Suorannan rystynosto räjäytti Isonmäen

LIIGA / Raportti
Juha Vuori koki karvaan tappion ensimmäisessä Satakunnan paikallisottelussaan päävalmentajana.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Simon Suoranta sai niskaansa porilaisyleisön valtavan riemun. Kaapo Kähkösen loisto-ottelu ei tuonut Lukolle kuin yhden pisteen. Jyrki Aho voitti ensimmäistä kertaa Liiga-ottelun Ässien päävalmentajana.

Satakunnan kiekkoylpeydet Ässät ja Lukko iskivät sapelinsa yhteen ensimmäisen kerran alkaneella kaudella. Lauantai-illan kiekkohuumassa ei välttämät loistanut peliesitykset, mutta ottelu oli pitkän Liiga-odottelun jälkeen yleisön unelma. Laidat paukkuivat ja jännitystä riitti.

Ässät pääsi hallitsemaan ottelun alkua, sillä Lukon avauserää rikkoi heille annetut 10 rangaistusminuuttia. Pelin vanhetessa rangaistuksia tuli vähemmän ja Lukko sai pelinsä sitä myöten kasaan. Lukko onnistui toisessa erässä kahdesti ja johti ottelua kolmannen erän puoleenväliin saakka.

Äärimmäisen tasainen ja rikkonainen ottelu eteni jatkoajalle, jossa Simon Suoranta sai tuntea, mitä Porissa ottelun ratkaiseminen on. Suorannan sijoitettua kiekon rystyltä ohi Kaapo Kähkösen, oli Isonmäen rakenteet vaarassa. Lähes loppuunmyyty Isomäki Areena mylvi, taputti ja tuuletti koko sydämestään Kärpistä Poriin siirtyneen rouhijan maalia.

Espoosta Raumalle siirtynyt Kaapo Kähkönen näytti kykyään pitää joukkuetta pystyssä lähes ilman apuja. Nuorukainen piti Lukkoa pinnalla kiekkosateessa koko ensimmäisen erän torjuen jopa 18 laukausta; vertailun vuoksi Ässien Andreas Bernard torjui vain viisi kiekkoa avauserässä.

Peter Tiivola iski Lukon molemmat maalit illan ottelussa. Ne olivat Tiivolalle ensimmäiset Liigan runkosarjamaalit Lukon paidassa. Lukon päävalmentaja Juha Vuori oli todella tyytyväinen Tiivolan suorittamiseen.

− Tiivola tekee juuri sitä mihin hänet on kaavailtu. Ja tänään hän onnistui siinä hyvin, Vuori tiivisti.

Valmentajat tyytyväisiä omiensa suorituksiin

Sekä Juha Vuori Lukon peräsimessä että kollega Jyrki Aho Ässien penkin takana olivat suojattiensa otteisiin tyytyväisiä. Jyrki Aho oli vaikuttunut paikalliskamppailun tunnelmasta.

− Todella tyytyväinen olen joukkueen korjausliikkeeseen eilisestä. Oltiin pelin ytimessä ja hallittiin ensimmäistä 25 minuuttia. Ei käytetty ylivoimiamme, ja vastustaja käytti omat paikkansa. Neloskentän tekeminen oli hienoa tänään. Tyytyväinen olen tähän iltaan, mutta töitä on edessä, Aho summasi.

Aho kehui ottelua yleisöystävälliseksi.

− Tämä oli loistava peli yleisölle. Oli paikkoja, taklauksia ja ryminää. Jatkoaika oli äärimmäisen viihdyttävä, Aho sanoi.

Juha Vuori oli tappiosta huolimatta positiivisella mielellä.

− Hieno startti oli ottelulle, mutta jäähyt rikkoi ensimmäisen erän. Tasakentällisin saatiin pelistä kiinni. Peli on hyvässä kuosissa, mutta heitot maalille pitää saada pois, sellaisestahan syntyi 2−2-tasoitusmaalikin. Haetaan edelleen omaa tekemistä, mutta tämän illan ottelu oli stabiilimpi kuin eilinen, Vuori kiteytti.

Myös Vuori oli innoissaan paikallisottelun tunnelmasta.

− Kyllä näihin otteluihin kuuluu tunne. Molemmilla oli paikkansa ja Ässillä tällä kertaa se ratkaiseva, Vuori sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo