Ilves sai Porissa valtavasti tukea Tampereelta matkanneilta kannattajiltaan.

Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com

Ilves puolivälieriin Mustosen jatkoerämaalilla − maalivahdit varastivat show'n

Tampereen paikallinen Ilveksen ja Tapparan välillä toteutuu. Ilves haki Porista vierasvoiton yhden maalin jatkoeräottelussa.

Ässien ja Ilveksen välisestä puolivälieräpaikan ratkaisseesta kolmannesta osaottelusta muodostui todellinen maalivahtien näytös. Antti Lehtonen nollasi kotijoukkueen sensaatiomaisesti 36 torjunnalla, eikä 37 kiekkoa torjuneen Andreas Bernardin tarvitse esitystään hävetä tappiosta huolimatta.

Otteluparin ratkaisi ajassa 64:17 Aleksi Mustonen. Tupsukorvien hyökkääjä laukoi kiekon kohti Bernardin maalia, ja laukaisuhetkellä kiekko vaihtoi hieman suuntaa ässäpuolustajan mailasta. Bernard ei pystynyt torjumaan, vaan Ilves voitti ottelun 1−0 ja sarjan voitoin 2−1.

− Hyvä, että paras pelimme Porissa tuli juuri tähän paikkaan. Tämä oli yksi hienoimmista sarjoista, jossa olen ollut. Tykkäsin hemmetisti, peli oli rehtiä ja kovaa, ja Ässät oli viimeisen päälle hieno ja suoraviivainen jengi. Nyt Fortuna oli puolellamme jatkoajalla, iloitsi Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi jatkopaikan ratkettua.

Ässien päävalmentaja Jyrki Aho harmitteli tiukan ottelun ratkaisua, mutta oli tyytyväinen omiensa esitykseen.

− Hienon sarjan väänsimme. Kova peli oli tänään, pienet marginaalit koko ottelun ajan. Molemmilla oli omat ylivoimahetkensä ja paikkansa. Mailan kautta maali, karu tapahan tuo on tällainen ratkaisupeli hävitä jatkoajalla.

Aho kiitteli joukkuettaan

Molemmat maalivahdit pelastivat joukkueensa useaan otteeseen varsinaisella peliajalla. Ottelun todellinen huipputorjunta tuli toisen erän lopulla, kun Lehtonen venytti poikittaisliikkeessä mailansa Juha Kiilholman laukauksen eteen. Kiilholman edessä oli tyhjä nuotta, mutta Lehtosen haamupelastus piti pelin maalittomana.

Samassa vaihdossa Bernard teki heti perään ottelun parhaan venytyksensä. Ottelu oli ajoittain maalivahtien kannalta sarjatulta, mutta kuin ihmeen kaupalla lukemat pysyivät fyysisessä ja pudotuspelitunnelmaa huokuneessa kamppailussa 0−0:ssa kolmen erän ajan ennen Mustosen jatkoerämaalia.

Ässävalmentaja Aho kiitteli joukkuettaan kaudesta, vaikka putoaminen ennen puolivälieriä luonnollisesti harmittikin.

− Olen tosi tyytyväinen ilmeeseemme. Meillä on kova joukkue, sillä vuodenvaihteen jälkeen olemme kilvoitelleet kutossijasta. Olemme pettyneet, ladanneet itsemme uudestaan, pettyneet ja taas ladanneet. Urheilussa kovinta hommaa on laittaa pettymyksen jälkeen kaikki likoon.

Ilves aloittaa puolivälieränsä tiistaina Tapparaa vastaan. Ässien pudottua TPS saa vastaansa neljännesfinaaleissa Helsingin IFK:n.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Kommentit

Avaintapahtumat

  • • Aktiivinen alivoimapelaaminen
    Molemmat joukkueet pelasivat hyvää alivoimaa. Ässät pääsi kahdesti ylivoimalle, Ilves peräti neljä kertaa. Molempien joukkueiden alivoimanelikot pelasivat kuitenkin aktiivisesti, joten erikoistilannemaaleja ei syntynyt.
  • • Sattuman kauppa
    Ottelu olisi hyvin voinut päättyä kumman tahansa joukkueen voittoon. Ilves eteni jatkoon Mustosen laukauksesta, joka otti pienen kimmokkeen lähtöhetkellä. Ässillä oli omat tilaisuutensa, mutta Ilves ja Lehtonen kestivät.