Porissa kesäkiekkoa ja harvoja onnistujia

LIIGA / Raportti
Risto Dufvan uusi liigajoukkue koki tappion Ässille.
Kuva © Mikko Ruohola - mikko@ruohola.org
Ässät asteli tiistai-illan harjoituspelissä ensimmäistä kertaa kotipeliin kesälomien jälkeen. Sarjaan nostettu Mikkelin Jukurit joutui taipumaan Isossamäessä 2-1. Onnistujat olivat harvassa ja peli kaukana valmiista.

Mikkelin Jukurit astelivat ensimmäistä kertaa liigajoukkueena Porin Isomäki Areenaan. Kotijoukkue Ässät sen sijaan pääsi korkkaamaan kotihallinsa jään ensi kertaa kuluvalla kaudella. Peliltä ei vielä kesän jälkeen voinut paljoa odottaa, eikä suuria hienouksia nähty.

Molempien joukkueiden pelityyli oli vielä aukkoinen, mutta joitakin hienoja yllätyksiä ja hyviä suorituksia nähtiin.

Jukurivalmentaja Risto Dufva ei ollut muuttanut tyyliään Rauman Lukosta lähtönsä jälkeen. Dufvan peli oli edelleen odottelevaa ja rauhallista. Ottelun alkupuolella Jukurien pelin avaaminen ja syöttäminen oli parempaa kuin kotijoukkueen. Ässiä pitikin pystyssä ensimmäisessä erässä maalien tolpat.

Ässien moottori käynnistyi hyvin hitaasti, mutta alkoi puskemaan yli sarjanousijan. Vaikka ottelun alku oli pataryhmälle vaikea, alkoi kokemus ja rauhallisuus painaa Jukureita ahtaalle. Jyrki Ahon ensimmäinen kotiottelu Ässien penkin takana sujui kotijoukkueelta kesätauon jälkeen mallikkaasti.

Myös onnistujia löytyi

Vaikka kesäterä näkyi vielä pelaajien luistimista, nähtiin ottelussa myös hyviä suorituksia. Ässien puolustuskaluston uusi vahvistus Niko Peltola rakensi joukkueensa molemmat maalit ja otti isoa roolia kotijoukkueen takalinjoilla läpi ottelun. Myös Charles Bertrand näytti olevansa ensi kaudella yksi patapaitojen tärkeimmistä osista.

Yksittäisistä suorituksista ottelussa mieleenpainuvin oli varmasti Ässien Simon Suorannan läpiajo alivoimalla. Suoranta kyykytti ensin Jukurien puolustajaa, jonka jälkeen vipuun meni viikinkipaitojen maalivahti Sami Rajaniemi. Peter Forsbergin lanseeraama yhden käden ujutus päättyi lopulta tolppaan.

Jukurit pääsi sen sijaan rokottamaan alivoimalla. Henrik Koivisto pääsi leikkaamaan kahden ässäpelaajan välistä Ari Ahosen eteen, ja sijoitti kiekon tyylikkäästi yläkulmaan.

Kokoonpanot ottelun alussa

Ässät

Antti Jaatinen - Matti Kuparinen - Niko Ojamäki
Niko Peltola - Juho Tommila

Ville Korhonen - Jussi Makkonen - Charles Bertrand
Mikko Vainonen - Jere Seppälä

Arttu Ruotsalainen - Antti Kerälä - Mikael Saha
Aleksi Mäkelä - Teemu Vuorisalo

Simon Suoranta - Juha Kiilholma - Matias Varttinen
Iiro Vehmanen - Valtteri Viljanen

Ari Ahonen (Andreas Bernard)

Jukurit

Topi Nättinen - Turo Asplund - Jesper Piitulainen
Miika Koivisto - Valtteri Hietanen

Teemu Tallberg - Henrik Koivisto - Miika Roine
Marko Kauppinen - Antti Jaatinen

Joonas Kalliola - Teemu Henritius - Janne Kumpulainen
Keni Karalahti - Ville Hyvärinen

Janne Ritamäki - Ville Hämäläinen - Nestori Lähde
Ilkka Vaarasuo - Joonas Valkonen

Sami Rajaniemi (Mika Norja)

» Lähetä palautetta toimitukselle