Ässille jäi kovasta taistelusta vain luu käteen

LIIGA / Raportti
Dominik Hrachovinan 34 torjuntaa takasivat Tapparalle voiton Porissa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Ässiltä vaadittiin terävyyttä otteisiin torstaisen Jukurit-katastrofin jälkeen. Lauantaina kotihallissaan esiintyneen porilaisryhmän ilme oli tällä kertaa todella hyvä, mutta pisteet jäivät ottamatta. Tappara vei tiukan taiston nimiinsä 2−1-lukemin.

Porin lauantai-illassa kunnioitettiin RU-38:n voittamaa Suomen mestaruutta, josta tulee 26. helmikuuta kuluneeksi 50 vuotta. Mestaruusjoukkueen pelaajia kävi esittäytymässä jäällä ennen ottelun avauskiekon pudotusta.

Usein juhlatunnelmissa olevan kotijoukkueen peli lässähtää, mutta Ässät esitti läpi ottelun vahvaa pelaamista runkosarjaykköstä Tapparaa vastaan. Johtui tyylikkäistä erikoispaidoista tai ei, aloitti kotijoukkue erittäin ennakkoluulottomasti.

Viiden minuutin pelaamisen jälkeen Ässien kakkosketju sai hienon pyörityksen päälle, mutta vaaralliset vedot jäivät vielä piippuun. Peli oli hyvin hallussa, mutta avausosumasta vastasivat kuitenkin vierailijat.

Tappara ei avausmaaliinsa vaarallista vetoa tarvinnut, vähempikin riitti.

Andreas Bernard ei saanut suljettua kiekkoa maalin kulmalta räpyläänsä ja Juhani Jasu onnistui survomaan kiekon pienestä välistä aina maaliin asti. Maali oli Jasulle kauden seitsemäs ja jo kolmas porilaisia vastaan.

Ässät nousi avauserässä vielä tasoihin ylivoimapelin turvin. Alkuun vaikutti siltä, ettei pakkopeli lähde toimimaan sitten mitenkään, mutta tilanteet vaihtuvat nopeasti. Maksim Matushkin otti ohjat omiin käsiinsä ja räväytti siniviivalta tarkan rannelaukauksen Dominik Hrachovinan vartioiman maalin alakulmaan.

Tappara vaikeuksissa, Ässät painostaa

Ässät jatkoi vahvaa otettaan myös ottelun toisessa erässä, mutta maalilaulu ei päässyt kaiuttimissa kaikumaan. Tappara siirtyi johtoon salakavalasti kesken kotijoukkueen hyvän painostuksen.

Ässäpuolustus ei saanut Valtteri Kemiläistä kuriin ja hyvässä vireessä oleva puolustaja sai nousta maalin edustalle päättäen vaihtonsa näyttävään laukaukseen ja 2−1-johtomaaliin.

Erän loppuvaiheilla Veli-Matti Savinainen suuttui Valtteri Viljaselle, joka otti tähän kontaktia vihellyksen jälkeen. Savinainen löi Viljasta takaapäin, johon porilaisten nuori puolustaja Juuso Walli vastasi antamalla tähtihyökkääjälle oikeaa suoraa.

Molemmille tuomittu väkivaltaisuusjäähy toi tilaa jäälle, jonka ansiosta Tappara sai pelin hallintaa aavistuksen verran itselleen. Painetta oli, mutta Ässät kesti ilman takaiskuja.

Laukaustilaston Ässät vei erässä selvästi nimiinsä, muttei Hrachovina ihmeitä joutunut tekemään. Vaikka tamperelaisten puolustus oli ajoittain pahastikin lirissä, löytyivät kiekot kuitenkin tasaisen varmasti tšekkivahdin räpylästä.

− Aloitimme ottelun hyvin, mutta varsinkin toisessa erässä meillä oli vaikeuksia, emmekä saaneet omaa peliämme rullaamaan halutulla tavalla. Päätöserä oli meiltä enemmänkin puolustustaistelua, mutta tuloksena oli hyvä voitto, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola tuumasi.

Lähellä, mutta silti niin kaukana

Pata painoi päälle kuin höyryjuna päätöserän ensimmäisen kympin aikana. Tappara kuitenkin selvisi tilanteista ulos voittajana.

Ottelun loppuhetkillä Ässät koitti kavennusta ilman maalivahtia. Tappara tykitti moneen otteeseen kohti Ässien tyhjää maalia, mutta patapuolustus hoiti tilanteet yksitellen sankarillisilla heittäytymisillä.

Kiriyritys loppui kuitenkin kuin seinään, kun Ässät söhläsi laittamalla seitsemän pelaajaa jäälle. Väärästä vaihdosta tullut jäähy oli upean illan lopettanut antikliimaksi.

− Olimme taas pelaamassa jääkiekkoa. Korjausliike olisi saanut tapahtua jo tiistain Ilves-ottelun jälkeen, mutta hyvä, että se tapahtui nyt. Ottelun alku ja lisäksi kolmannen erän alkupuolisko olivat meiltä erittäin hyvää tekemistä. Harmi, että lopussa ennakoimme vähän liikaa ja jäälle hyppäsi ylimääräinen mies. Se on nyt kuitenkin jo mennyttä, ässäkäskijä Jyrki Aho totesi.

Ässien esitys oli tappiosta huolimatta lupauksia herättävä, mihin liittyen Aho kommentoi kielikuvien avustuksella.

− Olemme oikealla tiellä ja nyt pitää vain muistaa myös pysyä siinä, eikä lähteä ajelemaan sohjoon sinne tien vierelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo