Ässät nousi takaisin kuudenneksi − Bernard ja kova kamppailu myrkkyä KalPalle

LIIGA / Raportti
Andreas Bernard esitti Ässien maalissa mainioita otteita.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Ässät nousi kiinni suoraan puolivälieräpaikkaan kolmen pisteen voitolla KalPasta. Voiton takasivat hyvin pelanneet maalivahti Andreas Bernard ja kakkosketju.

Ässät päätti kotipelinsä runkosarjassa voitokkaasti maalein 2−1. KalPa kaatui porilaisittain tutulla reseptillä: Ässät puolusti ja kamppaili sinnikkäästi, maalivahtipeli oli moitteetonta ja patapakka onnistui tekemään vähämaalisessa ottelussa yhden osuman vastustajiaan enemmän.

Kamppailussa tuli maalien lisäksi todella vähän jäähyjä. Kumpaakin joukkuetta rangaistiin vain kertaalleen, kun Ässät pelasi avauserässä yhden ylivoiman ja KalPa vuorostaan päätöserässä yhden. Ottelu oli kovasta vauhdista ja fyysisestä taistelusta huolimatta tuomarilinjaltaan salliva.

− Kyllä jääkiekkopelissä pitäisi säännöt olla, kun sitä pelataan. Tänään siihen emme missään tapauksessa hävinneet, mutta kun yritetään rohkaista pelaajia olemaan luovia ja pelissä onkin viidakon säännöt, niin ketä se sitten palvelee, ihmetteli KalPan päävalmentaja Pekka Virta ottelun jälkeen.

Ässien maalilla loistavasti pelannut Andreas Bernard osoitti jälleen illan näytöillään, että hänet pitäisi noteerata tosissaan kisassa Liigan parhaalle maalivahdille annettavasta Urpo Ylönen -palkinnosta. Porilaistunut italialainen torjui peräti 34 laukausta, ja nollapeli jäi alle kahden minuutin päähän. KalPan tolppien välissä ex-ässävahti Eero Kilpeläinen pysäytti 14 kutia.

Ässien kakkosketju maalasi kahdesti

KalPa piti ottelussa selvästi Ässiä enemmän kiekkoa, ja suurin osa taistosta käytiinkin kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Pelin kuva oli, että KalPa kyllä sai pelattua kiekon päätyyn, mutta Ässät voitti toisteisesti laidan lähistöllä ja kulmissa väännetyt kaksinkamppailut. KalPan pyöritys jäi näennäiseksi, eivätkä kuopiolaiset saaneet suuresta laukaisumäärästä huolimatta mainittavia maalintekotilanteita.

− Ässät puolusti viisaasti läpi ottelun niitä alueita, joita tässä pelissä kuuluukin. Maalille meneminen tuntui muutenkin menneen vaikeaksi, kun tuossa intensiteetissä halu puolustaa kasvoi, jatkoi Virta.

Ässien erinomaisesti pelannut kakkosketju vastasi joukkueensa molemmista maaleista. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Jarno Kärki vapautti maalin viimeistelleen Niko Ojamäen läpiajoon, ja toisessa erässä Antti Kerälän ja Ojamäen taidokkaiden syöttöjen päätteeksi Kärki laukoi tilanteeksi 2−0. Ässien päävalmentaja Jyrki Aho myhäili kolmikon pelaamista.

− Tyytyväinen pitää olla ensinnäkin pisteisiin ja toisekseen siihen, että Kerälän kentälle tuli onnistumisia. He ovat jaksaneet tehdä töitä, ja tänään he saivat siitä palkinnon.

− Alussa emme olleet parhaimmillamme, mutta Ojamäen maali vapautti peliä. Toisessa erässä pääsimme paineistamaan, pitämään kiekkoa ja touhuamaan hyökkäyspäässä. Jälkimmäisellä kympillä se vähän kääntyi. Kolmas erä oli meiltä kova puolustustaistelu, ja KalPa laittoi meidät tiukille, referoi Aho ottelun kulun.

KalPa pääsi aivan ottelun lopussa mukaan taisteluun pisteistä, kun Janne Keränen onnistui kaventamaan. Päätylaidasta kimmonnutta Arttu Ilomäen laukausta seurasi Keräsen vanhanaikainen, joka meni ohi Bernardin ässäpakki Maksim Matushkinin luistimesta. Tasoitusta ei kuitenkaan tullut lopun kiristä huolimatta, joten Ässät piti kolme pistettä Porissa nousten takaisin kuudennelle sijalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo