HIFK kahden maalin takaa rinnalle ja ohi - Salmi toimi yllätysratkaisijana

Juuso Salmi otti voittomaalistaan ilon irti.
Perjantai-iltana HIFK sai vieraakseen HPK:n. Ottelusta muodostui varsin mallikas ja viihdyttävä. Molemmat joukkueet loivat tukun maalipaikkoja, joissa HIFK oli piirun verran parempi. Helsinkiläiset ottivat viidennen perättäisen kotivoittonsa lukemin 3-2.

Alusta asti ottelun kuva oli selvä. Kyseessä tulee olemaan taktinen mittelö, kun kaksi kiekkokontrollijoukkuetta ottavat yhteen. Tällä kertaa HIFK:n laadukkaampi kiekollinen pelaaminen ja pelin rytmittäminen toi voiton helsinkiläisille.

− Peli oli varsin mallikasta alusta lähtien. Mielestäni pystyimme koko ajan parantaamaan ja saimme sen mitä piti, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin iloitsi.

− Selkeästi paljon parempi alku kuin KalPaa vastaan.

Ensimmäinen erä olikin HIFK:n hallintaa. Kotijoukkue rytmitti pelaamista viivelähdöin, palautuksin ja hidastuksin. HPK pyrki vastamaan tähän laittamalla keskialueen tukkoon trapilla ja onnistui tässä ajoittain mainiosti.

HPK sai puolustettua HIFK:n pääty- ja kulmapelaamisen pois estämäällä HIFK:ta saamasta vauhtieroja hyökkäysalueelle kiekon tuonneissa. Ajoittain kotijoukkue pääsi muutamilla lyhyillä syötöillä puhkaisemaan HPK:n tiiviin trapin, ja pääsi kiekon kanssa hyökkäysalueelle. HIFK pääsi ajoittain käyttämään toisesta aallosta nousseita puolustajia hyökkäyksissään ja näistä kotijoukkue saikin luotua maalipaikkoja. Suorista hyökkäyksistä HIFK saikin erän parhaimmat maalipaikkansa.

HIFK:n hallinnasta huolimatta HPK teki avauserän maalit. Ensin Jere Innala pääsi ensimmäisenä Niklas Bäckströmin tiputtaman kiekkoon ja laittoi kiekon maaliin. Tästä muutama minuutti eteenpäin ja Eetu Tuulola vei vierailijat kahden maalin johtoon ylivoimalla.

Toisessa erässä maalin päähän, kolmannessa jo ohi

Toiseen erään HPK muutti hiemaan pelaamistaan ja eritoten hyökkäyspelaamista. Hyökkäyksiinlähdöissä HPK:n hyökkääjät partioivat enemmän hyökkäyssiniviivan kohdalla, josta ohjasivat puolustajan avaussyötön päätyyn. Ensimmäisessä erässä HPK käytti enemmän lyhyitä ja puolipitkiä syöttöjä.

HPK myös nosti karvauspelaamistaan napsun ylemmäksi, mikä osaltaan johtui etäisyyksien venymisen takia.

Päätykiekoilla HPK pyrki venyttämään omaansa että HIFK:n viisikkoa ja saamaan kiekon ja paineen hyökkäysalueelle paremmin. HIFK osasi puolustaa tämän enimmäkseen hyvin pois, eikä HPK saanut pitkiä pyörityksiä aikaan. Venyneen viisikon takia HIFK pääsi myös helposti kääntämään pelin painopisteen puolustamisesta hyökkäämiseen.

Erä oli kuitenkin tasaisempi kuin ensimmäinen, tosin HIFK:lla oli laadukkaammat maalipaikat. Juhani Tyrväinen toikin HIFK:n maalin päähän ylivoimalla. Erän lopussa Tyrväinen pääsi Vili Sopasen kanssa kahdestaan läpiajoon, mutta Sopanen ei onnistunut maalinteossa.

− Jos valmius ja keskittyminen ei olisi ollut kunnossa, niin helposti olisi lähtenyt rönsyilemään ja pakka hajoamaan. Sitä se ei tehnyt tänään, Selin mietti.

Kolmas erä alkoi sähäkästi. Alle minuutin pelatun pelin jälkeen Miro Heiskanen toi kotijoukkueen tasoihin. Maalin jälkeen Sopasella ja HPK:n Janne Lahdella oli omat paikkansa tehdä maalit.

Maalin jälkeen HIFK kuitenkin jatkoi vahvasti painostustaan. HIFK:n suorissa hyökkäyksissä HPK:n viisikko valui liian alas, jolloin toiseen aaltoon jäi paljon tilaa ja aikaa HIFK:n puolustajille laukoa, joiden jälkitilanteista HIFK pystyi luomaan maalipaikkoja.

Läpi ottelun hyviä torjuntoja ottanut Emil Larmi torjui nämä yritykset, mutta joutui antautumaan, kun Juuso Salmi laukoi viivasta voittomaalin HIFK:lle. Näin ollen HIFK otti jo viidennen perättäisen kotivoiton.

− Hyvä peli. Työvoitto työmiehelle lopussa. Salmi näytti, että miten kiekko lämätään maaliin, kolmen pisteen maali, Selin kehaisi suojattiaan.

− Tavallaan voitto kulminoitui oikeeaseen osoitteeseen, Selin päätti.