Heikkilän Lukko jäi ensimmäistä kertaa pisteittä

LIIGA / Raportti
Jyrki Aho oli tyytyväinen vanhempien pelaajien toimintaan lauantai-iltana.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Isonmäen sauna oli kuumana lauantai-illan Satakunnan voimainnäytöksessä. Ässät veti jälleen Lukosta pidemmän korren. Kari Heikkilän aikana Lukko jäi ensimmäistä kertaa pisteittä.

Satakunnan Liiga-pikkujoulut olivat odotusarvoltaan suuret. Ässät ilmoitti ennen ottelua hallin olevan loppuunmyyty. Patapaidat lähtivät ärsytettyinä ja levänneinä kahden tappion jälkeen paikalliskamppailuun, kun taas Lukko oli käynyt eilen perjantaina niistämässä HIFK:n nenän vieraissa. Kaikki hyvän jääkiekko-ottelun piirteet olivat olemassa.

Ja ne myös täyttyivät. Yleisö oli Porissa äänekkäämpi kuin yhdessäkään ottelussa alkukaudella ja sitä tukivat monisatapäinen raumalaisten joukko. Peli itsessään oli katkonaisuudestaan huolimatta vauhdikas ja viihdyttävä ja jännitystä riitti loppuhetkille asti.

Ässät piti vauhtia yllä koko ottelun ajan. Se laukoi hanakasti läpi ottelun ja piti vierasjoukkueen maalivahdin Jakub Stepanekin lämpimänä loppuun saakka; Stepanek torjui ottelussa 48 kertaa. Terävän hyökkäyksen lisäksi Ässät puolusti tiiviisti ja Lukon maalipaikat jäivät hyvin vähiin.

− Ihan tyytyväinen pitää olla. Osattiin tänään olla penkillä toistemme tukena ja pelata vaikeatkin hetket, Ässien valmentaja Jyrki Aho tiivisti.

Lukko sen sijaan oli askeleen perässä pohjoista naapuriaan. Vaikka puolustus ja maalivahtipeli onnistuivat jokseenkin puhtain paperein, keltapaitojen hyökkäys oli surkeaa nähtävää. Järjestelmällisyys puuttui kokonaan, eikä Lukolta nähty juuri lainkaan pitkiä pyörityksiä Ässien päässä. Ottelun laukaisutilasto on raumalaisten kannalta ahdistavaa luettavaa, sillä Ässät vei laukaukset 73−38.

− Peli ei oikein lähtenyt siihen suuntaan kuin haluttiin. Ässät liikkui hyvin ja meillä painoi Helsingin reissu jaloissa. Vaikka lähtökohdat olivat hankalat, niin ei silti luovutettu missään vaiheessa, vaan pelattiin loppuun asti, Lukon luotsi Kari Heikkilä summasi.

Paikalliskamppailun hengessä ottelun lopussa nähtiin pikkujoulumarkkinat, kun Jyri Marttinen ja Toni Suuronen ottivat käytösrangaistusten arvoisesti mittaa toisistaan kaksi sekuntia ennen päätössummeria. Kaikin puolin tapahtuma oli sitä, mitä jääkiekko-ottelua katsomaan tuleva henkilö voi odottaa.

"Vanhempien pelaajien toiminta esimerkillistä"

Jyrki Aholle ottelussa tärkeimpiä asioita oli vanhempien pelaajien näyttämä esimerkki nuorille. Kokeneemmat kehäketut ottivat hallinnan niin penkillä, kuin pukukopissa erätauoilla.

− Vanhempien pelaajien toiminta oli tänään esimerkillistä. Meinasin käydä pukukopissa erätauoilla, mutta huomasin kuinka kokeneemmat ukot olivat ottaneet homman haltuun, niin ei tarvinnut. Minun piti vain muistutella taktisista jutuista, Aho sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo