Salminen osui kotiinpaluussaan, JYP vei pisteet

LIIGA / Raportti
Sakari Salminen teki torstaina Ässien ainoan osuman ottelussa JYPiä vastaan.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Sakari Salminen ja Jarno Kärki tekivät torstaina paluun tutun kotiyleisön eteen Ässien kohdatessa JYPin. Salminen onnistui maalinteossa, mutta muuten porilaisten esitys jäi tehottomaksi, kun jyväskyläläiset hakivat tarkan puolustamisen turvin 3−1-voiton.

Ässien ja JYPin torstaisessa kohtaamisessa oli yksi teema ylitse muiden - omien poikien paluu. Jarno Kärki ja Sakari Salminen tekivät paluun patapaitaan kotiyleisön edessä, kun Ässät palasi kotiotteluiden pariin vajaan kahden viikon tauon jälkeen.

Äänenvoimakkuus nousi hallissa korkealle ottelun avausviisikoiden esittelyssä varsinkin, kun Salmisen nimi kuulutettiin.

Terävää alkua kotiottelulle eivät kuitenkaan saaneet Kärki, Salminen tai Ässät ylipäätäänkään, kun avauserä tahkottiin maalittomissa merkeissä. Kotijoukkueen ilme oli silti positiivinen Ässien paineistaessa kovaa. 

Kotijoukkue oli vauhdikkaalla jalalla liikkeellä, JYPin tyytyessä lähinnä pikaisiin vastahyökkäyksiin.

Pikaiset osumat

Kauaa ei kotijoukkueen vilkas tempo kestänyt, ja hetkeksi se katosi lähes tyystin, kun JYP rokotti kahdesti toisen erän alkupuolella.

Ensin Micke Saari survoi Andreas Bernardin nenän alta kauden kolmannen maalinsa ja vain vajaat kaksi minuuttia myöhemmin Antti Suomela toimitti Mikko Mäenpään ohilaukauksesta kimmonneen kiekon rystyllä maaliin.

Kokeneen Mäenpään ohilaukaus näytti tarkoituksella haetulta.

Ässät sai ottelun puolivälissä jauhaa ylivoimaa mielin määrin ja myös hetken viidellä kolmea vastaan, mutta tulos meinasi jäädä erittäin laihaksi. Syötöt olivat heikkoja ja tekeminen väkinäistä. JYPillä oli helppo työ purkaa kiekkoa Ässien päätyyn.

Salminen oli kuitenkin erilaisessa vireystilassa. Kiekko liukui Mikko Kaltevan haparoinnin seurauksena maalin edustalle suoraan Salmisen lapaan, joka räväytti tarkan lyöntilaukauksen ohi Juho Olkinuoran.

Samalla Salminen katkaisi Ässien noin 168 minuutin mittaiseksi kasvaneen maalittoman putken.

Yhtä retkahdusta lukuun ottamatta JYPin puolustuspelaaminen toimi mallikkaasti läpi ottelun.

− Tapoimme Ässien parhaan momentumin ottelun alussa. Toisessa erässä alivoimapelaamisemme toimi hienosti, kiitos siitä muun muassa Mikko Kuukalle, Nolan Yonkmanille ja kapteeni Juha-Pekka Hytöselle. Kova suoritus meiltä tänään, JYP-valmentaja Marko Virtanen kiitteli pelin jälkeen.

Kavennusmaalin lisäksi vierailijat saivat samoilla hetkillä jobinpostia, kun ottelun avausmaalin tehnyt Saari poistui pukukopin puolelle.

Peli hyytyy, kiri kuivuu

Maksim Matushkin sai aivan toisen erän loppuun 2+2+10-minuuttisen jäähyn poikittaisen mailan ja päähän kohdistuneen taklauksen kombinaatiosta.

JYP pääsi täten päätöserän alkuun koettamaan omaa ylivoimapeliään, mutta jälkipolville ei jäänyt kerrottavaa. JYP-maalien sijaan Kärki ja Salminen nostattivat tunnelmaa hyvällä alivoimapelaamisellaan ja hienoilla yksilösuorituksillaan.

− Molemmilta löytyy paljon potentiaalia, ja heiltä nähtiin tänään hyviä suorituksia. Olen tyytyväinen kummankin panokseen, Ässien päävalmentaja Jyrki Aho kehaisi kaksikkoa.

Jäähysuman jälkeen päästiin viimein pelaamaan pitkä pätkä viidellä viittä vastaan, mutta ottelun tempo ei tästä huolimatta juurikaan noussut.

JYP puolusti tarkasti ja jäädytti peliä haluamallaan tavalla varsin tehokkaasti. Lopullisen niitin iski Jani Tuppurainen tyhjään maaliin yhdeksän sekuntia ennen päätössummeria.

− Se on aina kova homma, kun lähdet kääntämään tappiotilannetta voitoksi. Akilleen kantapäämme oli toisen erän alku, kun vastustaja iski kahdesti. Tappiosta huolimatta pelissämme oli paljon hyviäkin asioita ja oli hyvä, että alivoimapelimme sai tänään tarvittavia onnistumisia, Aho kiteytti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo