Roope Hintzin hattutemppu synkensi porilaiset juuri ennen tärkeimpiä otteluita

Roope Hintz (keskellä) sai lauantaina onnitteluita hattutempusta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK oli lauantai-iltana dominoiva täydessä Helsingin jäähallissa, kun se voitti Porin Ässät maalein 6-0. Yksi helsinkiläisten onnistujista oli hattutempun viimeistellyt Roope Hintz.

Helsingin IFK ei jättänyt lauantai-iltana sanan sijaa porilaisille. Helsinkiläisten toisen erän maalitehtailu takasi lopulta täydet kolme pistettä, eikä kuudennesta sijasta kamppaileville Ässille jäänyt jossiteltavaa.

Päätöskierroksella Ässät saa laittaa kaikkensa peliin kuudennesta sijasta. Porilaisille riittää varmuudella suora kolmen pisteen voitto, vaikka myös Pelicans saalistaisi kolme pistettä.

Yksi kotijoukkueen illan parhaimmista pelaajista oli Roope Hintz, joka tehtaili kolme osumaa Ässien verkkoon. Maalien lisäksi Hintz jakoi ottelussa loistavan tekopaikan myös Jasse Ikoselle, mutta tällä kertaa hyökkääjä ei pystynyt ohittamaan Andreas Bernardia, joka venyi hienoon torjuntaan.

Ässille jäi ottelusta varmasti paljon mietittävää, sillä kolmesti ylivoimaansa pyörittänyt porilaisjoukkue ei onnistunut ohittamaan HIFK-vahti Kevin Lankista, joka tuntui olevan jatkuvasti askeleen edellä porilaisten yrityksissä.

Myös Ässien hyökkäyspeli jäi ratkaisevassa toisessa erässä pahasti vajaaksi, eikä ottelun voittajasta jäänyt lopulta epäselvyyttä.

Roop Hintz -show sekoitti Ässien sävelet

Avauserä ei tarjonnut katsojille suuria tunteita saatikka hienoja tilanteita. Hyökkäyspelin luominen oli molemmille vaikeaa ja ensimmäisessä erässä nähtiinkin paljon pitkiä kiekkoja sekä paitsioita.

Vielä 20 minuutin jälkeen maalisarake näytti pyöreitä lukemia. Toisessa erässä Ässien totutun tiivis puolustuspeli kuitenkin mureni täysin, kun HIFK tehtaili peräti neljä maalia. Hintzin lisäksi maalinteossa onnistuivat avausmaalin ottelussa iskenyt Mikael Johansson sekä 4-0-maalin helpohkosti laukonut Lennart Petrell.

HIFK:n neljännen maalin jälkeen peli näyttikin jo viimeistään selvältä. Ässät vaihtoi tilanteessa maalivahtiaan, kun Bernard sai tehdä tilaa Ari Ahoselle.

Päätöserässä näkyi selvästi pelailun makua, vaikka heti erän alkuun osunut Mikael Johansson ja Roope Hintz hakivatkin vielä hattutemppua. Vain kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Hintz pääsi lopulta tuulettamaan hattutemppua, kun Juuso Puustinen tarjoili loistavan tekopaikan, eikä Hintz tästä erehtynyt.

HIFK pelaa seuraavan kerran maanantaina, kun se kohtaa Liigan päätöskierroksella JYPin kotikaukalossa. Ässät puolestaan puolustaa kuudennetta sijaansa Turussa, kun TPS isännöi porilaisia.