paikalla ja laittoi karakiekon ohi Larmin.

Kolmannessa erässä HIFK oli HPK:ta nälkäisempi ja puolustajat Oliwer Kaski ja Miihkali Teppo toimittivat kiekkoa hyökkäyspäähän vahvalla sykkeellä. Ottelun ratkasu nähtiin kolmannen erän puolivälissä, kun HIFK:n tähtihyökkääjä Aaltonen nousi oikealta laidalta sisään ja nosti kiekon hallitusti HPK-maalin yläkulmaan.

Aaltonen ei ollut esittänyt ennen voittomaaliin johtanutta yksilösuoritusta varsinaisia mainetekoja ottelun aikana.

Vaikka HPK haki liki kaksi minuuttia tiukasti tasoitusta ilman maalivahtia, käyden loppusekunneilla todella lähellä maalintekoa, ei hämeenlinnalaisjoukkue onnistunut kampeamaan itseään tasoihin.

Pisteet jäivät näin ollen HIFK:lle maalein 3-2.