Jussi Makkonen taikoi Ässille lisäpisteen

LIIGA / Raportti
KalPan pyristely Porissa tiistaina riitti yhteen pisteeseen.
Kuva © Mikko Ruohola mikko@ruohola.org
KalPan länsirannikon vieraskiertue alkoi tiistai-iltana jatkoaikatappiolla Ässiä vastaan. Jussi Makkosen jatkoaikamaali palautti Ässät voittokannalle tappiollisen lauantai-illan jälkeen. Denis Godla jatkoi loistavia otteitaan KalPan maalin suulla.

Tiistai-illan huippuottelu Ässien ja KalPan välillä näytti juuri siltä, miltä kahden kärkipään joukkueen kuului. Vaikka ottelu oli vähämaalinen, oli peli itsessään vauhdikas ja viihdyttävä. Molemmilla joukkueilla oli monta maalintekopaikkaa, mutta illan maalit syntyivät jokseenkin erikoisilla tavoilla.

KalPa pääsi toisen erän lopulla johtoon, kun Valtteri Viljasen rännikiekko osuikin ottelun toiseen päätuomariin ja pomppasi maalin eteen. Jyri Junnila oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja hassutti kiekon rystyltä ohi Andreas Bernardin.

Ässät pääsi vähintäänkin yhtä onnekkaalla maalilla tasoihin kolmannessa erässä. KalPan puolustaja Niko Mikkola yritti pelata kiekkoa eteenpäin oman maalinsa takaa, mutta kiekko osui Arttu Ruotsalaista luistimeen ja ohitti Denis Godlan. Ässähyökkääjä Ruotsalaiselle merkattiin onnenkantamoisesta kauden ensimmäinen tehopiste.

Molempien joukkueiden puolustus oli tiivistä, sillä maaleja ei syntynyt vastahyökkäyksistä eikä pitkistä pyörityksistä.

− Kertoo kyllä pelistä, millä tavalla maalit syntyivät tänään. Ne voivat tulla pomppien ja tuurillakin, Ässien päävalmentaja Jyrki Aho huomioi.

Ässät ei ole kuluvalla kaudella hävinnyt vielä kertaakaan jatkoajalla, vaan hoitanut joka kerta mukaansa lisäpisteen.

Ottelun ratkaisumaali sen sijaan oli kaikkea muuta kuin onnekas. Jussi Makkonen pääsi jatkoajalla nokikkain KalPan veräjänvartijan Godlan kanssa ja ujutti Peter Forsbergin lanseeraaman yhden käden lirutuksen alakulmaan.

Godla sen sijaan on ottanut suuren roolin Eero Kilpeläisen loukkaannuttua. Slovakkivahti porskutti ennen tiistaita viiden ottelun voittoputkessa, jonka varrella kaatui esimerkiksi Tappara. Viime kaudella vielä Hermeksessä Mestistä tahkonnut Godla oli todella varma tiistaina KalPan tolppien välissä, ja ilman häntä Ässät olisi saattanut kerätä helpot kolme pistettä.

Ässät sen sijaan sai jobinpostia, kun juuri Poriin saapunut Tommi Paakkolanvaara sai kolmannessa erässä kivuliaan iskun, eikä jatkanut enää pelaamista.

KalPan luotsi Pekka Virta ei pitänyt ottelua katastrofina, vaikka KalPa putosi johtoasemasta tappioon.

− Peli oli hyvä. Vaatimustaso oli korkealla, ja vaikka joka toinen päivä pelataan, niin vauhtia ja kamppailuvoimaa löytyi. Ei tätä ottelua pakko olisi ollut hävitä. Pelattiin kuitenkin suhteellisen hyvin, eikä roiskittu. Tunne jatkaa tätä maakuntamatkailua olisi energisempi, jos olisimme pystyneet voittamaan, Virta analysoi.

KalPan jatkoaikapelaaminen ei kuitenkaan miellyttänyt Pekka Virtaa.

− Kolmella kolmea vastaan pelaamiseen olisi hyvä keksiä jotain, kun jatkoajalla aina turpiin tulee, Virta sanoi.

Ässäluotsi Jyrki Aho sai jälleen olla tyytyväinen omiinsa.

− Hieno jääkiekkoilta oli. Kyllä näihin marraskuun pimeisiin iltoihin tuo lämpöä tällaiset kamppailut. Vaatimustaso oli tiedossa meilläkin, vastustajalla on nuoria miehiä, jotka luistelevat ja tekevät töitä. Tyytyväinen täytyy olla varsinkin Jussi Makkosen kenttään, millä asenteella pelattiin loppuun asti, he olivat valmiina jatkuvasti, Aho tiivisti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo