JYP riepotteli Ässiä Porissa

JYPillä oli aihetta juhlaan koko vuoden viimeisen viikonlopun aikana.
Kuva © Arno Hämäläinen
Jyväskyläläinen hurrikaani nimeltään JYP tuli ja teurasti Ässät Porin lauantai-illassa. Ässät oli täysin vastaantulija, eikä porilaisjoukkueelta ole nähty noin surkeaa esitystä vielä kuluvalla kaudella. JYP-valmentaja Marko Virtanen piti silti jalat maassa.

Liigan vetäytyessä uudenvuoden viettoon ja sen tuomalle tauolle, Porissa nähtiin lauantai-iltana kotijoukkue, joka tuntui olevan kyseisellä tauolla jo. JYP oli selkeästi parempi Ässiä joka saralla, eikä jättänyt kenellekään sanan sijaa illan hallitsijasta.

Ässillä sen sijaan onnistujia ei ollut ainuttakaan. Joukkueen parhaana illan ottelussa voisi pitää toisen erän jälkeen pois vaihdettua Andreas Bernardia, sillä Bernard piti Ässiä parhaansa mukaan toisessa erässä pystyssä. Bernard päästi toisessa erässä viisi maalia, mutta torjui jyväskyläläisten yrityksiä 22 kappaletta. Yhteensä maalivahtien torjunnat koko ottelussa menivät ässävahdeille Bernard ja Henri Kiviaho 47-19. JYP oli siis niskan päällä koko ottelun.

Joskus kuulee, että lukemat eivät kerro kaikkea itse pelistä. Niin oli myös tässä ottelussa. JYPillä oli paikkoja tehdä tuplaten maaleja, mitä se teki. Ässät oli mielenosoituksellisen huono kotijoukkue. Siltä ei onnistunut mikään, ei koko ottelussa. Alusta saakka Ässien puolustajilla oli vaikeuksia kiekollisessa pelissä. Avaukset olivat huonoja, harhasyöttöjä ja huonoa kiekonkäsittelyä oli etenkin erien alussa. Hyökkäykset olivat ponnettomia ja omaan päähän meni seitsemän maalia.

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen oli huojentuneen ja tyytyväisen oloinen, mutta piti silti jalat maassa murskavoiton jälkeen.

− Tänään oli kyllä latautunut JYP. Jatkettiin siitä mihin eilen jäätiin. Pääsimme pelin päälle ja veimme sen jälkeen koko ottelua. Joukkue teki valmentamisen helpoksi. Kaiken lisäksi saatiin vielä Eetu Laurikaiselle nollapeli. Pitää kuitenkin muistaa, että näistäkin peleistä saa sen kolme pistettä. Kaikki olemme matkalla ja me olemme sen matkan hyvässä kohdassa, Virtanen sanaili.

Ässien päävalmentaja Jyrki Aho oli joukkueen otteisiin nähden hyvin rauhallisen oloinen, mutta tietenkin tuohtunut omiensa esitykseen.

− Jo ensimmäisessä erässä olimme alakynnessä. Toisen erän alkuun tuli kaksi paikka ja kaksi maalia. Siitä se sitten lähti. Kaikki oli huonoa, etenkin puolustuspeli. Tavoitteemme oli saada vastustajan suorahyökkäyspaikat tapettua ja se ei onnistunut, ei sitten alkuunkaan. JYPillä oli kieltämättä hyvää hyökkäyspeliä, Aho sanaili.

Perättäisten päivien pelit Ässien ongelmana

Ässäluotsi Aho manasi omiensa suorituksia perättäisten päivien peleissä. Joukkueen tahto ja puhti eivät riitä pelaamaan kahta vaativaa peliä peräkkäisinä päivinä.

− Jätimme kaiken eiliseen paikalliskamppailuun. Se on nähty tällä kaudella kaksi kertaa, emme pysty pelaamaan kahta vaativaa peliä perättäisinä päivinä. Siinä on meillä kasvun paikka ja heti ensi viikolla on paikka näyttää, että olemme parempia. Pelaajilta ei tullut tänään energiaa. On helppoa mennä junassa mukana, mikä kulkee voitosta voittoon. Mutta sitten, kun pitäisi näyttää kuka on kova jätkä, niin tekeminen loppuu, Aho vuodatti.