Lehterä Ässät-pelistä: "Ensimmäisenä tulee mieleen lehmän pieru"

LIIGA / Raportti
SaiPan päävalmentajan Tero Lehterän mieleen tuli suojattiensa esityksestä jokin aivan muu kuin jääkiekko.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Ässät varmisteli paikkaansa pudotuspeleissä. Jobinpostia tuli silti puolustuskaluston osalta, sillä Niko Peltola joutui jättämään ottelun kesken päähän kohdistuneen taklauksen jälkeen. SaiPalta saatiin Porissa nähdä todella vaisu ottelu.

Pudotuspelipaikasta Ilveksen kanssa taisteleva Porin Ässät varmisti paikkaansa kymmenen parhaan joukossa voitolla SaiPasta torstain illassa. Kotijoukkue otti varman esityksen jälkeen selvän 5−1-voiton lappeenrantalaisista. SaiPa sen sijaan jäi yhä kauemmas suorasta puolivälieräpaikasta tappiollaan, sillä illan kierroksella KalPa haki Lahdesta täyden pistepotin.

SaiPa pääsi olympiatauolta pirteästi takaisin, se voitti tiistaina kotiottelussaan JYPin 6−1. Torstaina Isossamäessä nähtiin vain varjo tuosta Sputnik-nipusta. Idän ihmeet eivät saaneet ottelussa tuotettua juuri mitään, maalipaikat olivat todella vähissä. Niistä harvoista paikoistaan SaiPa sai lauottua lähinnä ohi tai keskelle Andreas Bernardin patalogoa. Lisäksi lappeenrantalaisten puolustuspeli oli paikoin todella avonaista ja Ässät sai luotua monta paikkaa ja maalia.

− No ihan ensimmäisenä tulee mieleen lehmän pieru. Parempaa en keksi. Sellainen pieni ja pahanhajuinen hönkäys. Sellaista meidän pelimme oli. Ei oltu aktiivisia, ei tehty töitä, ei noudatettu taktiikkaa eikä puolustettu tiukasti. Joku meni valmistautumisessa pieleen. Sellaista on ollut nähtävissä niitä joukkueita vastaan, jotka ovat meidän alapuolella sarjataulukossa. Se voi koitua ongelmaksi. Tässä on pelaajilla vastuu, mutta myös valmentajalla. Onneksi on pitkä bussimatka aikaa miettiä, Sputnik-paitojen päävalmentaja Tero Lehterä kuvaili.

Patapaidat sen sijaan jatkoivat vahvoja otteitaan kotihallissa, nyt Ässät on voittanut kolme edellistä kotiotteluaan. Porilaisten maaliin on näissä kolmessa ottelussa syntynyt vain neljä maalia. Puolustus oli Ässillä hyvässä kuosissa myös tänään. Myös hyökkäyspäässä nähtiin tehoja, Ässille siunautui kolmelle ketjulle onnistumisia. Kaiken kaikkiaan Ässät sai tehtyä pelin helpoksi veräjänvartijalleen Bernardille, joka ei tuntunut olevan aivan pelin päällä torstaina.

− Lehmän pierusta huolimatta Ässät oli tänään hyvä. Vaatii keskittymistä, että voi pelata kiekon kanssa ja sitä meillä oli. Pelattiin kokonaisvaltaisesti hyvin. Vilpittömän iloinen olen. On vaikeaa tulla tauolta takaisin pelaamaan, mutta onnistuimme siinä, Ässien valmentaja Mikael Kotkaniemi sanoi.

Ässille tuli myös ikäviä uutisia, kun Niko Peltola joutui keskeyttämään pelin kolmannessa erässä. Jonatan Tanus leikkasi Peltolan edestä pelitilanteessa ja osui ässäpakin kasvoihin. Tanus sai tilanteesta estämisestä ulosajon ja Peltola saatettiin heti tilanteen jälkeen pukukoppiin. Mahdollisesta vammasta ei ole vielä tietoa.

− Tilanne etenee päävideotuomarin käsittelyyn, kertoi otteluvalvoja Sami Seppälä.

Muokattu 1.3.2018: Otsikkoa muokattu ja lisätty otteluvalvojan kommentti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo