Tappara nappasi jatkoaikavoiton Porista - Repo ratkaisijana

LIIGA / Raportti
Sebastian Repo ratkaisi ottelun Porissa kauden viidennellä maalillaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Ässät ja Tappara kohtasivat tällä kaudella ensimmäistä kertaa Porissa. Ässät oli pirteällä pelipäällä, mutta Tappara oli lopulta vahvempi, kun Sebastian Repo ratkaisi ottelun jatkoajalla.

Tappara matkusti keskiviikkona ensimmäistä kertaa Poriin tällä kaudella. Parhaan vierasjoukkueen titteliä kantava tamperelaisryhmä näytti vahvalta ottelun ensimmäisillä minuuteilla, mutta siihen se ensimmäisen erän osalta jäikin.

Ässät osui ensimmäisenä, kun tapparapuolustuksesta lähtenyt harhasyöttö antoi siihen oivan tilaisuuden. Niko Ojamäen napakka syöttö löysi maalin takatolpalle liukuneen Jarno Kärjen, joka iski padan johtoon ottelun seitsemännellä minuutilla. Kärki katkaisi samalla kahdeksan ottelun mittaisen maalittoman putkensa.

Maali antoi porilaisille energiaa, eikä Tapparalla ollut avauserässä juurikaan tilaa. Ässät hallitsi kiekkoa ja loi hyvin painetta viime kevään mestarisikermälle. Ässät sai täten juuri haluamansa alun ottelulle.

− Halusimme olla kuskin paikalla heti alussa ja se onnistui. Saimme myös luotua hyvin painetta heidän puolustukseensa, Kärki totesi avauserän päätyttyä.

Toinen erä tasoittaa tahtia

Toisessa erässä ei nähty avauserän tapaista kiimaa. Tappara pääsi kahdesti yrittämään tehokkaasti toimivaa ylivoimaansa, mutta maalisarakkeeseen jäi vielä nolla. Kerran maalia jouduttiin tarkistelemaan videolta, mutta tuomaristo totesi nopeasti, ettei kiekko maalissa käynyt.

Ässät ei hyvästä yrityksestään huolimatta päässyt toisessa erässä juurikaan hyville maalitonteille. Ojamäki pääsi kyllä kahdesti laukomaan hyvältä sektorilta, mutta tehottomuus vaivasi nuorta hyökkääjää.

Loppuhetket totutun vahvaa Tapparaa

Tappara on ollut kuluvalla kaudella äärimmäisen tehokas ottelun loppupuolella ja sama jatkui myös Porissa. Tamperelaiset eivät laukoneet kolmannessa erässä paljoa, mutta riittävän tehokkaasti. Ylivoimakuviot osuivat viimein kohdilleen, kun Teemu Nurmi osui kolmannen erän puolivälissä tehden kauden seitsemännen maalinsa.

Tappara ei kuitenkaan pystynyt ratkomaan ottelua varsinaisen peliajan puitteissa. Pata laittoi tiukasti kampoihin ja oli viimeisellä viidellä minuutilla todella vahva. Kotijoukkue painosti ja Tappara joutui lähinnä katkomaan peliä.

Yleisö eli myös vahvasti mukana, sillä loppuhetkillä tamperelaisille olisi voitu viheltää jäähy jos toinenkin.

Jatkoajalle venynyt ottelu nostatti toivoa ässäkannattajien keskuudessa, sillä porilaiset eivät olleet hävinneet kotonaan vielä kertaakaan jatkoajalla - ennen keskiviikkoiltaa. Juhlatunnelma oli kuitenkin Tapparan puolella.

Porilaisille kiekkoihmisille hyvinkin tuttu Veli-Matti Savinainen jakoi laitaan hyvän syötön, josta Sebastian Repo tinttasi tarkalla rannelaukauksella kiekon verkkoon, kun jatkoaikaa oli takana reilut kaksi minuuttia.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola oli ottelun jälkeen tyytyväinen, mutta samalla vähäsanainen.

− Ässät oli ottelun alussa odotetun hyvä ja jos maalipaikkojen määrää katsoo, niin niiden perusteella he olisivat ansainneet voittaa. Kova taistelupeli, josta saimme tärkeät pisteet.

Ässien päävalmentaja Jyrki Aho oli puolestaan pettynyt mies. Käsistä lipsunut voitto harmitti Ahoa, ja jossiteltavaa jäi.

− Avauserään olen tyytyväinen, mutta päätöserässä emme olleet parhaimmillamme silloin, kun peliä ratkottiin. Yleisö oli paremmin mukana kuin eräs toinen osasto, enkä puhu nyt Tapparasta, hän sanoi.

− Tekisi mieli itkeä, mutten kehtaa, kun on aikuinen mies kyseessä, Aho totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo