Karistaako TPS Pelicansin kokoisen apinan selästään?

LIIGA / Ennakko
Juhliiko Pelicans jo kuudennen kerran peräkkäin TPS:n kustannuksella?
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Useista loukkaantumisista kärsivä Pelicans tulee Turkuun raapimaan elintärkeitä pisteitä kuuden joukossa pysyäkseen. TPS koettaa jatkaa vahvoja otteitaan ja kasvattaa voittoputkensa jo kuuteen otteluun.

Joukkueet kohtaavat toisen kerran kuluvalla kaudella. Liigan avauskierroksilla pelatussa kamppailussa Pelicans oli kotonaan selvästi TPS:ää parempi maalein 6 - 1. Ottelu ei ollut lopputulokseltaan yllättävä, ainakaan tilastojen valossa, sillä TPS ei ole saalistanut pussinokilta pistettäkään viimeiseen viiteen otteluun.

TPS voittoputkessa

TPS on kulkenut maaottelutauon jälkeen hurjassa pistetahdissa. Turkulaiset ovat voittaneet viisi edellistä otteluaan ja otteet sekä esitykset ovat olleet vakuuttavia niin joukkue- kuin yksilötasollakin.

Onnistumiset ja voitot ovat ruokkineet turkulaisten itseluottamuksen kovalle tasolle. Riskejä uskalletaan ottaa ja hienoja yksilösuorituksia koettaa. Hyvänä esimerkkinä Jonne Virtasen maali lauantain Ilves – ottelussa. Itseluottamuksen huipputaso voidaan myös rinnastaa henkiin heränneen ylivoimapelin onnistumisina.

TPS:n murheenkryyninä on ollut ohut keskikaista. Patrik Virta loukkaantui viime tiistain Sport – ottelussa, eikä hän ole vielä palannut pelaavaan kokoonpanoon. Tilannetta seurataan päivä päivältä, joten Virta saattaa pelata jo tänään. Virran poissaolon aikana erityisesti Jerry Ahtolan panos voitokkaissa esityksissä on korostunut ja kiitosta ja kunniaa on sadellut valmennusjohtoa myöden.

Pelicans raapii pisteitä ja taistelee

Myös Pelicans on viime viikkoina esiintynyt vahvasti. Maaottelutauon jälkeen lahtelaisryhmä on pelannut kuusi ottelua voittaen niistä neljä.

Pelicans saapuu otteluun kaksijakoisen viikonlopun jäljiltä. Perjantaina lahtelaiset kokivat 1 – 4 kotitappion Lukolle. Pussinokat ajoittain hallitsivat kenttätapahtumia, mutta toisen erän unisuus koitui lopulta lahtelaisten turmaksi. Pelicans – valmennus reagoikin tähän järjestämällä joukkueelleen luisteluharjoitukset.

Luisteluharjoituksista oli selvästi hyötyä, sillä Lappeenrannasta oli kotiintuomisina täydet kolme pistettä. SaiPa hallitsi kenttätapahtumia ajoittain suvereenisti, mutta vahva kolmas erä avitti lahtelaiset 1 – 2 voittoon. Voiton avainhahmona oli Pelicans - maalivahti Joona Voutilainen, joka sai tukea uhrautuvalta ja tiukasti puolustaneelta lahtelaisryhmältä.

Myös Pelicans saapuu otteluun siipirikkoisena. Loukkaantumissuman keskellä taisteleva ja pisteitä raapiva joukkue kaipaa otteisiinsa tasaisuutta, sillä pelin taso heittelee otteluiden sisällä tällä hetkellä aivan liikaa. Vakiokokoonpanon pelaajia puuttuu loukkaantumisten vuoksi niin puolustus- kuin hyökkäysosastoltakin. Poissaolijoiden kaipuuta on kuitenkin helpottanut erityisesti Hannes Björnisen viime aikojen hyvät otteet.

Tappaako Pelicans peli-ilon?

Pelicans onnistui jäädyttämään SaiPan hyökkäyspelin totaalisesti lauantaisen kamppailun kolmannessa erässä. Saipa ei löytänyt keinoja ylittää lahtelaisten tukkimaa keskialuetta.

Uuden haasteen tuo eteen kuitenkin TPS. Joukkueen pelinavaaminen on hyvällä tasolla ja intensiteettitaso korkea. Tämänhetkisen TPS:n kaatamiseen vaaditaan enemmän kuin keskialueen tiukka träppi.

Nähtäväksi jääkin löytääkö Petri Matikainen suojatteineen keinot TPS:n peli-ilon tappamiseen.

Seuraa Heitä

Hannes Björninen #24 | Brynäs

Keskushyökkääjä

Ollut tasaisen varma taistelija ja onnistuja viime otteluissa. Kolmeen viime otteluun tehtaillut tehot 1+3. Jatkuuko pistetehtailu?

Erik Thorell #86 | EV Zug

Laitahyökkääjä

Yltynyt hurjaan liitoon ja tehoja on sadellut. Kiekko tuntuu pomppivan välillä hieman onnekkaastikin Thorellin hyväksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pelicansin vähämaalisuus rikkoutuu
TPS lähtee otteluun komeassa voittoputkessa, jonka on tuonut erityisesti vahvat otteet kotihallissa. Pelicans on ailahdellut vieraskaukalossaan, eikä näissä otteluissa ole maaleilla juhlittu. Pahoista loukkaantumisista kärsivä lahtelaisryhmä taistelee sinnikkäästi, mutta vahva erikoistilannepelaaminen tuo TPS:lle jälleen voiton.
3 5
2