HIFK:n puhti loppui ensimmäiseen erään - Paakkolanvaara porilaisten takuumiehenä

Ässät oli torstaina HIFK:ta nälkäisempi.
Porin Ässät kävi hakemassa torstai-iltana täyden pistepotin Helsingin jäähallista voittolukemin 4-2. Ottelun ratkaisijaksi nousi Ässien paidassa debytoinut Tommi Paakkolanvaara, joka iski voittomaaliksi jääneen osuman kolmannen erän alussa.

Maalintekovaikeuksista kärsinyt HIFK lähti ottelun ensimmäiseen erään nälkäisenä. Nälkä näkyi aktiivisena pelaamisena sekä hyökkäys- että puolustusalueella. Askeleen edellä ollut kotijoukkue karvasi rohkeasti kahdella miehellä aina Ässien maalin takaa vaikeuttaen porilaisten pelin avaamista.

Punapaidat saivatkin otteluun loistavan alun, kun HIFK:n parhaimmistoa läpi ottelun edustanut tutkapari Micke Åsten - Lennart Petrell iski ottelun avausosuman jo ottelun toisella minuutilla. Åsten nappasi kiekon Andreas Bernardin sekä Aleksi Mäkelän työnjako-ongelmien seurauksena ja siirsi kiekon Petrellille, jolla oli helppo työ viimeistellä ottelun avausosuma.

Avausosuman jälkeen HIFK jatkoi edelleen kuskin paikalla, kunnes maaliin esityön tehnyt Åsten löysi itsensä jäähyaitiosta. Ässät ei ennen ottelua ollut tehnyt yhtäkään ylivoimamaalia vieraskentällä. HIFK:ta vastaan tahti kuitenkin muuttui. Helsinkiläisten alivoimanelikko oli revitty täysin hajalle, kun Jarno Kärki pääsi lataamaan 1-1-tasoituksen.

Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä yksi osuma, kun Petrell ohjasi ylivoimalla ottelun toisen osumansa ohi Bernardin. Jos Ässien maali oli kauden ensimmäinen vieraskentällä, samaa se oli myös HIFK:lle kotikentällä.

Ässät nousee kuskin paikalle

Toiseen erään Ässät sai unelma-alun. Valtteri Viljanen päätti porilaisten suoraviivaisen hyökkäyksen maaliin jo erän ensimmäisellä minuutilla.

Kummallakin joukkueella oli vaikeuksia oman hyökkäyspelinsä käynnistämisessä. Ensimmäisessä erässä HIFK onnistui kaksikosta paremmin. Helsinkiläiset pystyivät nopeilla avauksillaan ohittamaan Ässien keskialueen ja painamaan pelin hyökkäysalueelle. Usein punapaidat ajautuivat kuitenkin ulos parhaalta maalintekosektorilta, mutta kiekkoa hallitsemalla pystyivät luomaan painetta Ässien puolustukseen ja saikin palkinnoksi kaksi ylivoimamahdollisuutta.

Toisessa erässä patapaidat nostivat karvaustaan pystyen tukahduttamaan isäntien hyökkäyksiinlähdöt. Paineen kasvaessa HIFK:n puolustajat eivät pystyneet nostamaan peliä jalalla, viisikoiden etäisyydet kasvoivat ja lopulta avauspelaaminen muistutti lähinnä epätoivoista roiskimista.

Hyökkäysalueen pelaamisessa joukkueiden välillä oli suuria eroja. Siinä missä HIFK ajautui kiekollisena kulmiin, Ässät painoi peliä suoraviivaisesti kohti Niklas Bäckströmin vartioimaa maalia. Palkinto suoraviivaisuudesta tuli kolmannen erän alussa, kun Niko Peltolan maalin ohi mennyt laukaus tuli kuin tarjottimelle Tommi Paakkolanvaaralle, joka pääsi viimeistelemään ottelun voittomaaliksi jääneen 3-2-johtomaalin.

HIFK heräsi jälleen pelaamaan takaiskumaalin jälkeen, mutta Ässät pystyivät ohjaamaan helsinkiläisten hyökkäyspeliä haluaamansa suuntaan, eikä HIFK:n takaa-ajo onnistunut, vaan viimeisen naulan arkkuun iski Jere Seppälä, joka iski päätöslukemiksi 4-2 tyhjään maaliin.

Paakkolanvaara vei Johanssonia

Sekä HIFK:n että Ässien paidassa nähtiin uudet pelaajat. Keskushyökkääjien taiston vei selvin numeroin nimiinsä Ässien Tommi Paakkolanvaara ennen Mikael Johanssonia

Ylivoiman moottoriksi ja ykkössentteriksi HIFK:hon hankittu Johansson opiskelee vielä Liigan tavoille, eikä debyyttiä voi sanoa onnistuneeksi. Pistesarake näytti nollaa, tehotilasto -2 ja aloitusympyrässä ruotsalainen oli yksi illan heikoimmista esiintyjistä.

Paakkolanvaara puolestaan otti paikkansa patapaitojen runkomiehistössä jo ensimmäisen ottelun perusteella. Maalin sekä syötön kerännyt keskushyökkääjä otti molemmat joukkueet mukaan lukien eniten aloituksia, voittaen huikealla 72 prosentin varmuudella. Myös tehotilasto jäi kaksi pykälää plussan puolelle ja peliaikaa kertyi porilaisten hyökkäyksestä Kärjen jälkeen eniten.

Kaksikko oli näkyvässä roolissa myös voittomaalissa. Paakkolanvaara viimeisteli, Johansson katseli kollegansa osumaa hyvän etäisyyden päästä.