Kärpiltä onnistunut ryöstöretki Poriin

LIIGA / Raportti
Kai Suikkanen sai rahtusen työrauhaa torstain Ässät-voiton jälkeen.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Oulun Kärpät kävi torstaina hakemassa pisteet Porista. Ässät ei pystynyt vastaamaan Kärppien vahvaan alkuun. Jussi Rynnäs nollasi kasvattajaseuransa tylysti.

Liigan pohjoisin seura Oulun Kärpät päätti Satakunnan kiertueensa vierasvoittoon Porin Ässistä. Se oli samalla ensimmäinen varsinaisen peliajan voitto Kärpille kahteen viikkoon, ja otti yhden naulan pois Kai Suikkasen arkusta Kärppien valmentajana.

− Ässät on ollut lennossa Jyrki Ahon alaisuudessa ja nyt saimme hyvin pelattua ja nollattua heidät. Näin se usko omiin voimiin palautuu, Suikkanen kertoi.

Kärpille edellisestä viidestä ottelusta neljä oli päättynyt tappioon. Ässillä sen sijaan oli alla pirteä ottelu KalPaa vastaan tiistailta. Samaa latausta illan kotijoukkue ei pystynyt löytämään tänään torstaille, vaan jäi oululaisille heti alussa.

Kärpät pääsi johtoon jo puolentoista minuutin pelin jälkeen, kun Mikko Lehtonen pääsi siirtämään Kärpät paluukiekosta aikaiseen 0−1- johtoon. Lehtonen pääsi maalaamaan toisessa erässä läpiajosta käytännössä Ässien selkärangan katkaisseen kolmannen kärppämaalin.

Ässät pelasi joka osa-alueella kauden huonoimman kotiottelunsa. Vaikka joukkue piristyi viimeisen viiden minuutin aikana ja pääsi jopa tolppaan viime hetkillä, oli tuho jo tehty. Ässillä koko alkukauden puhtaana pysynyt oma maalinedusta oli torstain ottelussa täysin avoinna. Huono sijoittuminen, heikot hyökkäyssuoritukset sekä Andreas Bernardin keskinkertainen ilta antoi Kärpille helpon sauman hoitaa pisteet kotiin.

Vierasjoukkue Kärpät oli sen sijaan täysin eri maata, kuin se Kärpät joka on tällä hetkellä Liigan 12. Taktisesti täydellisesti onnistunut pelisuunnitelma avasi Ässien pelin ja toi Kärpille tarvittavat maalipaikat ottelun voittoon. Jussi Rynnäs varmisti Kärppien tolppien välissä täystyrmäyksen kasvattiseurastaan. Rynnäs pelasi kolmannen nollapelinsä ja toisen Ässiä vastaan kuluvaan kauteen.

Kärppäluotsi Kai Suikkanen oli huojentunut ottelun jälkeen.

− Loistava voitto. Taktiikkaa oli se, että kun tiedettiin Ässien tulevan kovaa, niin päästiin pois paineen alta. Heillä on otteluissa omat hetkensä ja tänään saimme tapettua ne. Saimme tänään myös tasakentällisin maaleja, vaikka ollaan eletty ylivoimamaaleilla tähän asti. Maalivahti pelasi unelmapelin. Älyttömän tyytyväinen täytyy olla, Suikkanen summasi.

Jyrki Aho Ässien penkin takaa sen sijaan oli todella pettynyt Ässien illan esitykseen.

− Olen ollut aika pitkään tällä alalla ja tiedän, välillä arvaan, asioita. Tänään tiesin miten Kärpät tulee pelaamaan ja yritin kertoa sitä pelaajillekin. Hävittiin ottelu ensimmäiseen erään, vaikka pystyttiin loppua kohti parantamaan. Nuo lopun maalille ajot pitäisi saada ottelun alkuun. Tässä näki, että ottelu oli Kärpille tärkeä ja meille ei niin. Tästä kasvetaan kovemmiksi. Lievästi sanotusti olen hieman pettynyt, Jyrki Aho puhisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo