Kapteeni Kuparinen ratkaisi dramaattisen jatkoerävoiton Ässille

Voitolla Ässät varmisti, ettei illan ottelu jäänyt kauden viimeiseksi pudotuspelikamppailuksi Porissa.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti
Ässien ja Ilveksen ensimmäinen pudotuspeliottelu päättyi kotijoukkue Ässien voittoon pitkän kaavan kautta. Matti Kuparisesta tuli jatkoerässä illan sankari.

Ässät otti äärettömän tärkeän kiinnityksen puolivälieräpaikkaan Porin Isomäki Areenassa. Patapaidat nappasivat 3−2-voiton jatkoerässä Matti Kuparisen iskettyä irtokiekon ohi Ilves-vahti Antti Lehtosen. Voiton myötä Ässillä on mahdollisuus ratkaista ottelupari torstai-iltana Tampereen Hakametsässä.

− Tasaista, tasaista, tasaista. Jatkoajalla meillä ei ollut ihan sellaista paikkaa, että olisimme saaneet niittiä lyötyä. Siinä Ässät oli tänään parempi, totesi Ilves-luotsi Karri Kivi ottelun jälkeen.

Ottelua hallitsi laukaisujakauman osalta suurimmaksi osaksi Ässät. Porilaiset rakensivat enemmän maalintekopaikkoja, ja Lehtonen olikin työllistetty 41 torjunnan edestä. Ässien maalissa Andreas Bernard pysäytti 23 kiekkoa. Ilves oli kuitenkin vastustajaansa tehokkaampi maalipaikoissa, kun Ässät tutusti tuskaili viimeistelynsä kanssa.

Erityisesti ensimmäisessä erässä peli virtasi vauhdikkaasti päästä toiseen. Molemmat joukkueet käänsivät peliä nopeasti, ja ottelussa oli jännittävän pudotuspelikamppailun tuntua. Avausmaalin iski Niko Ojamäki ajassa 15:50, kun pirteästi pelannut ässähyökkääjä jäähyn kärsittyään laukoi ranteella kohti Lehtosta, joka päästi kudin helpohkosti verkkoon.

Toisessa erässä tempo rauhoittui hieman, kun joukkueet pelasivat enemmän hitaita lähtöjä. Ässät oli hieman niskan päällä, ja Bernard torjui erässä vain kahdesti. Patapaitojen Jarno Kärki laukoi tyhjästä maalista tolppaan, ja seuraavassa vaihdossa Ilveksen Ville Meskanen kuittasi pelin tasoihin hienon kuvion päätteeksi.

Jatkoerä oli Ässien kontrollointia

Ässät aloitti kolmannen erän todella vahvasti. Ilves jäi kotijoukkueen vyöryn alle erän avauspuoliskolla, ja punanuttujen hallinta palkittiinkin Ilves-jäähyllä. Viiden minuutin pelin jälkeen Ville Korhonen leikkasi keskelle ja laukoi Ässät johtoon erikoistilannemaalilla.

Ilves kuitenkin tasoitti pelin käytännössä ensimmäisestä kolmannen erän tilaisuudestaan. Loistavasti pelannut tupsukorvien nelosketju vastasi myös Ilveksen toisesta maalista, kun tehot 1+1 saalistanut Matias Sointu laukoi pomppivan kiekon ohi Bernardin.

Jatkoaika oli kauttaaltaan Ässien hallintaa, ja kapteeni Kuparinen täräyttikin kotiyleisön suoraan huutoon irtokiekosta ajassa 68:25 sinetöiden otteluparin ensimmäisen osan Ässille. Maalin alusti erinomaisen ottelun pelannut puolustaja Jere Seppälä. Voiton päätteeksi Ässien päävalmentaja Jyrki Aho käänsi katseen välittömästi kohti torstaita.

− Tasainen ottelu, jossa nähtiin hyvää jääkiekkoa molemmilta joukkueilta. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita oli koko ottelun ajan. Mutta huomenna on taas peli.

Ilves-leirissä pääkäskijä Kivi ei lähtenyt analysoimaan sen koommin torstai-illan vääntöä.

− En ikinä odota mitään etukäteen. Peli tuo minkä tuo. Pudotuspelimaailma on kilpajuoksua, ja kyse on siitä, miten henkisesti ja fyysisesti huomiselle virittäydymme.